fbpx

★★★★★

“Alsof een decorbouwer een onbeperkt budget kreeg”

Avontuurlijke trektochten op de mooiste plekken ter wereld

Onze missie is de wereld ontdekken via spectaculaire hikes in alle uithoeken van onze planeet.

Al die mooie plekken verkennen? Dat doe je volgens ons het best al wandelend. Helaas is zo’n wandeltocht niet altijd even makkelijk om zelf te regelen.

Het Travelbase Trails team bestaat uit meerdere outdoor specialisten die met veel passie de mooiste routes uitstippelen en op basis van jarenlange ervaring de meest unieke overnachtingsplekken regelen. Meestal kun je ook beroep doen op een logistieke organisatie die bijvoorbeeld het transport van je bagage regelt of waarbij je gespecialiseerd trekking materiaal kunt huren. De start- en eindlocaties zijn vaak ook op moeilijk te bereiken locaties waarvoor we dus ook steeds een lokaal transport voorzien.

Al beginnen dromen van je volgend avontuur? Scroll verder en ontdek onze trails!

+ 0 topbestemmingen, dichtbij & verder weg

0 % van de deelnemers komt meerdere keren met ons hiken

0 % avontuur

 

Broadening horizons, one trail at a time

Avontuur? Check! Natuur? Check! Uitdaging? Check! Hiken door landschappen waar je sprakeloos van wordt? 4 keer check!

Het recept van onze reizen is heel simpel: 100% avontuur van de eerste tot de laatste dag. Of je nu kiest voor een trail met bepakking over Noorse hoogvlaktes of een tocht met bagagetransport dicht bij huis: het wordt een trip vol indrukwekkende uitzichten en spannende hoogtepunten om van je bucketlist af te vinken.

Het wordt een reis die je nooit vergeet. Dat garanderen we.

Ontdek onze trails

Dichtbij

5 nachten jul

Dolomiti Trail

Huttentocht door het mooiste van de Dolomieten

3 nachten apr-aug

Dutch Mountain Trail – Travelbase editie

4-daagse wandeltocht langs de 7 hoogste toppen van Nederland

7 nachten jun-aug

Mont Blanc Trail

De meest iconische trektocht van Europa: Tour du Mont Blanc

★★★★★

“Prachtige natuur, geweldige organisatie, ervaren gidsen en mooie contacten met de locals. Aanrader!”

Verder weg

7 nachten jul-aug

Iceland Trail

Avontuurlijke hike door de wonderlijke natuur van IJsland

7 nachten jul-aug

Norway Trail

Mythische hike over de Noorse hoogvlaktes & fjorden

7 nachten mei-aug

Scotland Trail

Trektocht door imposante bergen & de Isle of Skye in Schotland

7 nachten mrt-dec

Jordan Trail

Trektocht langs de legendarische handelsroute en naar het wereldwonder Petra

7 nachten mrt-okt

Madeira Trail

Prachtige trail van West naar Oost in het Hawaii van Europa

7 nachten mei-okt

Atlas Trail

Indrukwekkende hike met Berbers in het Marrokaanse Atlasgebergte

7 nachten jan-mrt

Lapland Trail

Avontuurlijke hike en winter activiteiten in Fins Lapland

7 nachten feb-aug

Kings Trail

Wintertrail over de wereldbekende Kungsleden in Zweeds Lapland

vanaf €1250
7 nachten jun-sep

Balkan Trail

Unieke hike langs de verborgen parels van Albanië, Montenegro en Kosovo

Veelgestelde vragen

Travelbase Trails is er voor iedereen met een avontuurlijke mindset die graag de wereld al wandelend wilt verkennen.

Op 5 jaar tijd is onze trailfamily uitgegroeid tot een collectie van 12 gevarieerde trails. Het begon in IJsland en intussen wandelen we ook door Jordanië, Madeira, Zweden, Italië, Marokko, Lapland, Frankrijk, Schotland, Nederland, Noorwegen en de Balkan. De uitzonderlijke natuur en gastvrije lokale cultuur maakt van elk avontuur een unieke beleving. Psst… Nieuwe wandelavonturen zijn in de maak. Maar we kunnen nog niets verklappen.

Travelbase Trails is opgericht door hikers, voor hikers en het is onze missie om iedereen al wandelend de wereld te (laten) ontdekken via iconische hikes. Het is niet altijd vanzelfsprekend om zelfstandig hikes uit te stippelen. Onze routes worden uitgewerkt door ervaren gidsen. Ze zijn goed gebalanceerd, de etappes zijn niet te lang of kort en je krijgt de mooiste highlights in een vrij korte periode te zien. Wij voorzien de volledige logistieke organisatie (lokaal transport, mobiele applicatie, overnachtingsplaatsen in de natuur, verhuur van foodpack & kampeermateriaal…) én ondersteuning door onze ervaren Nederlandstalige gidsen en Rangers. Dat allemaal voor een betaalbare prijs.

Kampeermateriaal kan je zelf voorzien of bij ons huren. Dan krijg je kwalitatief materiaal: een tent, slaapzak en matje. Ook wandelstokken en een kookset kan je huren. Je ontvangt ruim op tijd een paklijst met een overzicht van al het nodige materiaal.

De basis zijn goede wandelschoenen (categorie B/B-C), een backpack (ongeveer 65 – 80l), eventueel een dagrugzak (ongeveer 40l), degelijk kampeermateriaal en beschermende (regen)kledij. Kies voor schoenen waarin je je comfortabel genoeg voelt om een lange trektocht aan te gaan. Bereid je voor op het mogelijke weer ter plaatse. Vaak is goed beschermende regenkledij is een absolute vereiste en een aantal warme kledingstukken mag je uiteraard ook niet vergeten. Vooral ’s avonds kan het fel afkoelen. Je ontvangt ruim op tijd een uitgebreide paklijst met een overzicht van al het nodige materiaal voor de bestemming waar jij gaat hiken.

Je krijgt voor het begin van de trip toegang tot onze mobiele applicatie waarin alle routes en bezienswaardigheden uitgebreid staan neergeschreven. Dit zou je in principe in staat moeten stellen om de route volledig zelfstandig te wandelen. Er zijn afhankelijk van de trail ook ervaren gidsen aanwezig die je voorzien van alle nodigde informatie en helpen waar nodig.

Tijdens de meeste hikes kom je weinig restaurants of supermarkten tegen. Je moet dus voldoende eten meenemen voor de volledige route. Afhankelijk van de trail kan je een foodpack met kookset (kookpotje, gasbrander en gasfles) bij ons huren of elke avond aanschuiven aan tafel op de locaties waar we overnachten. Neem daarnaast ook zeker je eigen drinkflessen mee. Zorg dat je minstens 2 liter water kan dragen. Je kan je drinkflessen bijvullen bij de overnachtingsplaatsen of in stroompjes onderweg.

Bij Travelbase Trails hebben we een hekel aan het oude gegeven waarbij je in colonne achter een gids wandelt. De gidsen geven elke dag briefings en instructies voor de hike van de dag. Daar waar het in functie van het weer en de route mogelijk is om de trail zelfstandig met behulp van onze trail app te wandelen proberen we steeds zo veel mogelijk vrijheid te geven. Achteraan zullen er steeds één of meerdere gidsen wandelen om hikers die ondersteuning nodig hebben, te helpen. Voel je je comfortabeler met een gids aan je zijde, kan je uiteraard ook steeds het spoor van de gids volgen. We bieden verschillende vertrekdata aan zodat de deelnemers over het seizoen verspreid kunnen worden. Je ontmoet elkaar voornamelijk op de basecamps, ‘s ochtends voor de wandeling en ‘s avonds na de wandeling.

Klaar voor het avontuur van je leven?

Elke trail is een belevenis van de eerste tot de laatste dag. We nemen je mee voorbij het voor de hand liggende en houden van onverwachte sensaties. Of je nu een ervaren wandelaar bent of nog nooit op een bergpas hebt gestaan: er is voor elk wat wils. Wij garanderen dat elk avontuur doordrenkt is met nieuwe ontdekkingen.

Waar wacht je nog op? Great things never came from comfort zones. 😉

Volg ons op

Instagram

Facebook

Meer info? Mail naar trails@travelbase.eu