fbpx

Avontuurlijke hike door de wonderlijke natuur van IJsland

7 nachten
vanaf
€575

Iceland Trail

Doorkruis waanzinnige landschappen, wandel over vulkanen en ontspan in natuurlijke hot springs op de legendarische Laugavegur Route in IJsland.

Begeleid door ervaren gidsen

Tijdens deze trip kan je altijd rekenen op ervaren gidsen. Zij starten en eindigen elke dag met een duidelijke briefing en staan voor je klaar als je hulp nodig hebt, maar je hebt ook nog steeds de mogelijkheid om op je eigen tempo reizen.

Ook voor solo-reizigers

Deze trip is ook ideaal voor solo-reizigers. Verken buitengewone plaatsen op je eigen ritme en omarm je eigen avontuur!

Sustainability Level: 🌱🌱🌱

Ontdek het team achter

Onze missie is de wereld ontdekken via spectaculaire hikes in alle uithoeken van onze planeet. Het Travelbase Trails team bestaat uit meerdere outdoor specialisten die met veel passie de mooiste routes uitstippelen en op basis van jarenlange ervaring de meest unieke overnachtingsplekken regelen.

Op 5 jaar tijd is onze trailfamily uitgegroeid tot een collectie van 12 gevarieerde trails. Het begon in IJsland en intussen wandelen we ook door Jordanië, Madeira, Zweden, Italië, Marokko, Lapland, Frankrijk, Schotland, Nederland, Noorwegen en de Balkan. De uitzonderlijke natuur en gastvrije lokale cultuur maakt van elk avontuur een unieke beleving. Psst… Nieuwe wandelavonturen zijn in de maak. Maar we kunnen nog niets verklappen.

Travelbase Trails is opgericht door hikers, voor hikers en het is onze missie om iedereen al wandelend de wereld te (laten) ontdekken via iconische hikes. Het is niet altijd vanzelfsprekend om zelfstandig hikes uit te stippelen. Onze routes worden uitgewerkt door ervaren gidsen. Ze zijn goed gebalanceerd, de etappes zijn niet te lang of kort en je krijgt de mooiste highlights in een vrij korte periode te zien. Wij voorzien de volledige logistieke organisatie (lokaal transport, mobiele applicatie, overnachtingsplaatsen in de natuur, verhuur van foodpack & kampeermateriaal…) én ondersteuning door onze ervaren Nederlandstalige gidsen en Rangers. Dat allemaal voor een betaalbare prijs.

Travelbase Trails is er voor iedereen met een avontuurlijke mindset die graag de wereld al wandelend wilt verkennen.

Het recept van onze reizen is heel simpel: 100% avontuur. Elke trail is een belevenis van de eerste tot de laatste dag. We nemen je mee voorbij het voor de hand liggende en houden van onverwachte sensaties. Of je nu een ervaren wandelaar bent of nog nooit op een bergpas hebt gestaan: er is voor elk wat wils. Wij garanderen dat elk avontuur doordrenkt is met nieuwe ontdekkingen. Waar wacht je nog op? Great things never came from comfort zones. 😉

Zij staan voor je klaar

Amber

Jimmy

Loïc

Ines

Dorien

Sara

Eva

Deel worden van het team?

Wandelen in IJsland

IJsland is één van de meest tot de verbeelding sprekende landen ter wereld. Nergens vind je unieke landschappen zoals hier. Op korte tijd kom je hier langs verschillende mythische plekken zoals actieve zwavelpoelen, warme stoombronnen en zwarte lavastromen.

Deze trail bundelt de beste highlights van de IJslandse hooglanden en wordt afgesloten in de bruisende hoofdstad Reykjavík.

De Laugavegur Route

De Laugavegur Route is een van de mooiste “must do” wandeltochten wereldwijd. De redenen daarvoor liggen voor de hand: vanaf de eerste stap op deze legendarische trek waan je jezelf op een andere planeet. Je komt letterlijk het ene ongekende natuurfenomeen na het andere tegen. Steeds gecombineerd met prachtige panorama’s.

Tijdens een begeleide tocht van 5 dagen trek je met de tent van shelter naar shelter waar er steeds sanitaire voorzieningen zijn. Bij sommige shelters vind je een warmwaterbron in de nabijheid waar je heerlijk kunt ontspannen na een lange hike.

De tocht van A tot Z plannen is niet vanzelfsprekend. Daarom zorgt ons ervaren gidsenteam dat alles goed verloopt en jij enkel hoeft te genieten.

HET WEEKSCHEMA

Omdat IJsland niet het meest eenvoudige land is om alles zelf te plannen hebben we een volledig weekprogramma uitgestippeld. Het schema is goed gebalanceerd, de wandelingen niet te lang of kort, en je ziet de mooiste highlights van IJsland in een vrij korte periode. Op basis van de weersomstandigheden kunnen onze gidsen beslissen de week- of dagplanning lichtjes aan te passen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer?

Tijdens de zomer van 2024 zijn er wekelijks meerdere afreizen naar IJsland gepland. Vanaf 1 juli tot en met 24 augustus reizen we elke week af op maandag, woensdag en zaterdag*.

*Met uitzondering van zaterdag 13, 20 en 27 juli.

Prijs

De basisprijs voor deze trip start op €575 (excl. vluchten)

Daarbij zit inbegrepen:

 • Uitgestippelde tocht en volledige reisorganisatie
 • 5 kampeerovernachtingen nabij de shelters op de Trail
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen
 • Trailapplicatie met alle informatie over The Iceland Trail
 • Alle transporten per bus naar en van de trail
Extra info vluchten

Wij bieden vluchten aan vanaf Amsterdam (Amsterdam Airport Schiphol) en Brussel (Brussels airport Zaventem):

Vertrek- en aankomsttijd dag 1:

 • Amsterdam Airport Schiphol: vertrek om 14:10 uur in Nederland met een aankomst op Keflavik Airport om 15:25 uur.
 • Brussels Airport Zaventem: vertrek om 13:50 uur in België met een aankomst op Keflavik Airport om 15:15 uur.

Vertrek- en aankomsttijd dag 8:

 • Amsterdam Airport Schiphol: vertrek om 07:40 in Keflavik Airport met aankomst om 12:55 uur.
 • Brussels Airport Zaventem: vertrek om 07:35 in Keflavik Airport met aankomst om 12:50 uur.

Indien je liever op eigen houtje komt is dat perfect mogelijk. Je kunt ervoor kiezen om de optionele shuttle te nemen samen met de andere deelnemers op de luchthaven van Keflavik of om rechtstreeks naar ons basecamp te komen.

Optioneel
 • Optioneel: Vluchten heen en terug
  Alle vluchtprijzen vind je hier. Wees er snel bij, er zijn elk jaar maar een beperkt aantal vluchten per vertrekdatum beschikbaar.
 • Optioneel: Ruimbagage €55
 • Optioneel: Airport shuttle: €35 p.p./shuttle
 • Optioneel: Survival Foodpack €107
  (De inhoud van dit foodpack vind je in de FAQ’s)
 • Optioneel: Huur kampeermateriaal €79
 • Optioneel: Wandelstokken: €12 p.p.
 • Optioneel: Reisbijstandsverzekering: €49 p.p.
 • Optioneel: Annuleringsverzekering: €69 p.p.
  Lees hier onze annuleringsvoorwaarden.
 • Optioneel: eerste en laatste nacht op de camping van het basecamp nabij Reykjavik: €19 p.p./nacht – dit betreffen de nacht van de aankomstdag (dag 1 op 2) en van de vertrekdag (dag 7 op 8).
 • Optioneel: Bagagetransport: €140 p.p. Het bagagetransport houdt in dat zowel je rugzak als kampeermateriaal met een 4×4 van de ene shelter naar de andere gebracht wordt. Het aantal backpacks dat mee kan is echter beperkt, dus wees er snel bij. Een dagrugzak blijft verplicht om tijdens het wandelen te dragen. Hier kan je drinken, eten en regenkledij in bewaren.
Waarom mee op The Iceland Trail?

We zijn ervan overtuigd dat The Iceland Trail alles te bieden heeft om de reis naar dit prachtige eiland onvergetelijk te maken.

 • De volledige logistieke organisatie (lokaal transport, trailapp, overnachtingsplaatsen, optioneel foodpack & kampeermateriaal, …)
 • Ondersteuning door onze ervaren Nederlandstalige gidsen
 • Overnachting op bijzondere plaatsen in de natuur
 • Een gebalanceerde route
 • Een betaalbare prijs
Uren shuttlebus

Op de aankomstdag vertrekt de shuttle naar het basecamp van op de luchthaven van Keflavik tussen 16u00 en 16u30, afhankelijk van de vertraging van de vluchten kan dit tijdstip variëren.

Op de vertrekdag aan het einde van de week vertrekt de shuttle in het centrum van Reykjavik om 04u30 en van aan ons basecamp om 05u00.

FAQ’s

Je kan ons steeds een mailtje sturen voor extra informatie over deze reis, hieronder vind je alvast een antwoord op enkele veel gestelde vragen.

Hoe worden de hikes georganiseerd?

Je krijgt voor het begin van de trip toegang tot onze Trailapplicatie waarin alle routes en bezienswaardigheden uitgebreid staan neergeschreven. Dit zou je in principe in staat moeten stellen om de route volledig zelfstandig te wandelen.

Er zijn verschillende ervaren gidsen aanwezig die je helpen waar nodig en je bijstaan tijdens uitdagende situaties. Je krijgt elke ochtend een briefing met extra tips & tricks. Er wordt ook een GPS-tracking systeem voorzien (incl. noodsignaal).

Waar slapen we?

Je slaapt een week lang in je eigen tentje in de buurt van shelters. Wij voorzien de unieke slaapplaatsen. Op de meeste plaatsen zijn alle sanitaire faciliteiten aanwezig. Op sommige plekken zijn er geen douches, wanneer je in “the middle of nowhere” bent.

Wat met eten en drinken?

Tijdens de hike kom je weinig restaurants of supermarkten tegen. Je moet dus voldoende eten meenemen voor de volledige route. Je kunt een foodpack met kookset (kookpotje, gasbrander en gasfles) bij ons aanschaffen voor €107.  In dit foodpack vind je 3 maaltijden per dag (ontbijt, lunch & diner).

Daarnaast neem je ook je eigen drinkflessen mee. Zorg dat je minstens 2 liter water kan dragen. Je kan je drinkflessen steeds bijvullen bij de shelters.

Wat is inbegrepen in de basisprijs?
 • Uitgestippelde tocht en volledige reisorganisatie
 • 5 kampeerovernachtingen nabij de shelters op de Trail
 • Begeleiding door Nederlandstalige gidsen
 • GPS tracking systeem voor noodgevallen
 • Trailapplicatie met alle informatie over The Iceland Trail
 • Alle transporten per bus naar en van de trail
Wat moet ik meenemen?

Je ontvangt ruim op tijd een paklijst met een overzicht van al het nodige materiaal.

De basis zijn goede wandelschoenen (categorie B/B-C), een backpack (ongeveer 65 – 80l), een dagrugzak (ongeveer 40l), degelijk kampeermateriaal en beschermende (regen)kledij.

 • Kies voor schoenen waarin je je comfortabel genoeg voelt om een lange trektocht aan te gaan.
 • Bereid je voor op wisselende weerpatronen. Goede beschermende regenkledij is een absolute vereiste en een aantal warme kledingstukken mag je uiteraard ook niet vergeten. Vooral ’s avonds kan het fel afkoelen.
 • Kies je voor je eigen tent (minimaal 3-seizoens) dan neem je ook je eigen matje (minimaal R-waarde 3) en slaapzak (minimaal comforttemperatuur 2°C) mee.

Je kan optioneel kampeermateriaal en wandelstokken bij ons huren. In de kampeerset zit een kwalitatieve en compacte tent, matje & slaapzak.

Welk kampeermateriaal heb ik nodig? En kan ik het bij jullie huren?

Kampeermateriaal kan je zelf voorzien of bij ons huren voor €79 extra per persoon. Dan krijg je van ons kwalitatief materiaal: een tent, slaapzak en matje. Als je je eigen materiaal meeneemt, zorg er dan zeker voor dat het degelijk materiaal betreft. 3-seizoenstent, compact matje (minimaal R-waarde 3) en een slaapzak (minimaal comforttemperatuur 2°C). Je ontvangt ruim op tijd een paklijst met een overzicht van al het nodige materiaal.

Wat zit er in het foodpack?

Het foodpack is sterk aan te raden, de maaltijden voorzien je van alle nodige voedingsstoffen tijdens een hike. Je vindt er best lekkere, gevarieerde maaltijden terug (zowel ontbijt, middagmaal als avondeten).

Ook je kookstelletje (inclusief kookpotje, gasbrander en gasflesje) zijn inbegrepen. Er is zowel een vegetarische als een niet-vegetarische variant beschikbaar.

Kan ik de trail combineren met een roadtrip in IJsland?

Tijdens de zomer van 2024 zal het voor twee vertrekdata mogelijk zijn je in te schrijven voor een combinatietrip van The Iceland Trail en Nordic Nomads Iceland.

De vertrekdata voor de combinatietrip zijn:

 • 08/07/2024 tot 22/07/2024
 • 29/07/2024 tot 12/07/2024

Je zal steeds eerst de Trail afleggen waarna je de rest van IJsland in een 4×4 verkent.

De inschrijvingen hiervoor lopen apart en alle informatie vind je hier.

Hoeveel personen zijn er op de Trail?

We bieden verschillende vertrekdata zodat de deelnemers over het seizoen verspreid kunnen worden. Je ontmoet elkaar voornamelijk op de basecamps ‘s ochtends en ‘s avonds.

Wandel ik zelfstandig of volg ik de gids?

De gidsen geven elke dag briefings en instructies hoe je de hike van de dag het best aanpakt. In principe ben je vrij om de hike zelfstandig af te werken. Achteraan zullen er steeds één of meerdere gidsen wandelen om hikers die problemen hebben ondervonden tijdens de hike eventueel te ondersteunen. Voel je je comfortabeler met een gids aan je zijde kun je uiteraard ook steeds het spoor van de gids volgen.

Give back to nature via Greentripper

De planeet geeft ons zoveel moois om te bewonderen, maar als we dat in de toekomst nog willen kunnen, moeten we haar vandaag beschermen. Daarom doen wij extra inspanningen om de impact van onze trips te verkleinen, en kan je in het boekingsformulier op een betrouwbare manier bijdragen aan een klimaatproject van Greentripper, wat de CO2-uitstoot van jouw transport terug in balans brengt. Door bij te dragen aan hun gecertificeerd project “Wildlife Cambodia”, help je om prachtige bossen en het wildlife erin te beschermen, lokale communities te steunen en zo de CO2-emissies van jouw transport te reduceren. Als jij kiest om een bijdrage te leveren voor de uitstoot van je transport, zal Travelbase zelf nog extra bijdragen voor de uitstoot ter plaatse. Na je reis krijg je een officieel carbon credit certificaat.

Lees meer over onze inspanningen op travelbase.eu/impact.

Hoeveel km leg ik af?

Doorheen de week wandel je zo’n 80 km. De etappes variëren tussen 12 en 16 km, met een langere dag op dag 3 (24 km). De dagen zijn goed verdeeld en uitgebalanceerd zodat er een mooie verdeling is tussen het aantal afgelegde kilometers en het aantal overwonnen hoogtemeters. Voor wie interesse heeft, bieden de gidsen op sommige dagen korte avondwandelingen aan.

Zijn er gidsen mee?

Ja, een ervaren team van Nederlandstalige gidsen begeleidt de trail. Elke ochtend geven zij een briefing. Ze kennen de route en weten wat ze moeten doen in noodgevallen. De gidsen zijn er ook om jou te ondersteunen waar nodig.

Voor wie?

Voor iedereen tussen de 16 en de 65 jaar met een goede conditie en zin vooravontuur kan deze trail wandelen. De reis bevat een stevige portie fysieke activiteit, dus een goede gezondheid is een must.

Wil je graag voor het eerst een meerdaagse hike uitproberen, maar heb je twijfels over je fysieke capaciteit?

Met deze volgende vragen helpen we je graag verder:

 • Hoe vaak ben ik de afgelopen drie maanden fysiek actief geweest?
 • Welke soorten fysieke activiteit doe ik regelmatig en hoelang doe ik dit?
 • Heb ik recent blessures gehad die invloed kunnen hebben op mijn vermogen om van dit avontuur te genieten?
 • Kan ik vlot 15 kilometer wandelen over heuvelachtig terrein?
 • Kan ik de komende maanden trainen om mezelf optimaal voor te bereiden op dit avontuur?

Indien jouw antwoorden je het volle vertrouwen geven om op avontuur te vertrekken, dan is deze trail zeker en vast iets voor jou! Je ontvangt een week na het boeken een trainingsschema dat je zal klaarstomen zodat je het pad comfortabel af kan leggen.

 

Twijfel je toch nog en wil je jezelf graag eens testen voor je op trail vertrekt?

Probeer een van onze micro-avonturen zoals The Packraft Trail of The Dutch Mountain Trail.

Wat met bagage op het vliegtuig?

Voor wie vluchten boekt via The Iceland Trail is één stuk handbagage inbegrepen. Ruimbagage kan je optioneel bijboeken.

Handbagage

Inbegrepen:

 • 1 stuk handbagage van max 10 kg (max. 55 x 40 x 20 cm) en 1 accessoire (bv laptop, max. 40 x 30 x 15 cm)
 • Samen (handbagage en accessoire) een totaalgewicht van maximaal 12 kg

Ruimbagage

Optioneel kan je kiezen om ruimbagage toe te voegen aan je boeking.

 • 1 x 23 kg (L + B + H max. 158 cm)

Voor zowel heen als terug kan dat voor de totaalprijs van € 55. Dat kan worden geselecteerd bij registratie.

Nieuw: The Iceland Trail magazine 2024

Wil je meer te weten komen over The Iceland Trail? Download dan nu het magazine van 2024 en lees alles over de regio, jouw week IJsland, tips & tricks, de paklijst en nog veel meer…

Wat andere trailers over ons schrijven…

JOIN THE TRIP

Helaas, alle plaatsjes voor dit seizoen zijn uitverkocht! Schrijf je nu in op onze wachtlijst en we contacteren jou persoonlijk indien er door annulering een plekje vrijkomt.

Kan je deze zomer niet hiken? Preregistreer je dan voor de trail tijdens de zomer van 2025. Met een preregistratie geniet je namelijk van de volgende voordelen:

 • Ontvang als eerste de nieuwe data voor 2025 in je mailbox.
 • Schrijf je als eerste in (24 uur voor de officiële opening)! Zo ben je zeker van je hike spot tijdens je favoriete week.
 • Profiteer van de early bird prijs.
 • ABC
 • ABC
 • ABC
 • ABC
Select your preference to see the availabilities:
View:
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310
Sunday 09/06/2024
Sunday 16/06/2024
Last spots
€ 310

Benieuwd naar andere reiservaringen? Of wil je graag in onze community terecht komen?

Join onze Facebook groep, waar alle Travelbase Trailers van de afgelopen jaren hun liefde voor hiken, handige tips en ervaringen delen.

Sustainability Level

Aan elke reis is een duurzaamheidsniveau toegekend. Deze bestaat uit maximaal 6 badges, waarbij elke badge gekoppeld is aan een positieve eigenschap van de reis. Zo kun je beter beoordelen wat de impact is van jouw reis.

Sustainability level van deze reis

Hoe berekenen we dit?

Op basis van deze maatstaf wordt de impact bepaald, zowel op vlak van ecologische als sociale duurzaamheid.

Tijdens de reis is de ecologische voetafdruk beperkt tot minder dan 0,04 tCO2e (ton CO2 equivalent).
Deze trip draagt bij aan het gecertificeerd klimaatproject "Wildlife Cambodia" van Greentripper en faciliteert deelnemers om dit ook te doen om de uitstoot van hun transportmethode in balans te brengen.
Voor de organisatie van deze trip wordt voornamelijk samengewerkt met lokale partners om overnachting, transport en activiteiten te voorzien.

Deze reizen interesseren je wellicht ook

7 nachten

Mont Blanc Trail

De meest iconische trektocht van Europa: Tour du Mont Blanc

vanaf €575
7 nachten

Madeira Trail

Prachtige trail van West naar Oost in het Hawaii van Europa

vanaf €790
7 nachten

Norway Trail

Mythische hike over de Noorse hoogvlaktes & fjorden

vanaf €575
7 nachten

Scotland Trail

Trektocht door imposante bergen & de Isle of Skye in Schotland

vanaf €560
7 nachten

Atlas Trail

Indrukwekkende hike met Berbers in het Marrokaanse Atlasgebergte

vanaf €559
7 nachten

Jordan Trail

Trektocht langs de legendarische handelsroute en naar het wereldwonder Petra

vanaf €570
Popup content
nl_NLDutch