fbpx
Dit zijn de must visits op je route in Oman

Dit zijn de must visits op je route in Oman

Heb je Oman op je roadtrip-verlanglijstje staan? Of misschien ken je dit land helemaal niet zo goed en ben je benieuwd? Laat ons je vertellen waarom je zeker eens moet gaan! Oman is een fantastisch land dat vol verrassingen zit! Van uitgestrekte woestijnduinen tot turquoise wadi’s en historische steden. In dit artikel delen we de absolute must visits op je route in Oman met Oman Nomads. Laat je inspireren en ontdek de ongerepte schoonheid van dit fascinerende land.

Dit zijn de must visits op je route in Oman

De bruisende hoofdstad Muscat

Je reis door Oman begint en eindigt in de bruisende hoofdstad Muscat. En dat is meteen een goede kennismaking met het land. Muscat heet reizigers van harte welkom met zijn kleurrijke souks, majestueuze forten en moderne architectuur.

Dit zijn de must visits op je route in Oman
Dit zijn de must visits op je route in Oman

De grootste moskee van Oman

Een hoogtepunt dat je zeker niet mag missen, is de Sultan Qaboos Grand Mosque. Dit architecturale meesterwerk, zowel van binnen als buiten, zal je sprakeloos achterlaten. Het is tevens een van de weinige moskeeën die open is voor publiek, dus aarzel niet om deze unieke kans te grijpen.

Het Hadjargebergte

Het Hadjargebergte is een majestueuze bergketen die zich uitstrekt over honderden kilometers en een spectaculair landschap vormt van ruige pieken, diepe kloven en indrukwekkende plateaus. Boven alles torent de ultieme top uit, Jebel Shams, met meer dan 3000 meter hoogte. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze plek bekendstaat als de “Grand Canyon van het Midden-Oosten”.

W6 balcony walk

In die majestueuze bergketen moet natuurlijk gewandeld worden. De W6 Balcony Walk is een legendarische wandelroute die je langs steile kliffen en diepe ravijnen voert. Wie de hoogte niet schuwt, wordt beloond met panoramische vergezichten op de omliggende bergen en valleien. Durf jij het aan?

De oase van Wadi Shab

Het klimaat van Oman staat bekend om zijn warme woestijn karakter, dus een verkwikkende duik tijdens je rondreis is altijd een slimme zet. Voor de ultieme verfrissing is een bezoek aan de oase van Wadi Shab een absolute must op jouw route!
Met zijn kristalheldere wateren, weelderige planten en geheime grotten, is dit zonder twijfel een van de mooiste wadi’s van Oman. Verlies jezelf in het betoverende landschap terwijl je door de wadi wandelt, en laat je verrassen door de natuurlijke schoonheid die je op elke hoek tegenkomt.

Dit zijn de must visits op je route in Oman
Dit zijn de must visits op je route in Oman

Historische schoonheid in Nizwa

De historische stad Nizwa ademt een sfeer van oude charme en mystiek, en biedt een schat aan culturele en historische bezienswaardigheden. Wandel door de smalle steegjes van de oude stad en bewonder de prachtige architectuur van de traditionele lemen huizen en historische gebouwen.

Dit zijn de must visits op je route in Oman
Dit zijn de must visits op je route in Oman

De lokale geitenmarkt

Op vrijdagochtend komt Nizwa tot leven met een bruisende veemarkt. Verkopers lopen met hun geiten rond terwijl potentiële kopers hen nauwlettend bekijken. Het is een levendige scène vol kritische inspecties, keiharde onderhandelingen en een chaos van geschreeuw en mekkerende geiten. Kortom, een ervaring die je niet wilt missen.

Wahiba Sands Woestijn

In een land dat voor meer dan 70% uit woestijn bestaat, is een bezoek aan de uitgestrekte vlaktes natuurlijk een absolute must visit. Maak kennis met Wahiba Sands: een adembenemende woestijn waar rode en gele zandduinen zich uitstrekken tot aan de horizon, kamelen rustig rondstruinen en de sterren fel aan de hemel fonkelen.

Dit zijn de must visits op je route in Oman
Dit zijn de must visits op je route in Oman

Dune bashing 

De populairste activiteit hier? Dune bashing. Ofwel: met een 4×4 scheuren over de gigantische duinen. Het is raadzaam om een ervaren chauffeur in te huren voor deze avontuurlijke rit. Dit is niet alleen veiliger, maar stelt je ook in staat om volop te genieten van de wilde rit en de adembenemende uitzichten.

Luchtballonvaart 

Voor een rustigere ervaring van de woestijn biedt Wahiba Sands ook luchtballonvaarten boven de gouden zandduinen. Geniet van een betoverende zonsopgang terwijl de kleuren van de woestijn veranderen onder het zachte licht van de opkomende zon. Dit perspectief onthult op unieke wijze de eindeloze grootsheid van de woestijn, iets wat vanaf de grond niet mogelijk is.

Het verborgen bergdorp Bilad Sayt

Als je van pittoreske bergdorpjes houdt, dan mag een bezoek aan Bilad Sayt zeker niet ontbreken op je reisroute door Oman. Het vergt mogelijk wat inspanning om er te komen, langs een uitdagende weg door een adembenemende kloof. Maar de beloning is des te groter: een prachtig panorama van een charmant dorpje omgeven door majestueuze bergen.

Dadelpalmen en bananenbomen 

Een kleine oase voedt Bilad Sayt en ondersteunt de lokale landbouw. In de schaduw van dadelpalmen, bananenbomen en citrus- en papajaplantages worden kleine stukjes grond ingezet voor groenten, kruiden en zelfs tarwe. De traditionele lemen huizen en de rustige sfeer maken dit dorpje tot een waar paradijs voor reizigers die op zoek zijn naar authenticiteit.

Dit zijn de must visits op je route in Oman
Dit zijn de must visits op je route in Oman

Een roadtrip vol avontuur 

Dus, wat zeg je ervan? Ben je klaar om Oman te verkennen en deze must visits te ontdekken? Met Oman Nomads maak je een roadtrip om nooit te vergeten. In 7 dagen doorkruis je in je eigen 4×4 het land, waarbij je de mooiste plekken afgaat. Laat je betoveren door de rijke Arabische cultuur en de adembenemende landschappen die Oman te bieden heeft. Dus, pak je spullen, start je motor en ga op dit onvergetelijke avontuur!

Ben je ook enthousiast over het idee om een roadtrip te maken door Jordanië, maar kun je niet kiezen tussen deze twee geweldige landen? Check dan ons blog ‘Midden-Oosten reizen: Oman of Jordanië’.

Dit zijn de must visits op je route in Oman

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.