fbpx

Mont Blanc Trail

Ontdek in 7 dagen het beste van de meest iconische trektocht van Europa. Wandel langs bergen, gletsjers en meren en doorkruis de mooiste regio's van Frankrijk, Italië en Zwitserland.

Zelfstandig avontuur

Dit is een volledig zelfstandig avontuur. Voor je reis word je voldoende geinformeerd en zal het team je de uitgestippelde routes, slaapplaatsen, info over eventuele activiteiten en andere tips meegeven via de app of een print versie wanneer je aankomt. Je zal wel steeds de contactgegevens krijgen van een ranger in geval van nood.

Ook voor solo-reizigers

Deze trip is ook ideaal voor solo-reizigers. Verken buitengewone plaatsen op je eigen ritme en omarm je eigen avontuur!

Sustainability Level: 🌱🌱🌱🌱

Onze missie is de wereld ontdekken via spectaculaire hikes in alle uithoeken van onze planeet. Het Travelbase Trails team bestaat uit meerdere outdoor specialisten die met veel passie de mooiste routes uitstippelen en op basis van jarenlange ervaring de meest unieke overnachtingsplekken regelen.

Op 5 jaar tijd is onze trailfamily uitgegroeid tot een collectie van 12 gevarieerde trails. Het begon in IJsland en intussen wandelen we ook door Jordanië, Madeira, Zweden, Italië, Marokko, Lapland, Frankrijk, Schotland, Nederland, Noorwegen en de Balkan. De uitzonderlijke natuur en gastvrije lokale cultuur maakt van elk avontuur een unieke beleving. Psst… Nieuwe wandelavonturen zijn in de maak. Maar we kunnen nog niets verklappen.

Travelbase Trails is opgericht door hikers, voor hikers en het is onze missie om iedereen al wandelend de wereld te (laten) ontdekken via iconische hikes. Het is niet altijd vanzelfsprekend om zelfstandig hikes uit te stippelen. Onze routes worden uitgewerkt door ervaren gidsen. Ze zijn goed gebalanceerd, de etappes zijn niet te lang of kort en je krijgt de mooiste highlights in een vrij korte periode te zien. Wij voorzien de volledige logistieke organisatie (lokaal transport, mobiele applicatie, overnachtingsplaatsen in de natuur, verhuur van foodpack & kampeermateriaal…) én ondersteuning door onze ervaren Nederlandstalige gidsen en Rangers. Dat allemaal voor een betaalbare prijs.

Travelbase Trails is er voor iedereen met een avontuurlijke mindset die graag de wereld al wandelend wilt verkennen.

Het recept van onze reizen is heel simpel: 100% avontuur. Elke trail is een belevenis van de eerste tot de laatste dag. We nemen je mee voorbij het voor de hand liggende en houden van onverwachte sensaties. Of je nu een ervaren wandelaar bent of nog nooit op een bergpas hebt gestaan: er is voor elk wat wils. Wij garanderen dat elk avontuur doordrenkt is met nieuwe ontdekkingen. Waar wacht je nog op? Great things never came from comfort zones. 😉

Zij staan voor je klaar

Amber

Jimmy

Loïc

Ines

Dorien

Sara

Eva

Deel worden van het team?

Tour du Mont Blanc

Deze legendarische wandelroute voert je door ongerepte berglandschappen, langs authentieke dorpen met ongeëvenaarde gastvrijheid, in drie unieke landen: Frankrijk, Italië en Zwitserland.

Kampeer in pittoreske bergdorpen en ontdek waarom zoveel wandelaars deze route beschouwen als een van de mooiste ter wereld. Verlies jezelf in deze majestueuze natuur, langs enorme gletsjers, bergmeren, bossen, weiden en eindeloze bergtoppen.

DE ROUTE

Zoals de naam al doet vermoeden, vindt de Trek au Mont Blanc plaats rond de Mont Blanc, de hoogste berg in de Europese Alpen (4.809 meter), een iconische, spectaculaire en indrukwekkende plek. Onze route, die deel uitmaakt van de beroemde Tour du Mont Blanc, is een uitdagende wandeling die ongetwijfeld op de bucketlist staat van elke avontuurlijke wandelaar. Je zult 5 dagen wandelen in het hart van de Alpen, waar je niet alleen een goede inspanning levert, maar ook kunt genieten van enkele van de meest adembenemende panorama's op aarde. De trektocht kan aanspraak maken op de status van UNESCO-werelderfgoed. UNESCO beschrijft de regio zelfs als onvergelijkbaar, uniek en van groot belang voor de hele wereld.

HET WEEKSCHEMA

Het is niet gemakkelijk om zelf een goed uitgewerkte wandeling rondom het Mont Blanc massief te plannen. Daarom hebben we een programma opgesteld zodat je de meest legendarische hoogtepunten kunt zien tijdens een verblijf van een week met 5 volledige wandeldagen. Als het weer het niet toelaat, kan de route uiteraard worden aangepast door onze rangers.

Praktische informatie

Wanneer?

Tijdens de zomer van 2024 reizen we op verschillende momenten af:

  • 16/06 - 22/06
  • 23/06 - 29/06
  • 30/06 - 6/07
  • 06/07 - 12/07
  • 07/07 - 13/07
  • 13/07 - 19/07
  • 14/07 - 20/07
  • 20/07 - 26/07
  • 21/07 - 27/07
Prijs?

De prijs voor deze reis bedraagt €565 per persoon. Daarbij zit inbegrepen:

  • Gedetailleerde routebeschrijving en volledige organisatie van de reis
  • 5 nachten kamperen op unieke locaties in Frankrijk, Italië en Zwitserland
  • Douches en sanitaire voorzieningen
  • Toeristenbelasting
  • Alle lokale transporten per shuttle
  • Shuttle naar het basecamp vanaf het treinstation van Saint-Gervais op dag 1
  • Begeleiding door ervaren rangers
  • Mont Blanc Trail-applicatie
Vervoer?
Het is voordeliger voor u om uw eigen vervoer naar het basiskamp te regelen. Hier zijn enkele tips om dit optimaal te organiseren: Met de auto Als u met de auto komt, wordt u 's avonds om 18.00 uur verwacht bij het basiskamp in Les Contamines voor de eerste briefing. U kunt ervoor kiezen om uw auto in Saint-Gervais achter te laten en deze aan het einde van uw reis weer op te halen door de trein terug te nemen. Of u kunt uw auto direct in Chamonix achterlaten en de trein naar Saint-Gervais nemen om ons bij het basiskamp te ontmoeten. Informatie over parkeergelegenheid vindt u hieronder. Carpoolen met andere wandelaars Als u nog ruimte in uw auto heeft of als u iemand zoekt om mee te carpoolen, kunt u gemakkelijk afspraken maken met andere deelnemers via onze Facebook-groep "Les Mont Blanc Trailers". Dit maakt het mogelijk om de kosten te delen en de CO2-uitstoot te verminderen! Met de trein De Tour du Mont Blanc is ook gemakkelijk bereikbaar met de trein. U kunt een hogesnelheidstrein nemen vanaf uw vertrekpunt naar Saint-Gervais. Eenmaal in Saint-Gervais zullen we u gratis ophalen met onze pendeldienst die u rechtstreeks naar het basiskamp brengt. De pendeldienstregeling wordt aangepast aan de aankomsttijden van de deelnemers en zal enkele dagen van tevoren worden gecommuniceerd. Op de laatste dag bevindt u zich in Chamonix en kunt u van daaruit uw trein nemen.
Opties
    • Voedselpakket: (meer informatie hieronder in het gedeelte "Eten en drinken")
      Compleet: 105 €
      Licht: 85 €
    • Verhuur van kampeermateriaal: 79 € p.p. (tent, slaapzak + laken, matras)
    • Hotel in Chamonix voor de laatste nacht (*): 89 € p.p. (inclusief ontbijt)
    • Bagagevervoer (**) : 130 € p.p. Het vervoer van bagage (*) tijdens de Mont Blanc Trail wordt verzorgd door onze bus.
    • Wandelstokken: 12 € p.p.
    • Reisverzekering: 49 € p.p.
    • Annuleringsverzekering: 69 € p.p., zie onze annuleringsvoorwaarden

    (*) Deelnemers die zich alleen inschrijven (of in een oneven groep) delen een kamer met een andere deelnemer voor deze overnachting. We doen altijd ons best om deelnemers van hetzelfde geslacht in dezelfde kamer te plaatsen.

    (**) Als je bagagevervoer hebt geboekt, is het belangrijk dat je alleen de essentiële spullen meeneemt voor je wandeling. Je bagage mag maximaal 15 kg per persoon wegen, inclusief kampeermateriaal (tent, matras, slaapzak) dat meestal ongeveer 5 kg weegt, en je voedsel. Het is niet toegestaan om één bagagevervoer voor meerdere personen te reserveren. Grote rugzakken en normale sporttassen zijn toegestaan, maar geen harde koffers!

Waarom mee met de Mont Blanc Trail?

De Tour du Mont Blanc is niet de meest eenvoudige tocht om helemaal alleen te maken. Zeker als je er nog nooit geweest bent of weinig ervaring hebt. Onze rangers hebben een prachtig traject vol highlights uitgestippeld dat iedereen met een goede conditie en goede gezondheid zou moeten kunnen afleggen. De trail is op z’n minst uitdagend, maar onze rangers zijn er om je te helpen. Daarbovenop krijg je nog het volgende:

  • Overnachtingen op unieke locaties in the middle of nowhere
  • Een gebalanceerde route
  • Een betaalbare prijs
  • Complete logistieke organisatie (lokaal transport, Nederlandstalige rangers en opties zoals kampeeruitrusting, voedselpakketten, etc)
Parkeren
Als u met de auto komt, heeft u twee opties: U kunt uw auto parkeren in Chamonix of Les Houches en vervolgens met de trein naar Saint-Gervais reizen, waar wij u zullen ophalen met de pendelbus om u naar het basiskamp te brengen. - Parking du Prarion - Les Houches: Gratis - Verschillende parkeerplaatsen in Chamonix: Betaald of gratis (beperkt). U kunt ook uw auto parkeren in Saint-Gervais en deze aan het einde van de wandeling ophalen door de trein van Chamonix naar Saint-Gervais te nemen. - Parking du Stade - Saint Gervais: Gratis (200 plaatsen)  

Veelgestelde vragen (FAQ)

We nodigen je uit om de onderstaande FAQ te raadplegen voordat je ons een e-mail stuurt. De FAQ biedt uitgebreide antwoorden op de meest gestelde vragen!

Waar slapen we?

Je zult een week lang slapen in je eigen tent op unieke locaties.

Alle kampeerplekken hebben sanitaire voorzieningen en warme douches, behalve op de tweede nacht, waar je geen toegang hebt tot douches, maar er is een rivier in de buurt als je wilt afkoelen.

Op de laatste nacht zul je in Chamonix verblijven, de wereldhoofdstad van het bergbeklimmen, waar we je een mooi hotel in het centrum bieden voor €89 p.p.

Wat met eten & drinken?
Tijdens je wandeling zul je soms langs een berghut of klein restaurant komen, maar niet altijd. Daarom bieden we twee opties voor voedselpakketten aan: compleet of licht. Als optie kun je een avontuurlijk voedselpakket via onze organisatie kiezen. In dit pakket zitten maaltijden voor de wandeldagen, evenals een pan en een gasbrander. Je hoeft alleen nog een aansteker en plastic bestek mee te nemen. We bieden twee pakketten aan: een dat alle wandeldagen afdekt en een kleiner pakket waarmee je je eigen eten kunt kopen in winkels of bijvoorbeeld 's avonds in een restaurant. - Compleet: 105 € (15 maaltijden, 3 desserts) - Licht: 85 € (5 ontbijten, 5 diners, 2 desserts) Het voedselpakket bevat smakelijke gevriesdroogde maaltijden, en je krijgt twee verse en lokale ontbijten op de camping (dag 1 en 3 van de wandeling).
Hoe zijn de wandelingen georganiseerd?

Je hebt toegang tot de Tour du Mont Blanc-applicatie enkele weken voor vertrek. Op deze app vind je alle routes en bezienswaardigheden. Dit stelt je in staat om de route zelfstandig af te leggen.

Er zijn ervaren rangers aanwezig die je 's ochtends en 's avonds zullen briefen. Ze staan voor je klaar als je ze nodig hebt.

Wat is inbegrepen in de basisprijs?
  • 5 nachten kamperen op unieke locaties in Frankrijk, Italië en Zwitserland
  • Douches en sanitair
  • Toeristenbelasting
  • Alle interne transporten per shuttle
  • Pendelbus vanaf het station Saint-Gervais op de eerste dag
  • Watervoorraad in elk kamp
  • Begeleiding door ervaren rangers
  • GPS-tracker (met noodsignaal)
  • Trailapplicatie met alle info over The Mont Blanc Trail
  • Wat moet ik meenemen?

    Identiteitskaart

    Voor Frankrijk, Italië en Zwitserland heb je een geldige identiteitskaart nodig.

    Persoonlijke kampeeruitrusting (optioneel)

    Je kunt je eigen kampeeruitrusting meenemen: je hebt dan een tent, matras en slaapzak nodig (minimaal een 3-seizoenen tent).

    Gehuurde kampeeruitrusting via ons

    Als je ervoor kiest om kampeeruitrusting bij ons te huren, zullen we bij het begin van de wandeling een tent, slaapzak en matras aan jou overhandigen, zodat je ze niet zelf hoeft mee te nemen in de bus, auto of trein.

    Onze kampeeruitrusting is gemaakt van weerbestendige materialen en weegt ongeveer 5 kg in totaal.

    Neem goede wandelschoenen mee waarin je comfortabel genoeg voelt om een lange trekking te maken. Wandelschoenen van het type B/C zijn essentieel voor het wandelen van het Mont Blanc-pad.

    We sturen je ook een gedetailleerde lijst van wat je moet meenemen voordat je vertrekt.

    Kan ik kampeermateriaal bij jullie huren?

    Je kunt je eigen kampeermateriaal meenemen of het optioneel bij ons huren (tegen een toeslag van 79 € per persoon). Als je ervoor kiest om je eigen uitrusting mee te nemen, zorg er dan voor dat deze van voldoende kwaliteit en compact is (3-seizoenen tent + compact matras + slaapzak).

    Waaruit bestaat het foodpack?

    Het foodpack is sterk aan te raden, de maaltijden voorzien je van alle nodige voedingsstoffen tijdens een hike. Je vindt er best lekkere, gevarieerde maaltijden terug (zowel ontbijt, middagmaal als avondeten).

    Ook je kookstelletje (inclusief kookpotje, gasbrander en gasflesje) zijn inbegrepen. Er is zowel een vegetarische als een niet-vegetarische variant beschikbaar. Neem zelf herbruikbaar bestek en een aansteker mee.

    Hoe kom ik bij het basecamp?

    Een paar weken van tevoren ontvang je de exacte locatie van het basiskamp. We kunnen je vertellen dat het zich bevindt in Les Contamines-Montjoie.

    Als je met de trein komt, halen we je gratis op bij het station van Saint-Gervais. Als je met de auto komt, kun je deze parkeren op een van de locaties die vermeld staan onder "Parkeren".

    Hoeveel personen zijn er op de trail?

    We bieden verschillende vertrekdata zodat de deelnemers over het seizoen verspreid kunnen worden. Je ontmoet elkaar voornamelijk ‘s ochtends en ‘s avonds bij de overnachtingsplaatsen.

    Wandel ik zelfstandig of volg ik de andere trailers?
    Onze rangers zullen je dagelijks een duidelijke briefing geven, zodat je zelfstandig en op je eigen tempo kunt wandelen. Als je echter graag met andere wandelaars wilt wandelen, voel je vrij om je bij hen aan te sluiten.
    Give back to nature via Greentripper

    De planeet biedt ons zoveel ongelooflijks om van te genieten, vooral tijdens onze reizen. Maar als we er nog lang van willen genieten, moeten we deze koste wat kost beschermen. Daarom doen we extra inspanningen om de impact van onze reizen te verminderen, en ook jij kunt op een betrouwbare manier bijdragen aan een klimaatproject van Greentripper via het reserveringsformulier, waarmee de CO2-uitstoot van je vervoermiddel wordt gecompenseerd. Door bij te dragen aan hun gecertificeerde project "Wildlife Cambodia", help je bij het beschermen van prachtige bossen en de wilde dieren die er leven, ondersteun je lokale gemeenschappen en verminder je de CO2-uitstoot van je reis. Als je besluit deel te nemen aan het project, neemt Travelbase ook de extra verantwoordelijkheid op zich om je koolstofvoetafdruk tijdens de reis zelf te verminderen. Bij terugkomst ontvang je ook een officieel CO2-compensatiecertificaat.

    Wil je meer weten over de inspanningen en acties die Travelbase onderneemt, bekijk dan de pagina travelbase.fr/impact.

    Hoeveel kilometer leg ik af?

    Gedurende de hele week zul je in totaal ongeveer 85 km afleggen, met etappes variërend tussen 13 en 19 km per dag. De dagen zijn goed verdeeld en gebalanceerd, zodat er een goede verdeling is tussen het aantal afgelegde kilometers en het hoogteverschil dat wordt overwonnen.

    Zijn er begeleiders aanwezig?
    In Frankrijk zijn de regels met betrekking tot wandelen vrij streng, vooral rondom de Mont Blanc. Er zijn twee opties: ofwel met een gids, waarbij je te allen tijde bij de groep en de gids moet blijven, ofwel alleen, waarbij je op je eigen tempo kunt wandelen zonder gids. Na zorgvuldige analyse van de feedback van onze deelnemers geven wij bij Travelbase de voorkeur aan de tweede optie. Dit geeft je meer vrijheid en de mogelijkheid om op je eigen tempo van de route te genieten, om te stoppen voor foto's wanneer je maar wilt, om een pauze te nemen en te genieten van het landschap, en je hoeft niet in een rij achter een gids te lopen. Uiteraard hebben we enkele voorzorgsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat je de dagelijkse doelen zonder problemen kunt bereiken. Elke dag zullen de verantwoordelijken ter plaatse (onze rangers) je een duidelijke en gedetailleerde briefing geven, zodat je de wandeling veilig en zonder stress kunt uitvoeren. Ze zullen ook aanwezig zijn in geval van problemen.
    Voor wie is deze trail?
    Voor iedereen tussen de 16 en 70 jaar oud met een goede fysieke conditie. De reis bestaat grotendeels uit fysieke activiteiten, dus een goede gezondheid is vereist. Ben je van plan om voor het eerst een meerdaagse wandeling te maken, maar twijfel je aan je fysieke capaciteiten? De volgende vragen helpen je om hier meer duidelijkheid over te krijgen: - Hoe vaak ben ik de afgelopen drie maanden fysiek actief geweest? - Welke soorten lichamelijke activiteiten doe ik regelmatig en hoe lang doe ik dat? - Heb ik recentelijk blessures gehad die mijn vermogen om van dit avontuur te genieten kunnen beïnvloeden? - Kan ik zonder problemen 15 kilometer wandelen op heuvelachtig terrein? - Kan ik de komende maanden trainen om me optimaal voor te bereiden op dit avontuur? Als je vol vertrouwen antwoord kunt geven op deze vragen, dan is deze route zeker iets voor jou! Een week na je reservering ontvang je een trainingsprogramma waarmee je vol vertrouwen het pad kunt bewandelen. Heb je nog twijfels en wil je jezelf testen voordat je gaat wandelen? Probeer dan een van onze micro-avonturen, zoals The Packraft Trail.
    Moet ik mijn rugzak zelf dragen?

    Je kunt je eigen rugzak meenemen, maar het is vaak prettiger om minder gewicht te dragen tijdens het wandelen, zodat je nog meer kunt genieten van de ervaring en de landschappen.

    Daarom bieden we bagagevervoer aan met onze bus. Dit betekent dat je rugzak/reistas van de ene naar de andere camping wordt vervoerd. Let op dat al je spullen en uitrusting in één tas moeten passen, zodat de spullen niet door elkaar raken tussen de deelnemers.

    Het is echter wel belangrijk om een voldoende grote dagrugzak mee te nemen om water, eten, snacks en alles wat je overdag nodig hebt te kunnen dragen. We raden een dagrugzak van ongeveer 30 liter aan.

    Kan ik mijn hond meenemen?

    Helaas accepteren we om veiligheidsredenen geen honden tijdens de wandeling. De Tour du Mont Blanc is een uitdagende wandeling met veel hoogteverschillen en is niet geschikt voor een hond.

    Wat andere trailers over ons schrijven..

    Doe mee aan het avontuur in 2025!

    Het spijt ons, maar het seizoen 2024 is helaas voorbij. Als je geïnteresseerd bent om volgend jaar met ons mee te gaan, klik dan op "Houd me op de hoogte voor 2025". Door dit formulier in te vullen, profiteer je van de volgende voordelen:

    • Je ontvangt als eerste de nieuwe data voor 2025 per e-mail.
    • Je kunt als een van de eersten inschrijven (24 uur voor de officiële opening)! Zo ben je verzekerd van een plek tijdens jouw favoriete week.
    • Je kunt profiteren van de "early bird" prijs.

    Benieuwd naar andere reiservaringen? Of wil je lid worden van onze gemeenschap?

    Sluit je aan bij onze Facebookgroep, waar alle Travelbase avonturiers van de afgelopen jaren hun liefde voor wandelen delen.

    Sustainability Level

    Aan elke reis is een duurzaamheidsniveau toegekend. Deze bestaat uit maximaal 6 badges, waarbij elke badge gekoppeld is aan een positieve eigenschap van de reis. Zo kun je beter beoordelen wat de impact is van jouw reis.

    Sustainability level van deze reis

    Hoe berekenen we dit?

    Op basis van deze maatstaf wordt de impact bepaald, zowel op vlak van ecologische als sociale duurzaamheid.

    Deze trip draagt bij aan het gecertificeerd klimaatproject “Wildlife Cambodia” van Greentripper en faciliteert deelnemers om dit ook te doen om de uitstoot van hun transportmethode in balans te brengen.
    Voor de organisatie van deze trip wordt voornamelijk samengewerkt met lokale partners en communities.

    Sustainability Level

    Aan elke reis is een duurzaamheidsniveau toegekend. Deze bestaat uit maximaal 6 badges, waarbij elke badge gekoppeld is aan een positieve eigenschap van de reis. Zo kun je beter beoordelen wat de impact is van jouw reis.

    Sustainability level van deze reis

    Hoe berekenen we dit?

    Op basis van deze maatstaf wordt de impact bepaald, zowel op vlak van ecologische als sociale duurzaamheid.

    Tijdens de reis is de ecologische voetafdruk beperkt tot minder dan 0,04 tCO2e (ton CO2 equivalent).
    Deze trip draagt bij aan het gecertificeerd klimaatproject "Wildlife Cambodia" van Greentripper en faciliteert deelnemers om dit ook te doen om de uitstoot van hun transportmethode in balans te brengen.
    Voor de organisatie van deze trip wordt voornamelijk samengewerkt met lokale partners om overnachting, transport en activiteiten te voorzien.
    Het merendeel van de reizigers komt met de bus, auto of met openbaar vervoer.

    Deze reizen interesseren je wellicht ook

    7 nachten jul-aug

    Norway Trail

    Mythische hike over de Noorse hoogvlaktes & fjorden

    5 nachten jul

    Dolomiti Trail

    Huttentocht door het mooiste van de Dolomieten

    7 nachten mei-okt

    Atlas Trail

    Indrukwekkende hike met Berbers in het Marrokaanse Atlasgebergte

    7 nachten jun-sep

    Balkan Trail

    Unieke hike langs de verborgen parels van Albanië, Montenegro en Kosovo

    7 nachten mei-aug

    Scotland Trail

    Trektocht door imposante bergen & de Isle of Skye in Schotland

    7 nachten feb-aug

    Kings Trail

    Wintertrail over de wereldbekende Kungsleden in Zweeds Lapland

    vanaf €1250
    Popup inhoud
    nl_NLDutch