fbpx

Door avontuurlijk te reizen verbreden we onze horizon, leren we houden van alle mogelijke verschillende plaatsen en culturen, en keren we huiswaarts met een nieuwe mindset en nieuwe prioriteiten.

Maar terwijl we deze prachtige wereld ontdekken, hebben we ontegensprekelijk een impact op de natuur en leefomgeving die we net komen bewonderen.

Bij Travelbase nemen we onze verantwoordelijkheid hierin door onze negatieve impact zo veel mogelijk te beperken, bij te dragen aan klimaatprojecten & andere goede doelen via onze VZW Butterfly Foundation, en reizigers te informeren over de ecologische voetafdruk van hun reis. Sinds 2023 hebben we bovendien een team van ‘Green Guardians‘ die zich elk voor een bepaalde niche inzet om hun trips duurzamer te maken en samen te werken met goede doelen op locatie.

Geen enkele organisatie, foundation, of persoon kan op zichzelf de hele wereld verbeteren, maar we geloven wel dat je samen met de hele reissector ook een positieve bijdrage kan leveren aan mens en leefmilieu. Want schijnbaar kleine, consistente veranderingen kunnen op langere termijn voor een gigantische positieve impact zorgen!

Ontdek meer over de Butterfly Foundation

+ 0 bomen gered

0 % van inkomsten naar goede doel

0 % reizen binnen Europa

 

CO2-uitstoot van transport in balans brengen via Greentripper

+85% van onze trips is binnen Europa, waarvan velen dichtbij huis.

Werken met kleinschalige & lokale partners

1% van onze inkomsten steunt goede doelen via de Butterfly Foundation.

Hoe we voor minder uitstoot & meer positieve impact zorgen

We willen de footprint van onze reizen zo minimaal mogelijk houden. Daarom ligt onze focus op reizen binnen Europa, en zelfs steeds vaker in eigen land of in buurlanden. Want voor grote avonturen hoef je niet ver te reizen!

Op de bestemmingen investeren we zo veel mogelijk in duurzame materialen en duurzaam transport. Ook minimaliseren we ons afval, waarbij we het ‘leave no trace’-principe hanteren. Daarnaast werken we zo veel mogelijk samen met lokale partners om op hun kleinschalige accommodaties of campings te verblijven, en om activiteiten, vervoermiddelen en excursies aan te bieden.

Bovendien dragen onze reizen 1% van hun opbrengsten bij aan Butterfly Foundation, waarmee allerlei duurzame initiatieven en goede doelen op onze bestemmingen worden gesteund.

 

Hoe jij kan bijdragen aan gecertificeerde natuurbescherming & herbebossing

De CO2e*-uitstoot van je vervoersmiddel richting de bestemming, heeft zonder twijfel de grootste impact op het milieu. We zetten eerst en vooral zelf in op verschillende transportmogelijkheden en beperken het aantal bestemmingen waar je enkel per vliegtuig naartoe kan. Daarnaast informeren we je steeds over de impact van je keuze.

Zodra je een trip boekt, kan je heel makkelijk een bijdrage doen om de CO2e-uitstoot van jouw transport te reduceren dankzij onze samenwerking met Greentripper, die onafhankelijk de uitstoot van onze reizen berekent en deze via hun klimaatproject Wildlife Cambodia terug in balans brengt. Dit VCS gecertificeerd project strijdt tegen ontbossing, de stroperij van olifanten, illegale wildlife handel én creëert duurzame inkomstenkansen voor lokale gemeenschappen. Voor jouw bijdrage aan dit project ontvang je na je reis een officieel carbon credit certificaat.

Voor elke deelnemer die bijdraagt aan dit klimaatproject, dragen wij met Travelbase zelf nog extra bij voor de beperkte uitstoot ter plaatse. Daarnaast dragen we ook nog bij aan dit klimaatproject om de uitstoot van alle crew-, teamleden en partners te reduceren.

*CO2e = CO2-equivalent. Er bestaan namelijk verschillende soorten broeikasgassen, dus niet alleen maar koolstofdioxide. Deze kunnen allemaal omgerekend worden naar CO2-equivalent.

Sustainability Level

Aan elke reis is een duurzaamheidsniveau toegekend. Deze bestaat uit maximaal 6 badges, waarbij elke badge gekoppeld is aan een positieve eigenschap van de reis. Zo kun je beter beoordelen wat de impact is van jouw reis.

Sustainability level van deze reis

Hoe berekenen we dit?

Op basis van deze maatstaf wordt de impact bepaald, zowel op vlak van ecologische als sociale duurzaamheid.

Tijdens de reis is de ecologische voetafdruk beperkt tot minder dan 0,04 tCO2e (ton CO2 equivalent).
De gemiddelde afstand die deelnemers afleggen om op deze bestemming te komen is minder dan 500km.
Deze trip draagt bij aan het gecertificeerd klimaatproject “Wildlife Cambodia” van Greentripper en faciliteert deelnemers om dit ook te doen om de uitstoot van hun transportmethode in balans te brengen.
Voor de organisatie van deze trip wordt voornamelijk samengewerkt met lokale partners om overnachting, transport en activiteiten te voorzien.
Het merendeel van de reizigers komt met de bus, auto of met openbaar vervoer.
Deze trip besteedt een deel van de inkomsten aan het steunen van de lokale community of een ander goed doel ter plaatse.

Meer lezen over duurzaam reizen?