fbpx
packraften ardennen

Packraft & hike tweedaagse in de Franse Ardennen

The Packraft Trail Ardennen

Beleef een tweedaags micro-avontuur in de ongerepte natuur van de Franse Ardennen, waarbij je afwisselend de Semois rivier verkent met je packraft en mooie hike routes volgt door het omliggende landschap.

Zelfstandig avontuur

Dit is een volledig zelfstandig avontuur. Voor je reis word je voldoende geinformeerd en zal het team je de uitgestippelde routes, slaapplaatsen, info over eventuele activiteiten en andere tips meegeven via de app of een print versie wanneer je aankomt. Je zal wel steeds de contactgegevens krijgen van een ranger in geval van nood.

Moeilijkheidsgraad: 🥾🥾

Gemiddelde hike! Goede conditie vereist Vooral Goed begaanbare paden. Dagelijks tussen de 12-18 km en maximum 1500 hoogtemeters

Ideaal voor twee of drie personen

Deze trip is voornamelijk geschikt voor een reisgezelschap van twee of drie personen.

Ook voor solo-reizigers

Deze trip is ook ideaal voor solo-reizigers. Verken buitengewone plaatsen op je eigen ritme en omarm je eigen avontuur!

Sustainability Level: 🌱🌱🌱🌱🌱💚

Ontdek het team achter

The Kayak Trip organiseert sinds 2021 kajaktochten door de mooiste fjorden van Noorwegen. Deze kleinschalige organisatie regelt alle praktische zaken en stelt het ideale schema samen voor jouw kayak trip, zodat je genoeg afwisseling hebt tussen hiken en peddelen!

Het team achter Kayak Trip staat klaar om jou een onvergetelijke kanotocht te bezorgen! Zij zorgen steeds voor ervaren kajakgidsen, een trailmap, foodpacks en app met noodknop, zodat jij zorgeloos kan peddelen. Het Kayak Trip team verhuurt ook al het nodige materiaal voor jouw trip!

Zij staan voor je klaar

hanna travelbase

Hanna

harry packraft en kayak expert

Harry

tessa the canoe trip travelbase

Tessa

thomas canoe trip packraft expert

Thomas

Deel worden van het team?

biesbosch hike packraft trail
packraften biesbosch nederland

The Packraft Trail Semois

Ontdek de Franse Ardennen tijdens een 2-daags avontuur met packrafting! Beleef een unieke ervaring op de Semois, die zich een weg baant tussen Frankrijk en België, en verken de natuurlijke schoonheid van dit ongerept en beschermd gebied.

Dankzij je packraft, een lichte en toegankelijke boot, ligt het avontuur binnen handbereik. Maak je klaar om te kamperen in de natuur en beleef een meeslepende ervaring in het hart van de Ardennen. Herstel je band met de natuur en vergeet je dagelijkse zorgen!

Packraft route in de Ardennen

De prachtige Semoy (die aan de Belgische kant Semois genoemd wordt) slingert zich door de Ardennen, op de grens tussen België en Frankrijk.

Ontdek charmante dorpjes zoals Nohan-sur-Semoy en duik vervolgens in dichte bossen met indrukwekkende rotsformaties zoals de ‘Roche aux Corpias‘ tijdens jouw tweedaagse.

The Packraft Trail is een avontuur dat voor iedereen toegankelijk is, daarom hebben we verschillende routes gecreëerd van verschillende lengtes, zodat iedereen plezier kan beleven, ongeacht zijn fysieke conditie.

Twee dagen packraften in de Ardennen

We hebben de beste routes in de regio gecreëerd, waarbij wandelen en packraften perfect worden afgewisseld in het hart van de Ardennen!

Deze Packraft Trail is ook zorgvuldig ontworpen om de flora en fauna te beschermen, aangezien we ons bevinden in een beschermd gebied genaamd "Natura 2000".

Waarom meegaan met deze Packraft Trail?

Praktische info

Wanneer?

Het Packraft Trail seizoen in de Semois begint op 2 april en eindigt op 16 juni. Daarna gaat ons seizoen verder in Luxemburg op het meer van Haute-Sûre.

We zijn afhankelijk van de waterstanden, dus het is mogelijk dat de activiteiten eerder dan gepland worden verplaatst naar Luxemburg als de waterstanden een goede packraft-ervaring niet toelaten.

Prijs

Midweek A (dinsdag - woensdag): vanaf €99 p.p.
Midweek B (donderdag - vrijdag): vanaf €99 p.p.
Weekend (zaterdag - zondag): vanaf €149 p.p.

Inclusief
 • Packraft per persoon, 4-delige peddels, een opblaaszak, reddingsvest
 • Rugzak waarin je de uitrusting en enkele persoonlijke spullen kunt meenemen
 • Instructies van onze ranger
 • Kaart & app met nuttige informatie
 • Overnachting op ons basecamp
 • Packraft Trail goodie
Optioneel
 • Adventure foodpack: €39
 • Kampeermateriaal: €25
 • Extra nacht (voor en/of na, inclusief ontbijt): €20/nacht
 • Annuleringsverzekering: €21 (lees de voorwaarden hier)
Kamperen

The Packraft Trail is inclusief een overnachting op het basecamp tussen de twee wandeldagen.

Het basecamp is een kampeerterrein langs de rivier. Het is het start- en eindpunt van de twee dagen. Er zijn basic sanitaire voorzieningen (toiletten en douches) en een plek om een kampvuur te maken. Je kunt je eigen kampeermateriaal meenemen of het bij ons huren tegen een voordelige prijs. Je kunt al je uitrusting achterlaten op het basecamp tijdens de wandeling: het enige dat je hoeft mee te dragen is een rugzak (inclusief) met je packraft en andere benodigdheden, water en eten voor de dag.

Je kunt ook (optioneel) de nacht voor vertrek doorbrengen op ons basecamp. Het is gelegen in een vrij afgelegen gebied, dus als je wilt eten of winkelen, is het beter om een stop te maken in Haulmé of Monthermé voordat je bij het basiskamp aankomt.

Onze opties

Veelgestelde vragen

Als je vragen hebt, vind je het antwoord mogelijk hier.

Voor wie is deze trip?

De meeste van onze deelnemers zijn tussen de 20 en 40 jaar, maar uiteraard zijn alle volwassenen welkom. De gemiddelde leeftijd van The Packraft Trail is 31 jaar. Reis je met je partner, een groep vrienden, of liever alleen, deze ervaring is perfect voor jou.

Gezinnen met kinderen zijn ook welkom, maar er zijn geen kortingen voor minderjarigen.

Hoe sportief moet ik zijn?
Het is een packraft-initiatie, we mikken daarom op een breed publiek: iedereen met een gezonde basisconditie kan het sportieve niveau aan. Er is ook voldoende tijd om uit te rusten en te genieten van het uitzicht tijdens de trail.
Hoe blaas ik de raft op?
Je krijgt op Packraft Trail een Raft Inflation Bag mee die je opblaast zoals een lazybag. Zes keer lucht scheppen en in je raft persen en de raft is opgeblazen! Met de juiste techniek duurt dit 5 minuutjes.
Is The Packraft Trail een groepsactiviteit?

Het packraft-parcours is in de eerste plaats een micro-avontuur waar je samen met je reisgenoten van kunt genieten. Je vaart op eigen tempo en het pad is lang genoeg zodat iedereen er in alle rust van kan genieten!

Wil je dit avontuur met een groep beleven? Als bedrijfsactiviteit, teambuilding, sportdag of met de jeugdbeweging bijvoorbeeld? Contacteer ons via e-mail voor een gepersonaliseerde offerte: info@thepackrafttrail.com

Wat is het begin- en eindpunt?

Het vertrek en de aankomst van The Packraft Trail vinden plaats bij ons basecamp in Haulmé op Domaine d'Haulmé tussen Les Hautes-Rivières en Monthermé.

Hoe kom ik op het basecamp?
Helaas is het openbaar vervoer naar de locatie zeer beperkt. We raden je daarom aan om met je eigen auto te komen om van het avontuur te genieten!
Wat breng ik allemaal mee?

Je vindt de volledige paklijst in de infomail voor vertrek. Hier zijn een paar benodigdheden:

 • Wandel- en outdoor kleding
 • Waterschoenen
 • Waterdichte jas en broek
 • Waterfles
 • Zaklamp
 • Aansteker / lucifers
 • Kampeermateriaal: tent, matje en slaapzak (ook bij ons te huur)
Wat als het water van de Semois te laag staat?

We zijn afhankelijk van de waterstanden, dus het is mogelijk dat de activiteit eerder naar Luxemburg wordt verplaatst dan gepland als deze niet voldoende zijn voor een goede beoefening van het packraften.

Kan ik ook packraften tijdens de zomer?
Tijdens de zomer bieden we The Packraft Trail aan op het stuwmeer van Haute-Sûre in Luxemburg. In deze prachtige omgeving kan je packraften zonder afhankelijk te zijn van de weersomstandigheden en het waterniveau.
Hoe zwaar is m’n rugzak?

Om je hike zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, draag je enkel een 60-70l trekrugzak (inclusief) met daarin je packraftmateriaal (3kg), je kookset met Adventure Food (optioneel) en kledij voor tijdens je wandeling.
Tip: reis licht! Het is maar een tweedaagse activiteit, dus laat de dingen die je niet nodig hebt, zoals frigoboxen, thuis.

Hoeveel personen kunnen er in een raft?

Onze packrafts zijn ontworpen voor één persoon. We hebben enkele grotere packrafts die geschikt kunnen zijn voor met een kind, maar het aantal is beperkt.

Kan ik mijn hond meenemen?

Ja, honden zijn welkom! We hebben zelfs een paar grotere packrafts die plaats bieden aan een hond aan de voorkant. Je kunt hiervoor een verzoek indienen via e-mail.

Sluit je aan bij het avontuur

Je kan je Packraft Trail nu boeken. Start je boeking door in de kalender een reisdatum te kiezen.

Wil jij genieten van de beste prijs? Schrijf je nu in.

 • ABC
 • ABC
 • ABC
 • ABC
Kies je voorkeur om de beschikbaarheid te zien:
Bekijken:
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc

Sustainability Level

Aan elke reis is een duurzaamheidsniveau toegekend. Deze bestaat uit maximaal 6 badges, waarbij elke badge gekoppeld is aan een positieve eigenschap van de reis. Zo kun je beter beoordelen wat de impact is van jouw reis.

Sustainability level van deze reis

Hoe berekenen we dit?

Op basis van deze maatstaf wordt de impact bepaald, zowel op vlak van ecologische als sociale duurzaamheid.

Tijdens de reis is de ecologische voetafdruk beperkt tot minder dan 0,04 tCO2e (ton CO2 equivalent).
De gemiddelde afstand die deelnemers afleggen om op deze bestemming te komen is minder dan 500km.
Voor de organisatie van deze trip wordt voornamelijk samengewerkt met lokale partners om overnachting, transport en activiteiten te voorzien.
Het merendeel van de reizigers komt met de bus, auto of met openbaar vervoer.
Deze trip besteedt een deel van de inkomsten aan het steunen van de lokale community of een ander goed doel ter plaatse.

Trending avonturen

1 nacht jun-sep

The Canoe Trip Friesland

Tweedaags kanoavontuur door de Friese Oude Venen

7 nachten jul-aug

Iceland Trail

Avontuurlijke hike door de wonderlijke natuur van IJsland

7 nachten sep-nov

Morocco Nomads

Roadtrip door de mooiste landschappen van Marokko

13 nachten jan-dec

The TukTuk Trip

Avontuurlijke roadtrip door Sri Lanka met de TukTuk

vanaf €1395
4 nachten mei-sep

The Vespa Trip Amalfi

Bewonder de panoramische schoonheid van de amalfikust

7 nachten aug

The Packraft Trail Balkan

Spetterend hike- & packraftavontuur door de ongerepte Balkan

Popup-inhoud
nl_NLDutch