fbpx
Zeilreis langs de Griekse kust: jouw ideale zomer op zee

Zeilreis in Griekenland: jouw ideale zomer op zee

Aangezien een boottochtje altijd een vakantiegevoel geeft (echt hè!), wat moet het dan zijn als je een week lang de prachtigste wateren doorklieft? Deze zomer kan jij je eigen zeilreis beleven in de azuurblauwe wateren van Griekenland. Je zeilt langs steile rotskliffen, ontdekt verborgen baaitjes en bezoekt charmante (vissers)dorpjes. Zin om de prachtige Griekse kust op een zeilboot te ontdekken? Set sail with us en ga mee op jouw ideale zomerreis op zee!

Zeilreis langs de Griekse kust: jouw ideale zomer op zee

Een goddelijk stukje Griekenland

Hoog op de bucketlist bij velen: zeilen in Griekenland! Langs een van de mooiste kustlijnen van Europa in een schitterend schip, de wind in je haren en een onbetaalbaar gevoel van pure vrijheid, dat is onze zeilreis door Griekenland.

De Egeïsche kust staat bekend om haar kristalhelder water, pittoreske eilandjes en parelwitte stranden. Imposante bergtoppen omlijnen de kust en maken van de skyline een prachtig panorama.

Tijdens deze zeilreis ontdek je de meest adembenemende eilanden van de Egeïsche kust. Je vaart naar verborgen baaien en meert aan in verschillende schilderachtige dorpjes waaronder het levendige Poros, het rustige vissersdorpje Perdika, het sfeervolle Epidavros of Methana met zijn meerdere vulkanen. Misschien spot je onderweg zelfs dolfijnen!

Naast het zalige zeilen kan je gaan snorkelen, zwemmen of zelfs je eigen vislijn uitgooien. In de dorpjes kan je de gezelligste straatjes verkennen of genieten van een heerlijk glaasje Griekse wijn. Is chillen met een tropische cocktail in een beach bar meer je ding? Allemaal mogelijk!

Maar ik heb nog nooit gezeild? Geen probleem! Deze groepsreis is voor zowel ervaren als onervaren zeilers. Een deskundige schipper leert je tijdens je zeilavontuur alvast de nodige basics.

Zeilreis langs de Griekse kust: jouw ideale zomer op zee

De zeilroutes

Zeiltochten worden gedirigeerd door de wind. Afhankelijk van de weersvoorspellingen zullen we in een bepaalde volgorde de route volgen. De exacte volgorde is sterk afhankelijk van waar de wind ons kan brengen. Maar no stress, we verzekeren je dat we langs de mooiste plekjes van Griekenland zullen zeilen. We lijsten nog even de highlights van de route op:

Route Noord

  • de ultieme rust in Angistri
  • het gastronomische Poros
  • prachtige zonsondergangen vanaf Perdika
  • vulkaanbeklimming in Vathi
  • dolfijnen spotten onderweg (if you’re lucky)
  • de eeuwenoude Griekse hoofdstad Athene

Zeilreis langs de Griekse kust: jouw ideale zomer op zee
Zeilreis langs de Griekse kust: jouw ideale zomer op zee

Tijd om de zeilen te hijsen!

Kriebelt het om mee aan boord te gaan van dit once-in-a-lifetime zeilavontuur? Zin om te zeilen van dorpje naar dorpje, voor anker te gaan in charmante baaitjes en elke dag unieke plekjes te ontdekken? Niet twijfelen, gewoon doen en beleef een once-in-a-lifetime avontuur op zeilreis naar Griekenland!

Zeilreis langs de Griekse kust: jouw ideale zomer op zee

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.