fbpx
Rondreis Cappadocië valleien

Rondreis Cappadocië: beste reistijd, activiteiten en valleien

door Travelbase

Rondreis Cappadocië: beste reistijd, activiteiten en valleien

Stel je eens voor: een stad die natuurlijk gevormd is, met feeënschoorstenen, tufsteenkegels en ondergrondse tunnels. Dat lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen, maar het bestaat echt: Cappadocië. Met haar bijzondere rotsformaties, betoverende ervaringen en aangename klimaat is het de perfecte bestemming voor reizigers. Klaar voor een rondreis door Cappadocië? Ontdek hier alles over de beste reistijd, unieke activiteiten en de adembenemende valleien. 

Wat is de beste reistijd 

Laten we ons meteen onderdompelen in het klimaat van deze unieke regio. Turkije kent zowel een landklimaat als een zeeklimaat, wat zorgt voor een scala aan ervaringen voor verschillende soorten reizigers. Langs de kust geniet je van lange, zonnige zomers en milde winters, waardoor het de perfecte bestemming is voor een zon-, zee- en strandvakantie.

Cappadocië ligt in het binnenland en valt onder het landklimaat. De zomers kunnen ontzettend heet worden en de winters erg koud. De beste reistijd voor Cappadocië hangt af van jouw voorkeur, maar over het algemeen zijn de lente en herfst het meest geschikt voor een rondreis. De temperaturen zijn mild, de dagen zijn lang en er is volop zonneschijn, waardoor je optimaal kunt genieten van alles wat deze magische regio te bieden heeft.  

Duik in Cappadocië: Dag-voor-dag planning  

Sta je te popelen om Cappadocië te ontdekken? Dan wil je vast weten hoe een reis eruitziet. Wij geven je een voorproefje: 

Dag 1: Amsterdam – Cappadocië 

Je avontuur begint zodra je aankomt op de luchthaven van Kayseri. Als je via Cappadocia Travel hebt geboekt, staat er vervoer klaar om je naar Cappadocië te brengen. Hierna heb je even de tijd om te ontspannen. Tegen de avond ben je welkom op het dakterras van het hotel voor de briefing, onder het genot van een hapje & drankje. Geniet van de adembenemende zonsondergang terwijl je je voorbereidt op de komende dagen. 

Dag 2: Zemi & Pigeon Valley

Cappadocië behoort tot ’s werelds grootste natuurwonderen, maar veel mensen bezoeken alleen de bekende toeristische plekken. Gelukkig voor jou staat er vandaag een begeleide hike door afgelegen valleien op het programma. Verken mysterieuze grotwoningen, eeuwenoude grotkerken en het indrukwekkende kasteel Uchisar Castle. Voor degenen met een artistieke aanleg is er zelfs de mogelijkheid om een workshop pottenbakken te volgen.

Dag 3: Gorem Valley & Kaymakli

De wekker gaat vandaag heel vroeg, maar het vooruitzicht zal je waarschijnlijk niet ontstemmen. Er staat namelijk een onvergetelijke luchtballonvaart op het programma! Terwijl de zon langzaam opkomt en de lucht een warme oranje gloed krijgt, zweef je samen met 150 andere ballonnen boven het betoverende landschap van rotsformaties.

Later op de dag kun je afdalen naar de fascinerende ondergrondse stad Kaymakli, uitgehouwen in de 15e eeuw. Verken de labyrintische gangen en ervaar de grootsheid van deze verborgen wereld, die behoort tot de grootste ondergrondse steden ter wereld.

Dag 4: Open Air Museum & Love Valley 

Begin je dag op jouw eigen manier. Misschien stap je op een paard bij zonsopgang, geniet je van het schouwspel van de luchtballonnen vanaf het terras van het hotel, of kies je ervoor om wat langer uit te slapen. Later op de dag staat een bezoek aan het Openluchtmuseum op de planning, waar je kennis maakt met enkele van de best bewaarde kerken van Cappadocië. Als kers op de taart ontdek je de iconische rotsformaties in Love Valley tijdens een 2 uur durende hike. 

Dag 5: Cappadocië – Amsterdam

Het is tijd om afscheid te nemen van het betoverende Cappadocië en terug te keren naar huis, gevuld met talloze onvergetelijke herinneringen. In de ochtend staat het vervoer klaar om je naar Kayseri Airport te brengen voor je terugvlucht. Voor degenen die op eigen houtje reizen, is de uitchecktijd in het hotel om 11:00 uur. 

Dit moet je gedaan hebben in Cappadocië

Iconische luchtballonvaart: Een bezoek aan Cappadocië is niet compleet zonder een luchtballonvaart. Zweef boven het sprookjesachtige landschap en bewonder het adembenemende uitzicht op de rotsformaties en valleien vanuit de lucht.

Derinkuyu: Ontdek de mysterieuze gangenstelsels en kamers van deze oude ondergrondse stad, die ooit diende als schuilplaats voor duizenden inwoners. Laat je leiden door de smalle gangen en leer meer over het intrigerende verleden van Cappadocië.

Slapen in een cave hotel: Laat je betoveren door de charme van deze bijzondere accommodaties, gehouwen uit zachte tufsteenrotsen, en geniet van een verblijf dat letterlijk in de rotsen is ingebouwd. Want even eerlijk, hoe vaak komt het nu voor dat je in een grot hotel kunt slapen? 

Göreme Openluchtmuseum: Verken de eeuwenoude grotkerken en bewonder de prachtige muurschilderingen die de geschiedenis van de regio vertellen. Dit UNESCO-werelderfgoed biedt een fascinerende kijk op het religieuze erfgoed van Cappadocië.

Uchisar Castle: Beklim deze imposante rotsformatie en geniet van een prachtig panoramisch uitzicht over Cappadocië. Het kasteel diende ooit als natuurlijke uitkijkpost en is nu een populaire bestemming voor wandelaars en fotografen.

Deze ervaringen zijn slechts het tipje van de sluier. Cappadocië herbergt namelijk nog veel meer onmisbare activiteiten!

Ontdek 8 top activiteiten die je moet gedaan hebben in Cappadocië!

Ontwaak je innerlijke avonturier  

Cappadocië zal je ongetwijfeld sprakeloos achterlaten. Of je nu op zoek bent naar unieke landschappen, culturele schatten of avontuurlijke ontdekkingen, deze magische regio heeft het allemaal. 

Oh, en laat het logistieke gedeelte van de reis gerust aan ons over. Bij Cappadocia Travel regelen we alles voor je, zodat jij je volledig kunt concentreren op het verkennen en genieten. Onze 5-daagse reis neemt je niet alleen mee naar de bekende hotspots, maar ook naar off the beaten tracks die je normaal gesproken niet snel zou vinden. Do we need to say more?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.