fbpx

Unieke hike langs de verborgen parels van Albanië, Montenegro en Kosovo

7 nachten
vanaf
€550

Balkan Trail

Ontdek in 7 dagen het beste van de “Peaks of the Balkans”: een adembenemende route langs verborgen parels van Albanië, Montenegro en Kosovo.

Begeleid door ervaren gidsen

Tijdens deze trip kan je altijd rekenen op ervaren gidsen. Zij starten en eindigen elke dag met een duidelijke briefing en staan voor je klaar als je hulp nodig hebt, maar je hebt ook nog steeds de mogelijkheid om op je eigen tempo reizen.

Ook voor solo-reizigers

Deze trip is ook ideaal voor solo-reizigers. Verken buitengewone plaatsen op je eigen ritme en omarm je eigen avontuur!

Sustainability Level: 🌱🌱🌱

Ontdek het team achter

Onze missie is de wereld ontdekken via spectaculaire hikes in alle uithoeken van onze planeet. Het Travelbase Trails team bestaat uit meerdere outdoor specialisten die met veel passie de mooiste routes uitstippelen en op basis van jarenlange ervaring de meest unieke overnachtingsplekken regelen.

Op 5 jaar tijd is onze trailfamily uitgegroeid tot een collectie van 12 gevarieerde trails. Het begon in IJsland en intussen wandelen we ook door Jordanië, Madeira, Zweden, Italië, Marokko, Lapland, Frankrijk, Schotland, Nederland, Noorwegen en de Balkan. De uitzonderlijke natuur en gastvrije lokale cultuur maakt van elk avontuur een unieke beleving. Psst… Nieuwe wandelavonturen zijn in de maak. Maar we kunnen nog niets verklappen.

Travelbase Trails is opgericht door hikers, voor hikers en het is onze missie om iedereen al wandelend de wereld te (laten) ontdekken via iconische hikes. Het is niet altijd vanzelfsprekend om zelfstandig hikes uit te stippelen. Onze routes worden uitgewerkt door ervaren gidsen. Ze zijn goed gebalanceerd, de etappes zijn niet te lang of kort en je krijgt de mooiste highlights in een vrij korte periode te zien. Wij voorzien de volledige logistieke organisatie (lokaal transport, mobiele applicatie, overnachtingsplaatsen in de natuur, verhuur van foodpack & kampeermateriaal…) én ondersteuning door onze ervaren Nederlandstalige gidsen en Rangers. Dat allemaal voor een betaalbare prijs.

Travelbase Trails is er voor iedereen met een avontuurlijke mindset die graag de wereld al wandelend wilt verkennen.

Het recept van onze reizen is heel simpel: 100% avontuur. Elke trail is een belevenis van de eerste tot de laatste dag. We nemen je mee voorbij het voor de hand liggende en houden van onverwachte sensaties. Of je nu een ervaren wandelaar bent of nog nooit op een bergpas hebt gestaan: er is voor elk wat wils. Wij garanderen dat elk avontuur doordrenkt is met nieuwe ontdekkingen. Waar wacht je nog op? Great things never came from comfort zones. 😉

Zij staan voor je klaar

Amber

Jimmy

Loïc

Ines

Dorien

Sara

Eva

Deel worden van het team?

Wandelen in de Balkan

Deze wandeltocht brengt je langs ongerepte berglandschappen en authentieke bergdorpen waar de tijd lijkt stil te staan. De lokale gastvrije bevolking ontvangt je met een grote glimlach. Je wandelt maar liefst in drie unieke landen: Albanië, Montenegro en Kosovo terwijl je een unieke kijk krijgt in het leven van dit geïsoleerde gebied.

De “Peaks of the Balkans”-route is een droom voor elke avontuurlijke wandelliefhebber. De tocht neemt je mee door één van de mooiste natuurgebieden van Europa waarbij je letterlijk grenzen doorbreekt.

De trektocht won eerder de World Travel & Tourism Award en behoort tot de allermooiste wandelroutes ter wereld. Bovendien is deze route UNESCO werelderfgoed.

De route

De uitdagende route die we hebben uitgestippeld is onderdeel van de grote “Peaks of The Balkans”. Wij hebben de allermooiste plaatsen uitgekozen zodat je in 1 week tijd het beste van deze trekking kan beleven. Het verbindt verbazingwekkende berggebieden van het beroemde Montenegro, het nieuwe onafhankelijke Kosovo en het niet langer geïsoleerde Albanië.

Een paar jaar geleden was het onmogelijk om deze route te wandelen. Dankzij de nieuwe grensovergangen kan je de unieke trektocht vanaf nu wél ervaren. Van massatoerisme is hier nog lang geen sprake, wat je reiservaring dan ook gegarandeerd authentiek en uniek zal maken.

HET WEEKSCHEMA

Albanië, Kosovo en Montenegro zijn niet de meest eenvoudige landen om zelf een gedetailleerde wandelvakantie te plannen. Daarom hebben we een volledig weekprogramma uitgestippeld. Het omvat de mooiste highlights zodat jij in een vrij korte periode van 5 volle wandeldagen het beste van de “Peaks of the Balkans” kan bewonderen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer?

Tijdens de zomer van 2024 zijn er wekelijks meerdere afreizen naar de Balkan gepland. Vanaf 26 juni tot en met 11 september reizen we elke week af op woensdag en zaterdag.

Prijs

De basisprijs voor deze trip bedraagt €550 per persoon (excl. vluchten).

Daarbij zit inbegrepen:

 • Uitgestippelde tocht en volledige reisorganisatie
 • 6 kampeerovernachtingen op unieke plaatsen bij de lokale bevolking
 • Border permit voor de grensovergangen
 • Toegangstickets voor de nationale parken
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen
 • Trailapplicatie met alle informatie over The Balkan Trail
Optioneel
 • Vluchten heen en terug
  Alle vluchtprijzen kan je hier terugvinden. Wees er snel bij, er zijn elk jaar maar een beperkt aantal vluchten per vertrekdatum beschikbaar.
 • Ruimbagage: €55 p.p.
 • Airport shuttle + shuttle heen en terug van Theth: €95 p.p.
  (Inbegrepen in de prijs van de vlucht.)
 • Balkan Meals: €165 p.p.
  Ontbijt, middagmaal en diner voor 6 dagen tijdens de trail.
 • Huur kampeermateriaal: €79 p.p.
 • Bagagetransport: €130 p.p.
  Het bagagetransport (*) gebeurt tijdens de trail door Jeeps, maar ook met paarden en ezels op plaatsen waar je niet met de auto kan komen.
 • Grote reistas voor bagagetransport: €5 p.p.
  Het is belangrijk dat je spullen en je kampeermateriaal voor het bagagetransport in 1 stevige tas/rugzak passen (geen hardcases). Indien je zelf geen stevige tas hebt, kan je die bij ons huren.
 • Wandelstokken: €12 p.p.
 • Hotel eerste nacht Tirana: €45 p.p. (**)
 • Reisbijstandsverzekering: €49 p.p.
 • Annuleringsverzekering: €69 p.p.
  Lees hier onze annuleringsvoorwaarden.

(*) Als je bagagetransport bijboekt, is het nog steeds belangrijk dat je enkel de meest essentiële zaken meeneemt. Je bagage mag max 12 kg per persoon wegen. Dit is inclusief kampeermateriaal, wat meestal ongeveer 5 kg weegt (tent, matje, slaapzak). We bewaken het maximale gewicht om het dierenwelzijn van de paarden/ezels te respecteren en hen niet te overladen. Rugzakken en gewone zakken zijn toegelaten, hardcases niet! In het basecamp in Theth kan je overbodige spullen achterlaten. Neem hiervoor een extra tas met bagagelabel mee.

(**) Deelnemers die zich alleen inschrijven (of in een oneven groep zitten) zullen voor deze overnachting op een gedeelde kamer slapen met een andere Balkan Trailer. We doen ons uiterste best om trailers van hetzelfde geslacht bij elkaar op de kamer te leggen.

Waarom mee op The Balkan Trail?

Albanië, Kosovo en Montenegro zijn niet de meest eenvoudige landen om helemaal alleen op uit te trekken. Zeker als je er nog nooit geweest bent of weinig ervaring hebt. Onze gidsen hebben een prachtig traject uitgestippeld dat iedereen met een goede conditie en gezondheid kan afleggen. De trail is op z’n minst uitdagend, maar onze gidsen zijn er om je te helpen.

Daarbovenop krijg je nog het volgende:

 • De volledige logistieke organisatie (lokaal transport, trailapplicatie, overnachtingsplaatsen, border permits, …)
 • Overnachting op bijzondere plaatsen bij de guesthouses van de lokale bevolking
 • Ondersteuning door onze ervaren Nederlandstalige gidsen
 • Een gebalanceerde route
 • Een betaalbare prijs
Extra info vluchten

Wekelijks zal er vanuit Nederland (Amsterdam Airport Schiphol) een vlucht vertrekken naar Albanië (Tirana International Airport).

Alle vluchtprijzen en -tijden kan je hieronder terugvinden:

Extra info bagage

Voor wie vluchten boekt via The Balkan Trail is één stuk handbagage inbegrepen. Ruimbagage kan je optioneel bijboeken.

Handbagage

Inbegrepen:

 • 1 stuk handbagage van max. 55 x 35 x 25 cm en 1 accessoire (bv handtas of laptoptas) van max. 40 x 30 x 20 cm.
 • Samen (handbagage en accessoire) een totaalgewicht van maximaal 10 kg.

Ruimbagage

Optioneel kan je kiezen om ruimbagage toe te voegen aan je boeking.

 • 1 x 15 kg (max. 70 x 60 x 30 cm)

Voor zowel heen als terug kan dit voor de totaalprijs van €55. Dit kan worden geselecteerd bij registratie.

Uren shuttlebus

De uren van de shuttle kan je bekijken via volgende link: uren shuttle.

FAQ’s

Je kan ons steeds een mailtje sturen voor extra informatie over deze trail, maar hieronder vind je alvast een antwoord op enkele veel gestelde vragen.

Wanneer wordt de trail georganiseerd?

Tijdens de zomer van 2024 zijn er wekelijks meerdere afreizen naar de Balkan gepland. Vanaf vanaf 26 juni tot en met 11 september reizen we elke week af op woensdag en zaterdag.

Waar slapen we?

Je slaapt een week lang in je eigen tentje bij één van de guesthouses van de lokale bevolking. Er zijn steeds sanitaire faciliteiten aanwezig.

De eerste nacht slaap je in Tirana, waar we een mooi en betaalbaar hotel aanbieden voor slechts €45 p.p.

Wat met eten en drinken?

Tijdens de trail zal je genieten van de lokale specialiteiten van het land waar je op dat moment bent (Albanië, Kosovo of Montenegro).

We raden je aan om de Balkan Meals bij te boeken (we bieden ook een vegetarische optie aan). Deze worden telkens met liefde geserveerd door de families waar we te gast zijn. Hierin is inbegrepen: ontbijt, lunch en diner voor 6 dagen. Deze optie kost slechts €165 p.p. én je steunt er de lokale bevolking mee.

Onderweg kom je enkele barretjes tegen waar je iets fris kan kopen, maar er zijn geen supermarkten op de trail. Na een stevige dag wandelen is het daarom leuk om je voetjes onder tafel te schuiven en te genieten van het heerlijke eten en de enorme gastvrijheid.

De Balkan Meals begint in het basecamp in Theth (Albanië).

Hoe worden de hikes georganiseerd?

Je krijgt voor het begin van de trail toegang tot onze trailapplicatie waarin alle routes en bezienswaardigheden uitgebreid staan gedocumenteerd. Dit zou je in principe in staat moeten stellen om de route volledig zelfstandig te wandelen.

Per trail zijn er ook ervaren gidsen aanwezig die je altijd kunnen helpen. Ze hebben ook een GPS-Tracker mee (inclusief noodsignaal) waarmee je alarm kan slaan in geval van nood.

Wat is inbegrepen in de basisprijs?
 • Uitgestippelde tocht en volledige reisorganisatie
 • 6 kampeerovernachtingen op unieke plaatsen bij de lokale bevolking
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen
 • Vergunning voor de grensovergangen
 • Toegangstickets voor de nationale parken
 • Trailapplicatie met alle informatie over The Balkan Trail
Wat moet ik meenemen?

Je ontvangt ruim op tijd een paklijst met een overzicht van al het nodige materiaal.

De basis omvat goede wandelschoenen (categorie B/B-C), een backpack (ongeveer 65 – 80l) of een dagrugzak (ongeveer 40l), degelijk kampeermateriaal en beschermende (regen)kledij.

 • Kies voor schoenen waarin je je comfortabel genoeg voelt om een lange trektocht aan te gaan.
 • Bereid je voor op wisselende weerpatronen. Goede beschermende regenkledij is een absolute vereiste en een aantal warme kledingstukken mag je uiteraard ook niet vergeten. Vooral ’s avonds kan het afkoelen.
 • Kies je voor je eigen tent (minimaal 3-seizoens), dan neem je ook je eigen matje (minimaal R-waard 3) en slaapzak (minimaal comforttemperatuur 5°C) mee.

Je kan optioneel kampeermateriaal en wandelstokken bij ons huren. In de kampeerset zit een kwalitatieve en compacte tent, matje & slaapzak.

Kan ik kampeermateriaal bij jullie huren?

Kampeermateriaal kan je zelf voorzien of bij ons huren voor €79 extra per persoon. Dan krijg je van ons kwalitatief materiaal: een tent, slaapzak en matje. Als je je eigen materiaal meeneemt, zorg er dan zeker voor dat het degelijk materiaal betreft. Een 3-seizoenstent, compact matje (minimaal R-waarde 3) en een slaapzak (minimaal comforttemperatuur 5°C). Je ontvangt ruim op tijd een paklijst met een overzicht van al het nodige materiaal.

Hoe kom ik bij het basecamp?

Het basecamp in Theth is niet gemakkelijk te bereiken en het vervoer kan duur zijn. Daarom stellen we een shuttlebus van en naar ons basecamp ter beschikking voor €95.

Als je met The Balkan Trail vliegt, is de prijs van de shuttle inbegrepen.

Hoe groot is de groep?

Per vertrekdag zijn er maximaal 40 personen die de trail starten. Samen wandelen hoeft niet, tenzij het weer dat niet toelaat en je eigen veiligheid ervan afhangt. De gidsen verspreiden zich tijdens de wandeling, zodat er altijd iemand in de buurt is indien nodig. Bij het wandelen zelf zal de groep zich sowieso op een organische manier verspreiden in meerdere kleine groepjes.

Moet ik de groep volgen of kan ik m’n eigen ding doen?

Hoewel er doorheen de week een bepaald groepsgevoel ontstaat, is het zeker en vast mogelijk om je eigen tempo te wandelen. Je hoeft niet de hele dag bij de groep te blijven (tenzij het weer erg slecht is en je veiligheid hiervan afhangt). Dankzij de dagelijkse briefing en de informatie in de applicatie, zou je in staat moeten zijn om de route zelfstandig uit te wandelen.

Give back to nature via Greentripper

De planeet geeft ons zoveel moois om te bewonderen, maar als we dat in de toekomst nog willen kunnen, moeten we haar vandaag beschermen. Daarom doen wij extra inspanningen om de impact van onze trips te verkleinen, en kan je in het boekingsformulier op een betrouwbare manier bijdragen aan een klimaatproject van Greentripper, wat de CO2-uitstoot van jouw transport terug in balans brengt. Door bij te dragen aan hun gecertificeerd project “Wildlife Cambodia”, help je om prachtige bossen en het wildlife erin te beschermen, lokale communities te steunen en zo de CO2-emissies van jouw transport te reduceren. Als jij kiest om een bijdrage te leveren voor de uitstoot van je transport, zal Travelbase zelf nog extra bijdragen voor de uitstoot ter plaatse. Na je reis krijg je een officieel carbon credit certificaat.

Lees meer over onze inspanningen op travelbase.eu/nl/duurzaamheid/.

Hoeveel km leg ik af?

Over de hele week zal je in totaal zo’n 75 km afleggen, waarbij de etappes per dag variëren tussen de 10 en 20 km. De dagen zijn goed verdeeld en uitgebalanceerd zodat er een mooie verdeling is tussen het aantal afgelegde kilometers en het aantal overwonnen hoogtemeters.

Zijn er gidsen mee?

Ja, een ervaren team van Nederlandstalige gidsen begeleidt de trail samen met één lokale gids. Elke ochtend geven zij een briefing. Ze kennen de route en weten wat ze moeten doen in noodgevallen. De gidsen zijn er ook om jou te ondersteunen waar nodig.

Voor wie is de trail?

Iedereen tussen de 16 en de 65 jaar met een goede conditie en zin voor avontuur kan deze trail wandelen. De reis bevat een stevige portie fysieke activiteit, dus een goede gezondheid is een must.

Wil je graag voor het eerst een meerdaagse hike uitproberen, maar heb je twijfels over je fysieke capaciteit?

Met deze volgende vragen helpen we je graag verder:

 • Hoe vaak ben ik de afgelopen drie maanden fysiek actief geweest?
 • Welke soorten fysieke activiteit doe ik regelmatig en hoelang doe ik dat?
 • Heb ik recent blessures gehad die invloed kunnen hebben op mijn vermogen om van dit avontuur te genieten?
 • Kan ik vlot 15 kilometer wandelen over heuvelachtig terrein?
 • Kan ik de komende maanden trainen om mezelf optimaal voor te bereiden op dit avontuur?

Indien jouw antwoorden je het volle vertrouwen geven om op avontuur te vertrekken, dan is deze trail zeker en vast iets voor jou! Je ontvangt een week na het boeken een trainingsschema dat je zal klaarstomen zodat je het pad comfortabel kan afleggen.

Twijfel je toch nog en wil je jezelf graag eens testen voor je op trail vertrekt?

Probeer een van onze micro-avonturen zoals The Packraft Trail.

Nieuw: The Balkan Trail magazine 2024

Wil je meer te weten komen over The Balkan Trail? Download dan nu het magazine van 2024 en lees alles over de regio, jouw week de Balkan, tips & tricks, de paklijst en nog veel meer…

Wat andere trailers over ons schrijven…

JOIN THE TRIP

Kies een vertrekdatum in de kalender en start je boeking. Kan je deze zomer niet hiken of is je favoriete week al uitverkocht? Preregistreer je dan voor de trail tijdens de zomer van 2025. Met een preregistratie geniet je namelijk van de volgende voordelen:

 • Ontvang als eerste de nieuwe data voor 2025 in je mailbox.
 • Schrijf je als eerste in (24 uur voor de officiële opening)! Zo ben je zeker van je hike spot tijdens je favoriete week.
 • Profiteer van de early bird prijs.
 • ABC
 • ABC
 • ABC
 • ABC
Select your preference to see the availabilities:
View:
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310

Benieuwd naar andere reiservaringen?Of wil je graag in onze community terechtkomen?

Join onze Facebookgroep, waar alle Travelbase Trailers van de afgelopen jaren hun liefde voor hiken, handige tips en ervaringen delen.

Sustainability Level

Aan elke reis is een duurzaamheidsniveau toegekend. Deze bestaat uit maximaal 6 badges, waarbij elke badge gekoppeld is aan een positieve eigenschap van de reis. Zo kun je beter beoordelen wat de impact is van jouw reis.

Sustainability level van deze reis

Hoe berekenen we dit?

Op basis van deze maatstaf wordt de impact bepaald, zowel op vlak van ecologische als sociale duurzaamheid.

Tijdens de reis is de ecologische voetafdruk beperkt tot minder dan 0,04 tCO2e (ton CO2 equivalent).
Deze trip draagt bij aan het gecertificeerd klimaatproject "Wildlife Cambodia" van Greentripper en faciliteert deelnemers om dit ook te doen om de uitstoot van hun transportmethode in balans te brengen.
Voor de organisatie van deze trip wordt voornamelijk samengewerkt met lokale partners om overnachting, transport en activiteiten te voorzien.

Deze reizen interesseren je wellicht ook

7 nachten mei-okt

Atlas Trail

Indrukwekkende hike met Berbers in het Marrokaanse Atlasgebergte

7 nachten jun-aug

Mont Blanc Trail

De meest iconische trektocht van Europa: Tour du Mont Blanc

5 nachten jul

Dolomiti Trail

Huttentocht door het mooiste van de Dolomieten

7 nachten mrt-okt

Madeira Trail

Prachtige trail van West naar Oost in het Hawaii van Europa

7 nachten jul-aug

Norway Trail

Mythische hike over de Noorse hoogvlaktes & fjorden

Popup content
nl_NLDutch