fbpx

Tweedaags kanoavontuur door de Friese Oude Venen

The Canoe Trip Friesland
1 nacht
vanaf
€99

The Canoe Trip Friesland

Verken de prachtige Friese Alde Feanen tijdens een onvergetelijke tweedaagse kanotocht door het eeuwenoude veenlandschap.

Zelfstandig avontuur

Dit is een volledig zelfstandig avontuur. Voor je reis word je voldoende geinformeerd en zal het team je de uitgestippelde routes, slaapplaatsen, info over eventuele activiteiten en andere tips meegeven via de app of een print versie wanneer je aankomt. Je zal wel steeds de contactgegevens krijgen van een ranger in geval van nood.

Ideaal voor duo's

Deze trip is ideaal voor duo's. Ontdek met z’n tweetjes een prachtige bestemming, beleef nieuwe avonturen en geniet nog lang na van jullie reisherinneringen samen!

Wildkamperen

Tijdens deze trip is wildkamperen toegestaan! Zet je tent op middenin de natuur en geniet van een avontuurlijke nacht onder een prachtige sterrenhemel.

Family friendly

Dit avontuur is ook geschikt voor gezinnen. Klaar om nieuwe avonturen te beleven met het gezin?

Sustainability Level: 🌱🌱🌱🌱

Canoe Trip Logo

Ontdek het team achter

Canoe Trip Logo

Het Canoe Trip team organiseert al 6 jaar lang kano-avonturen waarmee ze iedereen een avontuurlijke break in de natuur willen geven, daarom hebben ze de mooiste plekjes uitgezocht voor een prachtige zeven- of driedaagse kanotocht in de Zweedse meren en bossen.

In 2017 vond de eerste Canoe Trip plaats, een succesverhaal dat sindsdien elke zomer met veel enthousiasme wordt georganiseerd.

Sinds dit jaar organiseert het team ook kortere kano-vakanties, zodat iedereen die in Scandinavië rondreist ook even kan genieten van een korte break in de natuur!

Zij staan voor je klaar

Kerstin van The Canoe Trip

Kerstin

Nane der kanu trip the canoe trip team

Nane

thomas canoe trip packraft expert

Thomas

tessa the canoe trip travelbase

Tessa

Deel worden van het team?

kanovaren-nederland

it giet oan !

Juist! Deze zomer brengt hét weekendavontuur* van’t jaar je naar Friesland! Na 5 jaar kanovakanties te organiseren in Zweden, stippelden we dit jaar ook een prachtige route uit in het Waterland van de Lage Landen: Fryslân.

De route neemt je mee langs de mooiste plekjes van het Nationaal Park “De Alde Feanen“. Peddel geruisloos door riet- & veenlanden, moerassen en uitgestrekte hooilanden tot je helemaal voldaan aankomt bij onze mooie Lake Side Lodges of op één van de Marrekrite wildkampeerplekjes.

* Of midweek, vanaf € 99 p.p. !

Nationaal Park De Alde Feanen

Natuurpark De Alde Faenen, wat “Oude Venen” betekent, is het grootste aaneengesloten watergebied van Friesland. Het staat bekend om zijn uitgestrekte moerasgebieden, kronkelende waterwegen en diverse vogelsoorten, waaronder majestueuze exemplaren zoals de zeearend.

Boven het vlakke landschap torenen molens, vogelkijkhutten en bruggetjes uit, die de charme van het gebied benadrukken. De beste manier om het park te ontdekken is vanaf het water, waarbij de vogels ongestoord kunnen broeden in de aangeduide broedgebieden,

Aan de rand van de Alde Feanen, bijna helemaal omringd door water, ligt ons Canoe Trip basecamp (De Veenhoop). Hier geniet je na een actieve dag op het water van een warme douche en een gezellige avond met je reisgenoten.

Overnachten in het Nationaal Park

Tijdens je Canoe Trip kan je kiezen voor een comfortabele overnachting in een van onze ingerichte Lake Side Lodges. Meer op zoek naar het avontuur? Kampeer dan in je eigen of gehuurde tentje op het basecamp of in het Nationaal park.

Praktische informatie

Periode

The Canoe Trip Friesland vindt plaats van begin juni tot en met half september. De exacte data vind je terug in de boekingskalender. Wekelijks kan je de route starten op dinsdag, donderdag of zaterdag. Per vertrek geldt er een maximum van 7 kano’s en zijn er 3 lake side lodges beschikbaar.

Prijzen

De prijzen zijn afhankelijk van de startdatum en de gekozen accommodatie.

Midweek A (dinsdag – woensdag): vanaf €99 p.p.
Midweek B (donderdag- vrijdag): vanaf €99 p.p.
Weekend (zaterdag – zondag): vanaf €149 p.p.

Inclusief
 • Kano + peddels en zwemvesten
 • Waterdichte ton
 • Smartphone app met routes & info
 • Overnachting op het basecamp
 • Instructies van onze ervaren ranger
 • Kooksetje
Optioneel
 • Ga voor ultiem gemak met een overnachting in de Nature Lake Lodge €80 – €140 per nacht (totaalprijs voor 2-4 personen)
 • Kampeermateriaal: €25 p.p.
 • Adventure Foodpack: €39 p.p.
 • Extra nacht voor de trip met eigen of gehuurde tent, inclusief ontbijt: €20 p.p.
 • Extra nacht voor de trip in Nature Lake Lodge inclusief ontbijt: €80 – €140 p.p.
 • Annuleringsverzekering: €21 p.p. (Lees de voorwaarden hier)
Overnachting

In de reis zit een overnachting op ons gezellige basecamp inbegrepen, de nacht tussen de twee kanodagen in.

Ons basecamp bevindt zich aan de rand van Nationaal Park Alde Feanen, strategisch gelegen als start- en eindpunt voor jouw tweedaagse kanoavontuur. Op de camping vind je sanitaire voorzieningen (toilet & douche), waardoor je na een dag peddelen je weer heerlijk op kunt frissen.

Je hebt de keuze om te overnachten in een van onze volledig uitgeruste, comfortabele Lake Side Lodges of te kamperen in een tentje welke je meeneemt of bij ons huurt. Tijdens het kanoën laat je al je bagage veilig achter op het basecamp; alleen je benodigdheden voor de dag hoeven mee in de kano.

Wil je zeker zijn dat je op tijd bent voor de briefing in de ochtend, of gewoon nog een dagje langer genieten van de prachtige omgeving? Boek dan een extra nacht inclusief ontbijt voor de trip.

Prijzen & beschikbaarheden

De boekingen zijn geopend! Claim nu jouw kano & Lake Side Lodge voor dit heerlijke avontuur dicht bij huis.

 • ABC
 • ABC
 • ABC
 • ABC
Select your preference to see the availabilities:
View:
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc
 • Abc

Wat je je mogelijk nog afvraagt

Voor wie is deze reis?

De meeste van onze reizigers zijn tussen de 20 en 40 jaar oud, maar natuurlijk zijn alle leeftijden welkom. De trip is ideaal om te doen met je partner, familie of vriendengroep. Je moet met tenminste 2 zijn om de kano te besturen.

Gezinnen met kinderen zijn welkom! Vanaf ongeveer 8 jaar zijn kinderen sterk genoeg om mee te peddelen. Voor jongere kinderen en oneven groepen kunnen we een extra zitje in de kano plaatsen.

Wat is het begin- en eindpunt van de route?

The Canoe Trip Friesland start en eindigt aan de rand van Nationaal Park Alde Feanen, op camping Natuurlijk De Veenhoop. Hier overnacht je ook tussen de twee peddeldagen, tenzij je ervoor kiest in het Nationaal Park te slapen.

Voorwaarden kinderkorting

Per twee betalende volwassenen mag er 1 kind (tot 16 jaar) gratis meereizen op voorwaarde dat deze als derde persoon in de kano meevaart en in dezelfde Lake Side Lodge overnacht. Enkel de basisprijs wordt als korting toegekend, opties zijn uitgesloten van de korting.

Hoe sportief moet ik zijn?

Iedereen met een gezonde basisconditie kan deelnemen aan deze trip. Je hoeft hier van te voren niet voor te trainen. Tussendoor heb je voldoende tijd om pauzes te nemen om te genieten van de natuur en een beetje uit te rusten.

Is The Canoe Trip Friesland een groepsreis?

De kanotocht is in principe een micro-avontuur waar je samen met je reisgenoten van kunt genieten. Je vaart op eigen tempo en kiest zelf of je de route volgt of daar van afwijkt.

Hoe kom ik op het basecamp?

Het basecamp is het makkelijkst te bereiken met de auto. Je kan deze gratis parkeren gedurende de tweedaagse.

Wil je met het openbaar vervoer komen, dan kan je het beste de trein naar Akkrum nemen. Vanaf daar rijdt er de Arriva Opstapper 6122 naar bushalte De Veenhoop. Let op: Deze bus moet je minimaal een uur van te voren telefonisch reserveren via 0800-2802803.

Kan ik mijn hond meenemen?

Wij houden van dieren, dus jouw hond is meer dan welkom om mee te komen op deze kanotocht. Je hoeft dit niet van te voren aan ons te melden.

Op de camping en in de natuur dient de hond wel altijd aangelijnd te blijven.

We raden daarnaast aan om zelf een zwemvest mee te nemen voor de hond, wij hebben namelijk alleen zwemvesten voor mensen in de aanbieding.

Wat moet ik meenemen?

Je ontvangt van ons voor vertrek een volledige paklijst per mail.

Een paar belangrijke items sommen we vast voor je op.

 • Waterschoenen
 • Waterdichte jas en broek
 • Grote waterfles
 • Zaklamp
 • Aansteker/ lucifers
 • Als je niet in een Nature Lake Lodge verblijft: Kampeermateriaal (tent, matje en slaapzak, ook bij ons te huur)
Hoeveel personen kunnen er in een kano?

We maken gebruik van traditionele Canadese kano’s, die ontworpen zijn om met twee personen te bevaren. Ben je met een oneven aantal? Dan kunnen we altijd een extra zitje in de kano plaatsen.

Waar slaap ik?

Tijdens dit 2-daags microavontuur kan je kiezen voor een overnachting in een comfortabele Lake Side Lodge. Deze zijn geschikt voor maximaal 2 volwassenen en hier kunnen op verzoek 2 extra bedden voor kinderen in worden geplaatst.

Je kan er ook voor kiezen in je eigen of een gehuurde tent  op het basecamp te overnachten. Ga je liever voor echt avontuur? Dan kan je op een van de Marrekrite aanlegplaatsen in het nationaal park je tentje opzetten.

Sustainability Level

Aan elke reis is een duurzaamheidsniveau toegekend. Deze bestaat uit maximaal 6 badges, waarbij elke badge gekoppeld is aan een positieve eigenschap van de reis. Zo kun je beter beoordelen wat de impact is van jouw reis.

Sustainability level van deze reis

Hoe berekenen we dit?

Op basis van deze maatstaf wordt de impact bepaald, zowel op vlak van ecologische als sociale duurzaamheid.

Tijdens de reis is de ecologische voetafdruk beperkt tot minder dan 0,04 tCO2e (ton CO2 equivalent).
De gemiddelde afstand die deelnemers afleggen om op deze bestemming te komen is minder dan 500km.
Voor de organisatie van deze trip wordt voornamelijk samengewerkt met lokale partners om overnachting, transport en activiteiten te voorzien.
Het merendeel van de reizigers komt met de bus, auto of met openbaar vervoer.
Popup content