fbpx
Hiken in Noorwegen: 7-daagse trektocht dwars door Hardangervidda

Hiken in Noorwegen: 7-daagse trektocht dwars door Hardangervidda

door Travelbase

Hiken in Noorwegen: 7-daagse trektocht dwars door Hardangervidda

Ga hiken in Noorwegen en ontdek dit adembenemend land tijdens een 7-daagse trektocht dwars door de Hardangervidda, een prachtig in het hartje van Scandinavië. Strik je veters en herbron met The Norway Trail, een trektocht in de rauwe, verbluffende Noorse natuur.

Hiken in Noorwegen: 7-daagse trektocht dwars door Hardangervidda

Noorwegen en de Hardangervidda

Verwacht je in Noorwegen aan ongerepte natuur en wondermooie uitzichten. Je zal hier versteld staan van de fenomenale fjorden, watervallen, bossen en bergen. Het landschap lijkt eindeloos en doet je vol respect kijken naar de uitgestrekte vlaktes en indrukwekkende bergen.

Tijdens de zomer smelt de wintersneeuw op de 8000 km² uitgestrekte Hardangervidda, de rivieren worden hierdoor  intenser en er verschijnen plots vele mooie watervallen. The Norway Trail neemt je in juli of augustus mee, dwars door dit mooiste nationale park van Noorwegen. In één week tijd hike je over een aantal van de mooiste en meest ongerepte paden. Je gaat van meer naar meer en overnacht telkens in een tent op unieke plaatsen in het midden van de natuur.

Jouw tocht, dag per dag 

Dag 1: aankomst basecamp

Op de eerste dag vlieg je naar Bergen. Een shuttlebus brengt je gezwind naar ons basecamp in Garen. Nog een heerlijke nachtrust en je avontuur kan beginnen!

Dag 2: Garen – Vivelid fjellstova

Dag twee begint al meteen met een knaller. Up you go, bestemming Hardangervidda plateau. Een pittige klim, dat is zeker, maar de pracht van het landschap en de watervallen die je onderweg bezoekt, maken de inspanning veel aangenamer. De eerste overnachtingsplek op de hoogvlakte komt al meteen inclusief een mooi uitzicht op een rivier. Tent opzetten dus, middenin de pure natuur en alles even laten bezinken.

Hiken in Noorwegen: 7-daagse trektocht dwars door Hardangervidda

Dag 3: Vivelid – Hadlaskard

Rek je uit en, eens ingepakt, maak je je klaar voor een fantastische dag, al hikend door gevarieerde landschappen. Je doorkruist op deze dag een heuvelachtig landschap en mag daarna genieten van de Hadlaskard-hut, midden op de Hardangervidda, begrensd door een rivier.

Dag 4: Hadlaskard – Sinnhovdavatnet

Vandaag wandel je nog dieper de natuur in, weg van de bewoonde wereld. Indrukwekkende uitzichten gegarandeerd want je hiket vandaag al stijgend en dalend. Je kan hier en daar besneeuwde stukken tegenkomen maar no worries, de gidsen zullen je met raad en daad bijstaan. De tocht leidt langs verschillende meren en eindigt bij Sinnhovdavatnet, een prachtig meer en jouw slaapplaats voor deze nacht. 

Hiken in Noorwegen: 7-daagse trektocht dwars door Hardangervidda

Dag 5: Sinnhovdavatnet – Stavali

Vandaag begin je je nieuwe dag in de wildernis en trek je verder over het Hardangervidda plateau. Je bewondert verschillende meren, waar veel rivieren in uitmonden. Open monden gegarandeerd want deze view is onbetaalbaar, wat voel je je klein in deze grootse omgeving! Na het meer van Lonavatnet, slaan we ons kamp op aan de Stavali hut.

Dag 6: Stavali – Kinsarvik

Op weg naar Kinsarvik kan je prachtige, krachtige watervallen bewonderen op je tocht langs bossen en de rivier. Geniet van deze laatste dag in de wildernis voordat je terugkeert naar de bewoonde wereld.

Hiken in Noorwegen: 7-daagse trektocht dwars door Hardangervidda

Dag 7: relaxen of een laatste keer op tocht

Na al dat moois heb je nog twee opties: je kan rustig in Kinsarvik te blijven om uit te rusten na al dat stappen of  toch nog eens die wandelschoenen aantrekken en de beroemde Trolltunga te bezoeken, een uitdagende wandeling van 8 tot 10 uur. Zit jij nog fris of is het tijd om welverdiend te relaxen?

Waarom een begeleide hike met The Norway Trail?

Noorwegen is geen gemakkelijk land om helemaal alleen op uit te trekken zonder ervaring. Onze gidsen hebben een prachtig traject uitgestippeld dat iedereen, in goede gezondheid, kan lopen.

Verwacht je verder aan:

  • Overnachtingen op bijzondere plaatsen in de natuur
  • Een evenwichtige route, de highlights en meer
  • Een betaalbare prijs
  • Een volledige logistieke organisatie

Laat die comfort zone dus maar even thuis, voel dat je leeft tot in de toppen van je tenen en ga mee op dit once in a lifetime avontuur. Kies jouw favoriete afreisdatum van deze zomer en begin alvast te dromen van Noorwegen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.