fbpx
The Laugavegur Trail: IJslands mooiste hike

The Laugavegur Trail: IJslands mooiste hike

IJsland is niet voor niets een van de meest tot de verbeelding sprekende landen ter wereld. Nergens vind je zulke diverse landschappen terug als hier. Al wandelend ervaar je deze unieke natuur op de meest intense manier, want je beleeft de schoonheid van dichtbij, met al je zintuigen. We nemen je mee op The Laugavegur Trail, IJslands mooiste hike!

The Laugavegur Trail: IJslands mooiste hike

Beleef een van de meest iconische wandelroutes ter wereld

Ben jij op zoek naar een onvergetelijke ervaring, midden in de fenomenale natuur van IJsland? Dan is de Laugavegur Trail een must-do! Je wandelt langs actieve zwavelpoelen, warme stoombronnen en zwarte lavastromen. Bewonder kleurrijke bergen, glinsterende gletsjers, geothermische gebieden, krachtige watervallen en schilderachtige valleien. De route brengt je  door de meest afgelegen gebieden van IJsland, waardoor je écht de kans krijgt om de pure schoonheid van de natuur te ervaren. Helemaal uit je hoofd en in het nu!

The Laugavegur Trail: IJslands mooiste hike
The Laugavegur Trail: IJslands mooiste hike

The Iceland Trail, dag per dag 

Ga je met ons mee op The Iceland Trail, dan ontdek je het adembenemende IJsland tijdens een meerdaagse tocht over de Laugavegur. Je trekt van shelter naar shelter langs vulkanen, warmwaterbronnen en geisers. Dankzij het gebalanceerde weekprogramma zie je de mooiste highlights van IJsland in een vrij korte periode.

Dag 1: naar Reykjavik 

Je vertrekt uit Brussel of Amsterdam, vliegt naar Keflavik en stapt in richting het basecamp nabij Reykjavik. Onze gidsen leggen je haarfijn uit hoe de week zal verlopen en delen graag hun tips en tricks voor een onvergetelijke trail. Je kan je camping gear al eens uittesten en de benen opwarmen tijdens een verkennende hike.

Dag 2: Reykjavik – Landmannalaugar

Voel je de adrenaline al? Vandaag vertrek je naar het startpunt van de trail! Als je van de bus stapt in Landmannalaugar, waan je jezelf al op een andere planeet, tussen indrukwekkende maanlandschappen. En dan is het écht tijd voor de eerste hike. We trekken naar de Suðurnámur, een bergtop vlakbij Landmannalaugar die een fantastisch uitzicht over de vallei tentoon stelt. Die spieren moeten even wennen, dat voel je al, niets beter dus dan nadien even ontspannen in de warmwaterbron, zalig!

The Laugavegur Trail: IJslands mooiste hike

Dag 3: Landmannalaugar – Hrafntinnusker

Vandaag maak je je klaar voor de langste en meest veelzijdige etappe van de week. Je trekt langs lavastromen en klimt veel meters omhoog. Als beloning kan je genieten van een fenomenaal zicht op de gekleurde bergen van Landmannalaugar. 

Je zet je weg verder richting de hut van Hrafntinnusker en steekt onderweg misschien al de eerste ijsbruggen over. Het omliggende panorama ligt vol indrukwekkende donkere heuvels met geweldige gletsjers. Vanavond kampeer je aan het Álftavatn meer, een en al zoete dromen na zo een mooie dag.

Dag 4: Álftavatn – Emstrur

Op de derde hike dag wandel je door alweer een nieuw landschap. Uitgestrekte lavavlaktes, rivieren en watervallen komen op jouw prachtige pad. De finish van vandaag, Emstrur, geeft je een magnifiek uitzicht op een enorme gletsjer. Breng zeker een bezoekje aan de beroemde canyon die vlakbij het basecamp gelegen is. 

The Laugavegur Trail: IJslands mooiste hike

Dag 5: Emstrur – Þórsmörk Langidalur

Vandaag staat er weer een ongelooflijke wandeldag te wachten in het gezelschap van maanlandschappen en weelderige bossen. Het gaat voornamelijk bergaf en er ligt een oversteek van een prachtige rivier te wachten. Je eindigt de dag in Þórsmörk (Het Bos van Thor) waar je bij Langidalur misschien wel het mooiste basecamp van de week aantreft.

Dag 6: Þórsmörk Langidalur – Þórsmörk Husadalur 

Heb je nog veel energie over? Of liever een dagje wat rustiger aan vandaag? Alles kan, want de afstand tot de volgende stop is niet zo groot. Je kiest zelf of je een langere route met nog enkele highlights aangaat of de basisroute neemt, die je snel naar de Husadalur hut brengt. 

Wat jouw keuze ook wordt, In de Þórsmörk Husadalur hut kan je genieten van een deugddoende sauna en mini hotspring. Ideale verwennerij voor je spieren na een weekje in de wildernis!

The Laugavegur Trail: IJslands mooiste hike

Dag 7: Þórsmörk Husadalur – Reykjavik

Het is bijna tijd om naar de bewoonde wereld terug te keren. Op de terugweg rijd je langs de imposante Seljalandsfoss: tijd voor een bezoek aan de beroemdste waterval van IJsland.

’s Avonds heb je de kans om het gezellige Reykjavík te verkennen. Bij een hapje en een drankje kan je de indrukken van de voorbije week de revue laten passeren, deze trip zal je immers niet snel vergeten!

Dag 8: vertrek 

Op de laatste dag kan je de reis op eigen houtje verder zetten of terugkeren naar huis. Indien je via ons je vluchten boekte, zal er vroeg in de ochtend een bus klaar staan om je naar de luchthaven te brengen. 

Zin om je rugzak te pakken? 

Is jouw reismicrobe geprikkeld om IJsland al stappend te verkennen? Boek dan de hike van je leven met The Iceland Trail en beleef een ongelooflijk avontuur!

Wil je nog meer bestemmingen ontdekken en ben je benieuwd waar je in Europa nog meer fantastische hikes kan beleven? We inspireren je graag verder met deze 5 mooiste hiking trails in Europa!

The Laugavegur Trail: IJslands mooiste hike

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.