Actieve familievakanties: 7-daags peddel avontuur in Zweden

Actieve familievakanties: 7-daags peddel avontuur in Zweden

door Travelbase

Actieve familievakanties: 7-daags peddel avontuur in Zweden

Ben je op zoek naar actieve familievakanties deze zomer? En wil je de tijd nemen om je te ontkoppelen van de dagelijkse drukte en echt te genieten van het buitenleven? Dan is een 7-daags peddel avontuur in Zweden iets voor jou! De Canoe Tribe biedt een unieke reiservaring waarin je met het hele gezin de Zweedse wildernis verkent per kano, en kampeert op de mooiste plekken.

Actieve familievakanties: 7-daags peddel avontuur in Zweden

De kracht van off-grid vakanties 

Steeds meer mensen kiezen voor een off-grid vakantie om even te ontsnappen aan de hectiek van het dagelijks leven. De afwezigheid van elektriciteit, internet en andere moderne technologieën biedt de kans om de natuur op een dieper niveau te ervaren. Het geeft de tijd om te vertragen en te genieten van de kleine dingen in het leven. 

Een off-grid zomervakantie met het gezin is niet alleen avontuurlijk, maar het is ook een geweldige manier om de familieband te versterken. Door rustig te peddelen over het water, samen de tent op te zetten en maaltijden te bereiden op open vuur, kan een sterk gevoel van saamhorigheid worden gecreëerd dat soms ontbreekt in het dagelijks leven. Bovendien biedt het de mogelijkheid om kinderen iets bij te brengen over de natuur, het buitenleven en duurzaamheid.

Rust, stilte en wilde dieren 

Zweden staat bekend om de adembenemende natuur, uitgestrekte bossen en duizenden meren. Dit maakt het de perfecte omgeving voor een peddel avontuur. Al kanoënd kun je genieten van de rust en stilte van de ongerepte natuur.  

Daarnaast biedt de diverse flora en fauna de mogelijkheid om dieren in hun natuurlijke habitat te observeren. Naast het spotten van elanden, herten en visarenden kun je bijvoorbeeld ook kraanvogels, bevers en vossen tegenkomen.

Een week lang kanoën en kamperen in de ongerepte natuur 

Zie je het al voor je… Op zaterdag kom je aan bij het Canoe Tribe basecamp, waar je lekker kunt bijkomen van de reis. De volgende ochtend ontvang je een authentieke Canadese kano, voldoende proviand, een kookset en een spoedcursus survivallen. Zo ga je goed voorbereid op pad.   

Zes dagen lang trek je met de kano over de Zweedse meren en kun je genieten van de rust en schoonheid van de natuur. Met behulp van een routekaart peddel je dagelijks tussen de 10 en 20 kilometer. Op de routekaart zijn ook campings gemarkeerd waar je je tent kunt opzetten, deze liggen allemaal te midden van de ongerepte wildernis. 

Eenmaal op de camping aangekomen, worden er door het animatieteam activiteiten georganiseerd voor de kinderen, zodat de ouders kunnen genieten van een rust momentje met elkaar. De avonden sluit je gezellig samen af met marshmallows boven het kampvuur. 

Op vrijdag keer je terug naar het Canoe Tribe basecamp in Norraryd. Hier breng je de laatste nacht door voordat je weer terug naar huis gaat.

Actieve familievakanties: 7-daags peddel avontuur in Zweden
Actieve familievakanties: 7-daags peddel avontuur in Zweden

Avontuurlijke activiteiten voor de kids 

Tijdens het kano-avontuur worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals een schattentocht, brood bakken op open vuur, leren vissen en het maken van een kampvuur. 

Jonge kinderen kunnen daarnaast in het Canoe Tribe Totemboek meer leren over de wildernis, de dieren, het land en het noorderlicht. Voor de competitieve geesten zijn er ook uitdagingen die het hele gezin samen kan uitvoeren. 

Wat is er inbegrepen?

Het 7-daagse peddel avontuur van de Canoe Tribe is inclusief:

  • 7 overnachtingen op verschillende campings 
  • Nederlandstalige begeleiding
  • Kano uitrusting + zwemvesten 
  • Waterdichte ton 
  • Kaart & routebeschrijving
  • Totemboek + activiteiten
  • Trangia Kookset + toebehoren
  • Dagelijkse activiteiten

Optioneel: kampeermateriaal (tent, matjes, slaapzakken, campingtafel + stoelen)
Optioneel: foodpack (vegetarisch of met vlees)

De kano-vakantie is geschikt voor iedereen die een goede fysieke gezondheid en een avontuurlijke geest heeft. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen actief deelnemen aan het peddelen. Voor kinderen jonger dan 8 jaar, kan er een extra zitje in de kano worden geplaatst.

Een onvergetelijk peddel avontuur 

Dus, wil je deze zomervakantie even helemaal ontsnappen aan de alledaagse routine? Dompel jezelf en je gezin dan onder in een off-grid ervaring in de ongerepte wildernis. 

Ga op avontuur en ontdek al kanoënd prachtige Zweedse meren en natuur landschappen. Je hoeft je geen zorgen te maken over de logistiek van het avontuur, wij verzorgen alles zodat je alleen nog maar hoeft te peddelen en genieten.  

Niet echt dol op water vakanties? Bekijk dan eens deze andere avontuurlijke familievakanties in Europa. 

Actieve familievakanties: 7-daags peddel avontuur in Zweden

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.