balkan river packraft

Spetterend hike- & packraftavontuur door de ongerepte Balkan

7 nachten
vanaf
€720

The Packraft Trail Balkan

Verken Griekenland en Albanië met je packraft, kampeer langs de Vjosa, de laatste vrij-stromende rivier van Europa, en hike de onbekende bergpaden van het Vikos Nationaal Park.

Semi-zelfstandig avontuur

Dit een vrij zelfstandig avontuur, maar ons team van ervaren gidsen zijn wel dagelijks ter plaatse. Ze hebben de nodige kennis van de route en kiezen de mooiste routes en slaapplekken uit voor jou. Zij zijn stand-by tijdens je avontuur.

Ook voor solo-reizigers

Deze trip is ook ideaal voor solo-reizigers. Verken buitengewone plaatsen op je eigen ritme en omarm je eigen avontuur!

Wildkamperen

Tijdens deze trip is wildkamperen toegestaan! Zet je tent op middenin de natuur en geniet van een avontuurlijke nacht onder een prachtige sterrenhemel.

Sustainability Level: 🌱🌱🌱💚

Ontdek het team achter

Het packraft team bestaat uit gepassioneerde reisfanaten & outdoor avonturiers. Samen met lokale partners werken we het hele jaar door aan de verschillende Packraft Trails om je de meest unieke reiservaring te bieden die hopelijk een levenslange herinnering zal blijven - of het nu gaat om een micro-avontuur dichtbij huis, of een spetterend avontuur verder weg, het team staat altijd voor je klaar.

Packrafting is een relatief nieuwe sport die komt overgewaaid uit Alaska waar men een oplossing bedacht voor hikes in natuurgebieden met veel water: een superlichte raft die makkelijk in de rugzak past (= een packraft) en waarmee je wandelpaden afwisselt met rivieren om zo grotere afstanden af te leggen. Het is een actieve vorm van slow travel.

Het team is volop routes aan het testen om nog nieuwe packraft avonturen te organiseren: zowel dichtbij huis als op enkele van de mooiste plekken van Europa.

Zij staan voor je klaar

Thibault

hanna travelbase

Hanna

Harry

thomas canoe trip packraft expert

Thomas

Julian

Deel worden van het team?

Zoals gelezen in

De rauwe pracht van de Balkan

Ontdek de ongerepte schoonheid van de Vjosa-rivier in Albanië met je packraft, al peddelend door groene valleien vol rauwe natuur. De Vjosa, de laatste wilde rivier van Europa, biedt de perfecte mix van rustige wateren en spannende stroomversnellingen.

Verlaat het platgetreden pad en hike door het Vikos Nationaal Park, gelegen in het minder bekende noorden van Griekenland. Met zijn diepe kloven, schilderachtige bergpaden en kristalheldere rivieren is Vikos een paradijs voor wandelaars van alle niveaus.

Dankzij je packraft, een lichte en toegankelijke opblaasboot, ligt het pure avontuur binnen handbereik. Bereid je voor op een waanzinnig mooie reis door de Balkan, een omgeving die nog steeds goed bewaard is gebleven van massatoerisme.

Discover the Last Wild River of Europe

De Vjosa (Albanees, of Aoos in het Grieks), is de laatste vrij-stromende rivier van bron tot monding in Europa. Dat betekent dat je er geen enkele dam tegenkomt. Haar turquoise water en indrukwekkende kloven maken het een wildwaterparadijs voor packrafters!

De route langs de Vjosa

Deze Packraft Trail begint in Griekenland bij het schilderachtige hikers-dorpje Mikro Papingko aan de voet van het Vikos-Aoos Nationaal Park. Een opwaartse hike brengt je naar een hut midden in de bergen, waar je de nacht doorbrengt.

Vervolgens daal je af naar de Aoos-vallei, waar je de komende dagen van camping naar camping trekt langs de Vjosa-rivier. Je steekt de Albanese grens over en al peddelend door verborgen kloven in het berglandschap en je hiket langs watervalletjes en oude stenen bruggen over de rivier.

Tenslotte eindig je je reis in Tepelenë en Tirana, de hoofdstad van Albanië, waar je kunt ontspannen, lekker eten. Je snuift er nog even de Albanese cultuur op, voor je afscheid neemt van deze avontuurlijke week.

7 dagen in de Balkan

Griekenland en Albanië zijn een paradijs voor natuurliefhebbers: spectaculaire uitzichtpunten, steile bergtoppen, kristalheldere meren, kloven, watervallen en de prachtige turquoise Vjosa-rivier die zich een weg baant door groene valleien. Hieronder vind je een voorbeeldschema van hoe je week er uit kan zien.

Waarom meegaan met deze Packraft Trail?

Zin om de Griekenland en Albanië te ontdekken met je packraft? Wie neem je mee op de pilot edition van deze nieuwe Packraft Trail? Als je nu preregistreert, kan je al op dinsdag 23 april om 16u boeken, 24 uur voor de boekingen opengaan.

 

Praktische informatie

Wanneer?

De pilot edition van The Packraft Trail in de Balkan gaat door eind augustus 2024. Je kan kiezen tussen twee trips:

TRIP 1: 24 augustus tem 31 augustus
TRIP 2: 31 augustus tem 7 september

Prijs

De basisprijs voor deze trip start op €720 (excl. vluchten). The Packraft Trail is een van de beste manieren om de prachtige Balkan te leren kennen.

Inbegrepen in de basisprijs:

  • Je slaapt op tentenkampen in de natuur en een berghut
  • Je krijgt een gebalanceerd reisschema
  • Inclusief dagelijks bagagetransport tussen alle basecamps
  • Je raft in een echte wildwater packraft met 4-delige paddle en raft inflationbag
  • Veiligheidsuitrusting voorzien: reddingsvest, helm, etc…
  • Je krijgt packraft-instructies van professionele gidsen
  • Vergunning om op de Vjosa te mogen packraften
  • Trail App met alle informatie over The Packraft Trail
Transport

The Packraft Trail Balkan start officieel aan het charmante hikersdorpje Mikro Papingko en eindigt in Tirana.

Je kan retourvluchten bijboeken vanaf €380 via The Packraft Trail vanuit Amsterdam. De shuttlebus van en naar de luchthaven is inbegrepen in de prijs van je vliegtickets.

Vluchtschema*

  • Heenreis op zaterdag 24 of 31 augustus: Vertrek om 17u25 vanuit AMS (Amsterdam Schiphol) en aankomst in TIA (Tirana Airport) om 20u10
  • Terugvlucht op zaterdag 31 augustus of 7 september: Vertrek om 21u05 vanuit TIA en aankomst om 23u55 in AMS

*Vluchttijden en prijzen onder voorbehoud van wijziging. Je kan er voor kiezen om op je eigen houtje er te geraken en apart je vluchten te boeken. Dan moet je wel de shuttlebus bij boeken, deze kost €70 en vertrekt op de eerste ochtend rond 8u in Tirana en komt de laatste dag terug rond 18u aan de luchthaven.

Je kan ook nog extra ruimbagage voor op het vliegtuig bijboeken tegen €55 p.p.

Impact

💙 Save The Blue Heart – Balkan Rivers
Save The Blue Heart of Europe is een campagne van Balkan Rivers om bewustwording te creëren over de dreiging van dammen op het Balkan-schiereiland en om een netwerk van wetenschappers uit te bouwen die hun onderzoek focussen op alle rivieren in de regio. 

De missie van Balkan Rivers: met de hulp van activisten, advocaten, wetenschappers, kunstenaars en lokale gemeenschappen proberen ze de dam-tsunami te voorkomen en het natuurlijk Europees erfgoed in de Balkan te redden van vernietiging.

Dit doen ze onder andere door allesomvattende studies uit te werken zoals hun Eco-Masterplan for Balkan Rivers, die voor de eerste keer kennis over biodiversiteit (vis, schaaldieren, schietmotten), integriteit van rivieren en vloedvlaktes (hydromorfologie), combineert met het in kaart brengen van beschermende gebieden.

Balkan River Defence
Daarnaast zorgen de boots-in-the-ground grassroots activisten van Balkan River Defence met hun professionele storytelling voor educatie en sensibilisering door acties op poten te zetten op rivieren, dammen en overheidsgebouwen om de bescherming van de Balkanrivieren aan het daglicht te brengen.

Extra opties

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze reis?

De meeste van onze reizigers zijn tussen de 20 en 40 jaar oud, maar natuurlijk zijn alle volwassenen welkom. De gemiddelde leeftijd van The Packraft Trail is 31 jaar. Reis je met je partner of vriendengroep, of liever als soloreiziger op avontuur? Dan is deze trip perfect voor jou.

Gezinnen met kinderen zijn ook welkom, maar we raden de trip af voor kinderen onder de 16 jaar. Er is geen korting voor minderjarigen.

Hoe sportief moet ik zijn?

Het is een wildwater-packrafttrip voor iedereen met een gezonde basisconditie. Ervaring met een packraft of kajak is aangeraden voor sommige stukken op de rivier. We raden je aan om eerst eens op tweedaags micro-avontuur te komen met The Packraft Trail, om te zien of packraften wel iets voor jou is.

Er is echter de oversteek van het Vikos Nationaal Park die behoorlijk veeleisend kan zijn als je het niet gewend bent om regelmatig te wandelen. We raden daarom aan om een beetje te trainen om het meeste uit deze Packraft Trail in de Balkan te halen.

Hoe blaas ik de raft op?

Je krijgt op Packraft Trail een Raft Inflation Bag mee die je opblaast zoals een lazybag. Zes keer lucht scheppen en in je raft persen en de raft is opgeblazen! Met de juiste techniek duurt dit 5 minuutjes. Onze whitewater packrafts zijn standaard voor één persoon.

Is The Packraft Trail een groepsreis

Deze pilot edition van The Packraft Trail Balkan is beperkt tot 30 personen. Hoewel er tijdens de week een bepaald groepsgevoel ontstaat, is het zeker mogelijk om je eigen tempo te wandelen. Je hoeft niet de hele dag bij de groep te blijven (tenzij het weer erg slecht is en je veiligheid hiervan afhangt). Dankzij de dagelijkse briefing en de informatie in de applicatie, zou je in staat moeten zijn om de route zelfstandig uit te wandelen.

Wat is het begin- en eindpunt?

The Packraft Trail Balkan start officieel bij het Mikro Papingko en eindigt in Tepelenë. Gelukkig brengt de shuttlebus je voor €70 van en naar de luchthaven vanTirana, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Als je je vlucht bij ons boekt, krijgt je het shuttle ticket er gratis bij.

Maaltijden

Tijdens The Packraft Trail passeer je een paar restaurants en supermarkten, maar ook niet overal. Breng dus voldoende eten mee voor de hele reis. Voor €89 koop je bij ons een Adventure Foodpack en leen je een kooksetje met gasflesje en brander voor tijdens de trail. In deze foodpack vind je 2 maaltijden per dag (ontbijt en lunch), een barbecue en pizza night.

Wat breng ik allemaal mee?

Enkele weken voor vertrek krijg je nog een uitgebreide packlist in je mailbox, maar hier alvast enkele basics. Het eerste dat je meebrengt, zijn ongetwijfeld uitstekende wandelschoenen waarin je je comfortabel genoeg voelt voor een lange wandeling.

Het mediterrane klimaat van Griekenland en Albanië zorgt voor voldoende warmte! Een (merino)wollen shirt of trui is wel prettig voor ‘s avonds. Daarnaast kan het soms ook stevig regenen, dus vergeet je regenjas niet.

Neem je zelf je tent mee? Zorg dan dat deze licht is en bestand tegen alle weersomstandigheden. Natuurlijk kan je ook je kampeermateriaal via ons huren. Zo ben je zeker van goed materiaal en hoef je dit zelf niet op het vliegtuig mee te nemen. Je kampeerspullen draag je overdag nooit zelf, want wij zorgen voor het transport tussen de basecamps (ook als je je eigen kampeermateriaal meeneemt).

Je liner en slaapzak draag je enkel tijdens de oversteek van het Vikos Nationaal Park, waar je in een berghut slaapt.

Hoe zwaar is m’n rugzak?

Om je hike zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, brengen wij al je materiaal over naar de camping. Het enige wat je draagt, is een 70l trekrugzak (die je zelf meeneemt of van ons huurt voor vertrek) met daarin je packraftmateriaal (4kg), je kookset met Adventure Food (of je eigen kookmateriaal en eten) en kledij voor tijdens je wandeling.

Zijn er gidsen mee?

Ook al is dit een vrij zelfstandig avontuur, toch is ons team van ervaren gidsen dagelijks ter plaatse. Ze hebben voldoende kennis van de route en kozen de mooiste hikes en slaapplekken uit voor jou. Zij zijn steeds stand-by tijdens het parcours. Tijdens de uitdagende raftgedeeltes vergezelt een local river guide je op het water.

Kampeermateriaal

Neem je eigen kampeermateriaal mee of huur het bij ons aan €79 per persoon. Als je je eigen uitrusting meeneemt, zorg er dan voor dat deze stevig genoeg is en bestand tegen alle weersomstandigheden (3 seizoenstent + compacte matras + slaapzak + linnen).

Wat is het totaal aantal kilometers van deze Packraft Trail?

Deze zevendaagse avontuurlijke Packraft Trail strekt zich uit over 85 kilometer, waarbij je ongeveer 55 kilometer wandelt en een 30-tal kilometer aflegt met je packraft.

Volg ik de groep of mag ik mijn eigen route plannen?

Onze route is gemaakt op basis van de moeilijkheidsgraad van de rapids op de rivier, zodat de ervaring aangenaam blijft voor iedereen. Sommige delen van de rivier zijn behoorlijk gevaarlijk, het is dus belangrijk dat je de uitgestippelde routes volgt om eventuele problemen te voorkomen!

Hoe duurzaam is deze reis? Compenseer je CO2-uitstoot!

De planeet geeft je zoveel moois om te bewonderen en als je dat nog lang wil kunnen, moet je haar beschermen, vandaag meer dan ooit. Travelbase compenseert alle uitstoot van The Packraft Trail zelf, maar ook jij kan je steentje bijdragen. In het boekingsformulier compenseer je op een makkelijke en betrouwbare manier de CO2-uitstoot van je vlucht via Greentripper.

Dankzij onze samenwerking met Greentripper kan je de CO2-uitstoot van je transport compenseren door bomen te planten via een gecertificeerd agroforestry project.

Hier lees je meer over de impact van deze reis.

Hoe zorg ik dat ik niet verdwaal?

Je krijgt toegang tot de Travelbase-app (Apple of Android), waar je alle informatie krijgt die je nodig hebt om je trail zo soepel mogelijk te laten verlopen. Er is ook een handige ingebouwde kaartmodule waarmee je de route offline live kan volgen.

Kan ik mijn hond meenemen?

Helaas kan je hond niet mee packraften in de Balkan.

Wil je toch graag samen op avontuur? Neem dan zeker een kijkje bij onze Packraft micro-avonturen of check The Canoe Trip in Zweden voor een langer peddelavontuur.

Wat vorige packrafters zeggen…

Join The Trip

Zin om de Griekenland en Albanië te ontdekken met je packraft? Boek nu je raft(s) voor deze pilot edition via onderstaande knop. Door de succesvolle preregistratie-ronde zijn er nog maar een paar rafts beschikbaar, wacht dus niet te lang.

Laden van prijzen en beschikbaarheden

Sustainability Level

Aan elke reis is een duurzaamheidsniveau toegekend. Deze bestaat uit maximaal 6 badges, waarbij elke badge gekoppeld is aan een positieve eigenschap van de reis. Zo kun je beter beoordelen wat de impact is van jouw reis.

Sustainability level van deze reis

Hoe berekenen we dit?

Op basis van deze maatstaf wordt de impact bepaald, zowel op vlak van ecologische als sociale duurzaamheid.

Tijdens de reis is de ecologische voetafdruk beperkt tot minder dan 0,04 tCO2e (ton CO2 equivalent).
Deze trip draagt bij aan het gecertificeerd klimaatproject "Wildlife Cambodia" van Greentripper en faciliteert deelnemers om dit ook te doen om de uitstoot van hun transportmethode in balans te brengen.
Voor de organisatie van deze trip wordt voornamelijk samengewerkt met lokale partners om overnachting, transport en activiteiten te voorzien.
Deze trip besteedt een deel van de inkomsten aan het steunen van de lokale community of een ander goed doel ter plaatse.

Trending avonturen

1 nacht

The Canoe Trip Friesland

Tweedaags kanoavontuur door de Friese Oude Venen

vanaf €99
7 nachten

Iceland Trail

Avontuurlijke hike door de wonderlijke natuur van IJsland

vanaf €575
7 nachten

Morocco Nomads

Roadtrip door de mooiste landschappen van Marokko

vanaf €720
13 nachten

The TukTuk Trip

Avontuurlijke roadtrip door Sri Lanka met de TukTuk

4 nachten

The Vespa Trip Amalfi

Bewonder de panoramische schoonheid van de amalfikust

vanaf €630
7 nachten

The Packraft Trail Balkan

Spetterend hike- & packraftavontuur door de ongerepte Balkan

vanaf €720
Popup content
nl_NLDutch