fbpx
Hiken in Schotland: een 7-daagse trektocht op The Isle of Skye

Hiken in Schotland: een 7-daagse trektocht op The Isle of Skye

door Travelbase

Hiken in Schotland: een 7-daagse trektocht op The Isle of Skye

Exciting nieuws! Travelbase lanceert een gloednieuwe hiking trail: een 7-daagse trektocht door het adembenemende landschap van The Isle of Skye in Schotland. Stel je voor dat je wandelt over ruige kliffen, omringd door de indrukwekkende Atlantische Oceaan, terwijl de wind door je haren waait. Dat klinkt als een droom, toch? Met The Scotland Trail wordt deze droom werkelijkheid. Elk hoekje van dit betoverende eiland is namelijk een postkaart-waardige foto. Ben jij klaar om deze unieke ervaring te beleven?

Hiken in Schotland: een 7-daagse trektocht op The Isle of Skye

The Isle of Skye in Schotland 

Ga mee op een onvergetelijk hike-avontuur op The Isle of Skye! Dit prachtige eiland, gelegen aan de westkust van Schotland, is een walhalla voor hikers. Met een oppervlakte van ongeveer 1.656 vierkante kilometer, biedt The Isle of Skye een overvloed aan adembenemende landschappen en unieke trektochtmogelijkheden.

The Isle of Skye staat bekend om zijn ruige en dramatische natuurlijke schoonheid. Het landschap is gevormd door eeuwenlange geologische processen, waardoor het eiland bezaaid is met indrukwekkende kliffen, steile bergpieken, glooiende heuvels en glinsterende lochs (meren). Elke stap die je zet, onthult een nieuw panoramisch uitzicht dat je sprakeloos achterlaat.

The Scotland Trail, stap voor stap

Dag 1:  Aankomst basecamp

De eerste dag vlieg je vanuit Amsterdam of Brussel naar Schotland. Zodra je vanaf de luchthaven van Edinburgh richting het basecamp rijdt, word je ondergedompeld in het adembenemende Schotse berglandschap. Eenmaal aangekomen op het basecamp, word je hartelijk ontvangen door onze enthousiaste gidsen. Ze staan te popelen om je mee te nemen op een week vol avontuur en plezier.  

Dag 2: Elgol – Sligachan

Rise and shine, want vandaag staat er meteen een stevige wandeling op het programma. Tijdens deze tocht ontdek je het majestueuze Loch Scavaig, terwijl je langs de adembenemende bergketens aan de overkant wandelt. Je verkent het charmante Camasunary met zijn verlaten trekkershutjes en sluit de dag af op de camping vlakbij het pittoreske dorpje Sligachan.

Dag 3: Sligachan – Portree

De derde dag staat in het teken van de prachtige kustlijn van de Isle of Skye, waar je onderweg kunt genieten van het uitzicht op Raasay Island en de typische Schotse huisjes. Na een indrukwekkende hike is het tijd voor een welverdiend ontspanningsmomentje in het sfeervolle vissersdorpje Portree. Hier kun je de lokale sfeer opsnuiven in een van de vele Schotse bars en restaurants.

Dag 4: Portree – The Storr

Verleg je grenzen en maak je klaar voor een nieuwe uitdaging: de eerste echte beklimming van The Scotland Trail. Na een stevige klim van 392 meter, wordt je beloond met een adembenemend uitzicht over Loch Leathan en de glinsterende zee. Samen met honderden Schotse schapen geniet je van de majestueuze kliffen die de kustlijn sieren. Na een avontuurlijke hike keer je terug naar Portee, waar je opnieuw neerstrijkt op dezelfde comfortabele camping als de vorige dag.

Dag 5: The Storr – Staffin

Bereid je voor op een dag vol beleving en ontdekkingen, die begint met een klim naar de legendarische ‘Old Man of Storr’. Terwijl je dichterbij de top komt, word je overweldigd door de imposante en karakteristieke puntige rotsen die er de skyline domineren. Verlies jezelf in het avontuur terwijl de hike zich voortzet over de adembenemende Trotternish Ridge, een kilometerslang bergpad dwars door de ruige en ongerepte natuur.

• Hiken in Schotland: een 7-daagse trektocht op the Isle of Skye
• Hiken in Schotland: een 7-daagse trektocht op the Isle of Skye

Dag 6: Staffin – Rubha Hunish – Staffin

Heb je nog genoeg energie over? Dan staat er je op de laatste dag op het eiland een prachtige 15 kilometer lange hike te wachten, van Flodigarry naar Rubha Hunish. Hier vind je een charmant trekkershutje en het imposante Duntulm Castle, het eindpunt van de trail. Tijdens deze relatief gemakkelijke hike kun je genieten van indrukwekkende uitzichten over de noordelijke kustlijn van het eiland.

Dag 7: Edinburgh

We zijn alweer aangekomen bij de laatste stop van de reis: Edinburgh! Maar voordat je de stad bereikt, maken we een tussenstop bij het beroemde Loch Ness. Zal je het mysterieuze monster spotten? Hierna vervolgen we de route naar het bruisende Edinburgh, waar onze shuttle je afzet in het levendige centrum om nog even van deze unieke stad te genieten.

Dag 8: Vertrek

Vandaag ontwaak je in de betoverende stad Edinburgh. De keuze is aan jou: wil je je avonturen voortzetten en nog meer ontdekken, of is het tijd om terug te keren naar huis en terug te blikken op geweldige herinneringen?  

Waarom kiezen voor een begeleide hike met The Scotland Trail?

Met The Scotland Trail kies je voor het ultieme hiking avontuur, zonder je zorgen te hoeven maken over de logistiek. Onze ervaren gidsen hebben een prachtige route uitgestippeld die geschikt is voor iedereen die in goede gezondheid verkeert. Jij hoeft alleen nog maar te genieten van het wandelen! Laat de organisatie aan ons over, terwijl jij je focust op het verkennen van adembenemende landschappen en het creëren van onvergetelijke herinneringen.  

• Hiken in Schotland: een 7-daagse trektocht op the Isle of Skye

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.