fbpx

Groepsreis Kirgizië: beste reistijd, plekjes en routes

door Travelbase

Groepsreis Kirgizië: beste reistijd, plekjes en routes

Kirgizië staat bekend om zijn ongerepte schoonheid, gevarieerde landschappen en rijke cultuur. Ondanks deze unieke charme blijft het land vaak onontdekt door reizigers, maar dat is geheel onterecht! Als je op zoek bent naar authentieke ervaringen buiten de gebaande paden, is dit jouw kans. Lees verder en lees alles over een groepsreis naar Kirgizië, inclusief de beste reistijd, prachtige locaties en routes.

De beste reistijd voor Kirgizië

Over het algemeen geldt dat de zomermaanden de gunstigste reisperiode vormen voor Kirgizië. Droom je ervan om de natuur van Kirgizië te verkennen tijdens avontuurlijke activiteiten zoals trekking, wandelen en paardrijden, dan zijn de maanden juni tot september ideaal. De temperaturen zijn aangenaam warm, zowel in de valleien als op de bergtoppen, waardoor je volop van het buitenleven kan genieten. Bovendien is de kans op regen minimaal, aangezien neerslag voornamelijk in de wintermaanden valt.

Reisroute van yurt naar yurt

WeAdventures heeft een 10-daagse groepsreis samengesteld waarbij je langs de beroemde Zijderoute van yurt naar yurt trekt. Hieronder schetsen we graag het verloop van de reis voor je:

Dag 1: Bishkek – Jaichy

Welkom in Kirgizië! Na een lange reisdag kom je aan in Bishkek, de hoofdstad van het land. Je ontmoet je medereizigers, en stapt vervolgens in een minibus die je naar het eerste yurt camp brengt. Tijdens deze vier uur durende rit krijg je gelijk een voorproefje van de unieke schoonheid van dit bijzondere land.

Dag 2: Jaichy – Baiboosun

Na een rustgevende nacht in de knusse yurt, start je de dag met een authentiek Kirgizisch ontbijt. Die energie heb je nodig, want er volgt een dagtocht in de bergen. Het busje brengt je naar de rand van de bergvallei, vanwaar je te voet verder trekt naar het beroemde Baiboosun Nature Reserve, bekend om zijn sneeuwluipaarden.

Dag 3: Baiboosun – Issyk-Kul

De dag begint spectaculair met een adelaarshow, waarbij een traditionele adelaarjager vertelt over hun nomadische jachtleven in samenwerking met adelaars. Na de lunch volgt een trip door een spectaculaire canyon naar het Issyk-Kul meer. Bij aankomst in het yurt camp is er tijd om te zwemmen, kajakken, wandelen of gewoon te relaxen.

Dag 4: Issyk-Kul – Skazka

Vandaag ontdek je een betoverend stukje Kirgizië in Skazka, ook wel bekend als de Fairy Tale Canyon. Na het bezoek aan de adembenemende zandsteenformaties, bereik je Karakol. Hier staat een rondleiding door de stad op het programma. Hoe je verder je avond invult, is helemaal aan jou.

Dag 5: Karakol – Jergelan

Een nieuwe dag, een nieuw avontuur. Verken de Karakol-vallei te paard en ervaar het leven als een echte local! Ben je geen paardenfan? Dan kun je een alternatieve dagtocht maken. Hoe dan ook, je geniet van een picknick op een bergpas met prachtig uitzicht. Daarna reis je naar Jergelan, een authentiek bergdorpje op 2250m hoogte, waar je het lokale dorpsleven beleeft.

Dag 6: Jergelan – Turnaluu

Tijd om de benen aan het werk te zetten tijdens een 13 km lange wandeltocht naar Lake Turnaluu Kel, waar je een frisse duik kunt nemen. Liever even ontspannen? Blijf dan lekker bij het yurt camp en bewonder een optreden van de lokale muziekband in traditionele kledij.

Dag 7: Jergelan – Karakol

Vandaag heb je de mogelijkheid om de dag volledig naar eigen wens in te vullen. Kies je voor een extra paardrijtocht, een ontspannende wandeling, of ga je voor iets totaal unieks, zoals een Shyrdak workshop, waar je een traditioneel tapijt leert maken? De keuze is aan jou! ’s Avonds staat er een heerlijk diner voor de groep klaar in een restaurant.

Dag 8: Karakol – Bishkek

Begin je dag lekker relaxed door uit te slapen in Karakol en verken daarna op je gemak de bruisende stad. Vandaag staat een iets langere rit op het programma terug naar de hoofdstad Bishkek. Onderweg zijn er genoeg pitstops om even de benen te strekken en te genieten van de reis!

Dag 9: Bishkek

Je hebt vandaag uitgebreid de tijd om Bishkek te ontdekken, met een lokale gids of op eigen houtje. Wandel langs historische gebouwen, parken en breng een bezoek aan een museum. Bezoek zeker de Osh bazaar, de lokale markt vol kruiden en specerijen. Je sluit je Kirgizië-groepsreis af met een gezamenlijk diner in restaurant Navat. Feestvierders kunnen zich nog uitleven in een van de karaokebars.

Dag 10: Bishkek – Huiswaarts

Het is tijd om weer terug naar huis te vliegen. Terwijl je door het vliegtuigraam kijkt, kun je nog even nagenieten van je reis door Kirgizië. Hopelijk heb je herinneringen & vrienden voor het leven gemaakt!

De must-sees van Kirgizië

Een groepsreis door Kirgizië is niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de onderstaande plekjes:

Issyk Kul-meer

Het Isskyk Kul-meer is het op een na grootste bergmeer ter wereld, omringd door majestueuze bergtoppen van wel 4000 meter hoog. Hier vind je rust en verkoeling – hallo verfrissende duik! Verken de wateren met een ontspannen boottocht of kajakavontuur en laat je betoveren door de serene schoonheid van dit meer.

Karakol

De bruisende stad Karakol ligt te midden van uitgestrekte valleien en majestueuze bergen. Met zijn kleurrijke markten en historische gebouwen ademt Karakol een unieke charme uit. Wandel door de sfeervolle straatjes en ontdek de rijke geschiedenis van deze bruisende stad, waar het moderne leven en het verleden samenkomen.

Skazka Canyon

Rode rotspunten in een woestijnachtig gebied…dat is waarschijnlijk niet iets wat je verwacht in het landschap van Kirgizië. Toch is niets minder waar. In de Skazka Canyon wordt een merkwaardig landschap gevormd door grillige zandsteenformaties. Wandel tussen de kleurrijke rotsen en laat je verwonderen door opmerkelijke formaties.

Bishkek’s Osh Bazaar

In de hoofdstad van Kirgizië vind je de grootste (overdekte) markt van het land: Osh Bazaar. Dit is dé plek waar je zintuigen worden geprikkeld door een overvloed aan geuren, kleuren en smaken. Van sappig fruit tot aromatische kruiden, hier geniet je van het allerbeste en dompel je je onder in een levendige sfeer.

Ga op ontdekkingsreis in het onbekendste land ter wereld

Kirgizië is een paradijs voor natuurliefhebbers, met bijna 95% van het land bedekt door bergen en overal nog ongerepte schoonheid te vinden. Onlangs werd het zelfs bekroond met de titel ‘onbekendste land ter wereld’, dus wanneer je een rondreis door Kirgizië maakt wacht een avontuur vol verrassingen.

Met WeAdventures stap je aan boord van een onvergetelijke groepsreis door Kirgizië. Tien dagen lang trek je samen met like-minded reizigers langs de beroemde Zijderoute, van yurt naar yurt. Wandel door prachtige bergketens, stap op een paard en ontmoet een traditionele adelaarjager. Alles is tot in de puntjes voor je geregeld; je hoeft alleen nog maar ‘ja’ te zeggen!

Ga mee op groepsreis
Kirgizië groepsreis

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.