fbpx

4-daagse wandeltocht langs de 7 hoogste toppen van Nederland

3 nachten
vanaf
€189

Dutch Mountain Trail – Travelbase editie

4-daagse wandeltocht langs de 7 hoogste toppen van Nederland

Moeilijkheidsgraad: 🥾

Geschikt voor beginners en alle vaardigheids- en fitnessniveaus. Goed begaanbare paden. Dagelijks tussen de 10-15 km en maximum 1000 hoogtemeters

Zelfstandig avontuur

Dit is een volledig zelfstandig avontuur. Voor je reis word je voldoende geinformeerd en zal het team je de uitgestippelde routes, slaapplaatsen, info over eventuele activiteiten en andere tips meegeven via de app of een print versie wanneer je aankomt. Je zal wel steeds de contactgegevens krijgen van een ranger in geval van nood.

Sustainability Level: 🌱🌱🌱🌱

Ontdek het team achter

Onze missie is de wereld ontdekken via spectaculaire hikes in alle uithoeken van onze planeet. Het Travelbase Trails team bestaat uit meerdere outdoor specialisten die met veel passie de mooiste routes uitstippelen en op basis van jarenlange ervaring de meest unieke overnachtingsplekken regelen.

Op 5 jaar tijd is onze trailfamily uitgegroeid tot een collectie van 12 gevarieerde trails. Het begon in IJsland en intussen wandelen we ook door Jordanië, Madeira, Zweden, Italië, Marokko, Lapland, Frankrijk, Schotland, Nederland, Noorwegen en de Balkan. De uitzonderlijke natuur en gastvrije lokale cultuur maakt van elk avontuur een unieke beleving. Psst… Nieuwe wandelavonturen zijn in de maak. Maar we kunnen nog niets verklappen.

Travelbase Trails is opgericht door hikers, voor hikers en het is onze missie om iedereen al wandelend de wereld te (laten) ontdekken via iconische hikes. Het is niet altijd vanzelfsprekend om zelfstandig hikes uit te stippelen. Onze routes worden uitgewerkt door ervaren gidsen. Ze zijn goed gebalanceerd, de etappes zijn niet te lang of kort en je krijgt de mooiste highlights in een vrij korte periode te zien. Wij voorzien de volledige logistieke organisatie (lokaal transport, mobiele applicatie, overnachtingsplaatsen in de natuur, verhuur van foodpack & kampeermateriaal…) én ondersteuning door onze ervaren Nederlandstalige gidsen en Rangers. Dat allemaal voor een betaalbare prijs.

Travelbase Trails is er voor iedereen met een avontuurlijke mindset die graag de wereld al wandelend wilt verkennen.

Het recept van onze reizen is heel simpel: 100% avontuur. Elke trail is een belevenis van de eerste tot de laatste dag. We nemen je mee voorbij het voor de hand liggende en houden van onverwachte sensaties. Of je nu een ervaren wandelaar bent of nog nooit op een bergpas hebt gestaan: er is voor elk wat wils. Wij garanderen dat elk avontuur doordrenkt is met nieuwe ontdekkingen. Waar wacht je nog op? Great things never came from comfort zones. 😉

Zij staan voor je klaar

Amber

Jimmy

Loïc

Ines

Dorien

Sara

Eva

Deel worden van het team?

Ontdek de Nederlandse toppen

The Dutch Mountain Trail is een 101 km lange tocht in Zuid-Limburg die is bedacht en uitgestippeld door Moving Mountains, de organisatie achter het Dutch Mountain Film Festival. Vanuit Travelbase organiseren we deze trail in 4 dagen inclusief overnachtingen op natuurcampings langs de route, optioneel bagagetransport en ondersteuning van onze trail experts. Tijdens de tocht loop je langs alpen-weiden, snelstromende rivieren, modderige bospaadjes, steile hellingen, rotswanden en indrukwekkende vergezichten.

The best views come after the hardest climb

Benieuwd naar de inhoud van deze reis?

Avontuurlijk reizen dichtbij huis

Vanuit Travelbase regelen we alle praktische zaken voor je om de trail te kunnen wandelen. Je navigeert met een app en overnacht onderweg bij 3 mooie natuurcampings. De trail wordt zelfstandig gelopen, maar voor vragen kun je elke dag terecht bij een van onze ervaren trail experts. Ook kun je een aantal praktische zaken bijboeken zoals je slaapmateriaal (tent, matje & slaapzak), maaltijden, bagagetransport, een extra camping overnachting op de woensdagavond en een laatste hotel overnachting in het centrum van Maastricht.

De wandeltocht

De trail loopt van station Eygelshoven naar station Maastricht, over een wandelroute waar het berg gevoel nooit ver weg is. De route voert je langs zeven van de hoogste toppen van Nederland, beginnend bij de Wilhelminaberg (225m) in Landgraaf en eindigend bij D’n Observant (157m) in het bruisende Maastricht.

Het is een zelfstandige wandeltocht waarbij je de keuze hebt om alleen of samen met een groep anderen te wandelen. De tocht wordt bijgestaan door onze trail experts die bij de start, tussentijds op de campings en bij de finish aanwezig zijn om je te voorzien van informatie over de route en wandeltips. Onderweg kook en eet je zelfstandig, bijvoorbeeld met ons speciaal samengestelde voedselpakket en kooksetje. Aan het einde van elke wandeldag staat er een gratis shuttle service voor je klaar die je naar de camping voor die avond brengt.

Bij aankomst op de campsite heb je ’s avonds alle tijd om je tentje op te zetten, te douchen en lekker te eten. De volgende ochtend ruim je je tentje weer op en start je na een korte briefing met frisse moed aan de volgende etappe.

 

De 7 toppen

Planning voor 4 dagen

Praktische informatie

Periode

Travelbase organiseert deze trail op verschillende data van 4 april t/m 25 augustus. De trail start iedere donderdagochtend 09:00 uur en eindigt zondag 18:00 uur. Alle beschikbare data vind je hier.

Package

De prijs voor deze trail is €189,- per persoon.

De prijs is inclusief:

 • Route en volledig logistieke organisatie van de trail
 • 3 overnachtingen op natuurcampings grenzend aan de trail
 • Alle interne transporten per shuttle bus
 • Pendel voor mensen die hun auto achterlaten op onze campsite naar het startpunt van de trail toe en weer terug naar de auto
 • Ondersteuning door trail experts
 • Trailapp met alle informatie over de trail
 • Whatsapp groep en direct communicatie met trail experts
 • Mini-summitboekje om al je toppen af te vinken
 • Toeristenbelasting op de campings
 • Trail badge

Optioneel:

 • Bagagetransport 4 dagen (€65 p.p.)
 • Lang parkeren op campsite (€8,- voor alle dagen)
 • Extra camping overnachting op de woensdagavond (€15 p.p.)
 • Overnachting bij The Dutch laatste avond op 4 min. wandelen van Station Maastricht. Dit is alleen te boeken als gedeelde kamer. (€55 per persoon).
 • Huur kampeerspullen: tent, slaapmat en slaapzak (€49 p.p.)
 • Huur wandelstokken (€12 p.p.)
 • Maaltijden bestaande uit 3x vers ontbijt, 4x lunch Adventure Foodpacks, 2x diner foodpacks en 1x diner bij de camping (€75 vega / €77 standaard). Zie de brochure voor alle details.
 • Gedrukte Dutch Mountain Trail wandelgids (€20)
 • Hond, enkel aangelijnd (€15)
Vervoer

Auto & Parkeren 

Kom je met de auto? Dan ontvangen we je graag op onze campsite dichtbij het startpunt. Hier kun je je auto voor een klein tarief á €8,00 veilig achterlaten en vervoeren wij je naar het startpunt van de trail in Eygelshoven. Na een korte briefing kan je trail starten!

Trein

Het startpunt van de trail is goed bereikbaar per trein. Op station Eygelshoven wordt je door een trail expert ontvangen. Na een korte check-in kan je starten aan je wandeling. Wanneer je het bagagetransport hebt bijgeboekt wordt je hoofdbagage met onze transfer naar de volgende camping gebracht.

Carpoolen

Heb je zelf geen auto en wil je liever met iemand meerijden? Een week van te voren openen we een Whatsapp groep waarin je in contact kan komen met andere trailers die zich ook hebben aangemeld.

FAQ

Je kan ons steeds een mailtje sturen voor extra informatie over deze trail, maar hieronder vind je alvast een antwoord op enkele veel gestelde vragen.

Hoe is The Dutch Mountain Trail ontstaan?

De Dutch Mountain Trail werd bedacht door het Dutch Mountain Film Festival. Dit ter ere van het 10 jarige jubileum van het festival. De uitgebreide wandelgids die zij uit hebben gebracht is onder andere bij de ANWB te bestellen.

Inmiddels is deze unieke trail aangemerkt als de enige echte “bergwandeltocht” van Nederland en razend populair als vakantie dichtbij huis of ter voorbereiding op een meerdaagse trail in het buitenland!

Vanuit Travelbase bieden wij een aantal data aan waarop je de Dutch Mountain Trail kan afleggen inclusief camping overnachtingen (met shuttle service), optioneel bagage transport en support van onze trail experts.

Wanneer wordt de trail georganiseerd?

De trail is van 4 april t/m 25 augustus 2024. De trail start iedere donderdagochtend 09:00 uur en eindigt zondag 18:00 uur.

Waar slapen we?

Je slaapt 3 nachten lang in je eigen tent op unieke door ons uitgekozen locaties. Alle campings hebben goede sanitaire voorzieningen en warme douches.

Voor de mensen die graag wat eerder aankomen, kunnen ze bij extra opties nog een extra overnachting voor de woensdagavond bij boeken. Voor de laatste avond bieden we een hotelovernachting aan in het bruisende Maastricht voor slechts €55,- per persoon in een gedeelde kamer.

Wat met eten en drinken?

Op de trail zijn er weinig eetgelegenheden als cafés en restaurants. Om die reden bieden we een compleet foodpack aan. Bij het foodpack ontvang je 3 x een vers ontbijt, 4 x Adventure Food lunch, 2 x Adventure Food diner en eenmaal een vers diner. Natuurlijk kan je ook je eigen eten voorzien als je dit liever hebt. Bij de bestelling van het voedselpakket zit een kookset en gas inbegrepen.

Hoe worden de hikes georganiseerd?

Uiterlijk een week voor de start krijg je toegang tot de Travelbase app. Op deze app vind je alle routes en bezienswaardigheden. Zo kan je de route op eigen houtje afleggen. Tijdens de trail krijg je iedere dag up to date informatie voor de volgende wandeldag en praktische tips. Omdat de campings midden in de natuur liggen bieden we elke ochtend een gratis shuttle service aan naar het startpunt van de trail, dit is ongeveer 5-15 minuten rijden. Dit is niet verplicht. Hetzelfde geldt voor het einde van de dag. Onze shuttle staat voor je klaar wanneer jij hem nodig hebt, er zijn dus geen vaste pick-up tijden. Onze service biedt zo de kans om mensen naar de camping te brengen. Diegene die graag extra kilometers maken kunnen de shuttle service natuurlijk ook overslaan.

Waaruit bestaat het voedselpakket?

Het voedselpakket bestaat uit 3 keer een vers ontbijtje, 4 x Adventure Food lunch, 2 x Adventure Food diner en een vers diner. Bij inschrijving kan je kiezen uit een vega- of vleespakket. Dit voedselpakket is inclusief kookset en brander. We raden je sterk aan om zelf nog wat extra snacks voor onderweg mee te nemen, want tijdens het wandelen verbrand je veel.

Wat is inbegrepen in de basisprijs?

De prijs voor deze trail is €189 per persoon. Deze prijs omvat:

 • Gedetailleerde routebeschrijving en volledig logistieke organisatie van je trail
 • 3 overnachtingen op luxe campsites grenzend aan de trail
 • Douches & sanitair
 • Toeristenbelasting
 • Alle interne transporten per shuttle
 • Pendel vanaf station Eygelshoven naar basecamp en van Maastricht terug naar je auto (indien je met de auto komt)
 • Begeleiding door ervaren trail experts
 • Trailapp met alle informatie over de route
 • Badge
Kan ik kampeermateriaal bij jullie huren?

Kampeermateriaal kan je zelf voorzien of bij ons huren voor €49 extra per persoon. Dan krijg je van ons kwalitatief materiaal: een tent, slaapzak en matje. Als je je eigen materiaal meeneemt, zorg er dan zeker voor dat het degelijk materiaal betreft. 3 seizoenstent, compact matje en een slaapzak. Je ontvangt ruim op tijd een paklijst met een overzicht van al het nodige materiaal.

Welke verzekeringen kan ik bijboeken?

Tijdens het boeken kan je ervoor kiezen om twee verschillende verzekeringen aan jouw boeking toe te voegen.

Annuleringsverzekering

Heb je vroeg geboekt? Dan maak je wellicht gebruik van onze superflex boekingsvoorwaarden. Hiermee kun je jouw boeking tot 1 april 2024 kosteloos verplaatsen of annuleren zonder een reden op te hoeven geven. Je krijgt je reis dan volledig terugbetaald.

Wil je nog meer zekerheid? Kies dan tijdens het boeken voor onze reguliere annuleringsverzekering (€35). Lees hier onze annuleringsvoorwaarden.

Wat moet ik meenemen?

De basis voor deze wandeltocht omvat goede bergwandelschoenen van categorie A/B of B, goede (merinowollen) wandelsokken, wandelkleding en regenkleding. Wanneer je besluit met bagage te wandelen is een goede backpack (ongeveer 65-80L) essentieel. Als je voor bagagetransport kiest dan is een goede dagrugzak van ongeveer 35-45 liter aan te raden plus een duffelbag voor de rest van je spullen die mee gaan op transport.

Zorg voor tijdens de trail voor voldoende snacks zoals noten en mueslirepen en drinkflessen of een Camelbak. Een uitgebreide paklijst ontvang je ruim voor vertrek.

Hoe kom ik bij het basecamp?

Een week op voorhand ontvang je de exacte locatie van het basecamp in Zuid-Limburg. Als je met de trein komt, haalt onze shuttle je gratis op van het station Eygelshoven. Als je met de auto komt, kun je parkeren op ons basecamp.

Moet ik de groep volgen of kan ik m’n eigen ding doen?

Hoewel er doorheen de trail een bepaald groepsgevoel ontstaat, is het zeker en vast mogelijk om je eigen tempo te wandelen. Je hoeft niet de hele dag bij de groep te blijven (tenzij het weer erg slecht is en je veiligheid hiervan afhangt).

Dankzij de dagelijkse briefing en de informatie in de app, zou je je in staat moeten stellen om de route zelfstandig uit te wandelen. Heb je toch vragen onderweg of kom je er niet uit dan kan je altijd onze trail experts raadplegen.

Hoeveel km leg ik af?

Over de hele week leg je in totaal ongeveer 101 km af, met etappes variërend tussen 23 en 28 km per dag. De dagen zijn goed verdeeld en uitgebalanceerd, zodat er een goede balans is tussen het aantal afgelegde kilometers en het aantal beklommen heuvels. Is het te zwaar? Dan bieden we per dag ook een alternatief pick-up point aan.

Zijn er gidsen mee?

Per trail zijn er twee trail experts aanwezig die zorgen voor een optimaal trail beleving, communicatie, voedselpakketten en transfer van materiaal. De trail experts zijn aanwezig voor tips, vragen over de route of in geval er EHBO nodig is. Soms loopt ook een van de trail experts gezellig een dagje mee!

Is het je eerste keer wandelen of kamperen? Geen probleem! Je kan hen ook altijd om hulp vragen bij het opzetten van je tentje of het klaarmaken van je eten.

Voor wie is de trail?

Voor iedereen tussen de 14 en de 70 jaar met een goede conditie en zin voor avontuur kan deze trail wandelen. De reis bevat een stevige portie fysieke activiteit, dus een goede gezondheid is een must. Onderschat deze trail vanwege zijn lengte en hoogtemeters niet :).

Twijfel je aan je fysieke capaciteit? Met deze volgende vragen helpen we je graag verder:

 • Hoe vaak ben ik de afgelopen drie maanden fysiek actief geweest?
 • Welke soorten fysieke activiteit doe ik regelmatig en hoe lang doe ik dit?
 • Heb ik recent blessures gehad die invloed kunnen hebben op mijn vermogen om van dit avontuur te genieten?
 • Kan ik vlot 15 kilometer wandelen over heuvelachtig terrein?
 • Kan ik de komende maanden trainen om mezelf optimaal voor te bereiden op dit avontuur?

Als je antwoorden je het vertrouwen geven om op avontuur te gaan, dan is deze trail zeker iets voor jou! Een week na boeking ontvang je een trainingsprogramma om je vol vertrouwen op de trail voor te bereiden.

Heb je nog twijfels over of je deze trail aankunt? Stuur gerust een mailtje naarinfo@dutchmountaintrail.com. 

Hoe groot is de groep?

Per vertrekdag zijn er maximaal 32 mensen die de trail starten. Samen wandelen hoeft niet, tenzij het weer dat niet toelaat en je eigen veiligheid ervan afhangt.

Bij het wandelen zelf zal de groep zich sowieso op een organische manier verspreiden in meerdere kleine groepjes. Solo-reizigers kunnen zich uiteraard aansluiten bij andere solo-reizigers of groepjes. We geven advies over de starttijden, maar je mag dit uiteraard ook zelf bepalen.

Moet ik mijn eigen rugzak dragen?

Je kan je eigen rugzak dragen, maar het is vaak prettiger om minder gewicht te dragen tijdens het wandelen, zodat je nog meer kan genieten van de ervaring en het landschap. Daarom bieden we bagagetransport met ons busje. Dit betekent dat je rugzak/reistas van het ene kamp naar het andere wordt gedragen.

Houd er rekening mee dat al je spullen en uitrusting in één en dezelfde tas moeten passen, zodat de spullen niet door elkaar raken tussen de deelnemers. Het is echter heel belangrijk om ook een dagrugzak mee te nemen die groot genoeg is voor water, eten, snacks en alles wat je overdag nodig hebt. Wij raden een dagrugzak van ongeveer 35-45 liter aan.

Kan ik mijn hond meenemen?

Honden zijn welkom op de trail en op onze campsites. Per hond betaal je €15,00 extra. Zorg dat ze wel aangelijnd blijven en dat ze de rust van andere trailers niet verstoren. Honden mogen niet in onze tenten slapen, hiervoor dien je zelf een tentje mee te nemen.

Waarom mee met Travelbase?

Met Travelbase kun je de trail afleggen inclusief overnachtingen bij natuurcampings op de route, optioneel bagagetransport en ondersteuning van onze trail experts bij de start, tussentijds bij campings, en bij de finish. Daarnaast word je van het eindpunt van iedere trail dag naar je overnachtingsplek gebracht, wat vaak tijdens een zelfstandige trail moeilijk te organiseren valt.

Tot slot bieden we de zekerheid van een overnachtingsplek op deze populaire trail en een gezellige community van hikers aan. Als solo-reiziger vind je vaak gemakkelijk een connectie met andere wandelaars.

BOEKEN

Hieronder vind je de kalender met alle beschikbare data. De prijzen zijn op basis van 1 persoon.

 • ABC
 • ABC
 • ABC
 • ABC
Select your preference to see the availabilities:
View:
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310

Benieuwd naar onze andere trails?

Benieuwd naar onze andere trails? Klik hier voor alle trails die wij aanbieden, die naar onder andere Dolomieten, Mont Blanc en Ardennen gaan!

Sustainability Level

Aan elke reis is een duurzaamheidsniveau toegekend. Deze bestaat uit maximaal 6 badges, waarbij elke badge gekoppeld is aan een positieve eigenschap van de reis. Zo kun je beter beoordelen wat de impact is van jouw reis.

Sustainability level van deze reis

Hoe berekenen we dit?

Op basis van deze maatstaf wordt de impact bepaald, zowel op vlak van ecologische als sociale duurzaamheid.

Tijdens de reis is de ecologische voetafdruk beperkt tot minder dan 0,04 tCO2e (ton CO2 equivalent).
De gemiddelde afstand die deelnemers afleggen om op deze bestemming te komen is minder dan 500km.
Voor de organisatie van deze trip wordt voornamelijk samengewerkt met lokale partners om overnachting, transport en activiteiten te voorzien.
Het merendeel van de reizigers komt met de bus, auto of met openbaar vervoer.

Trending avonturen

7 nachten jun-aug

Mont Blanc Trail

De meest iconische trektocht van Europa: Tour du Mont Blanc

7 nachten jun-sep

Balkan Trail

Unieke hike langs de verborgen parels van Albanië, Montenegro en Kosovo

7 nachten mrt-okt

Madeira Trail

Prachtige trail van West naar Oost in het Hawaii van Europa

7 nachten mei-aug

Scotland Trail

Trektocht door imposante bergen & de Isle of Skye in Schotland

5 nachten jul

Dolomiti Trail

Huttentocht door het mooiste van de Dolomieten

7 nachten jul-aug

Iceland Trail

Avontuurlijke hike door de wonderlijke natuur van IJsland

Popup content