fbpx

Deze hotspots moet je bezoeken op je route langs de Amalfikust

door Travelbase

Deze hotspots moet je bezoeken op je route langs de Amalfikust

De Amalfikust staat bekend om de meest adembenemende uitzichten ter wereld, haar prachtige azuurblauwe water en de indrukwekkende dorpjes op de kliffen. Geen betere manier om deze streek te ontdekken dan op een authentieke Italiaanse Vespa, met The Vespa Trip Amalfi. We tippen je alvast de hotspots om te bezoeken op je route langs de grandioze Amalfikust! 

DEZE HOTSPOTS MOET JE BEZOEKEN OP JE ROUTE LANGS DE AMALFIKUST

Slenteren door sfeervol Sorrento 

De citroenenhoofdstad van Italië verwelkomt je met een en al gezelligheid. Vanaf het bruisende Piazza Tasso wandel je over de Via San Cesareo het historisch centrum in. Leuke steegjes gevuld met kleurrijke winkeltjes en vrolijke, knalgele citroenbomen: een boost voor je humeur! Het schaduwrijke stadspark biedt een ongelooflijk uitzicht over de Golf van Napels en de mysterieuze Vesuvius. Daal zeker af naar de Marina Grande want deze pittoreske haven is prachtig. Kleurrijke vissersbootjes, de gloed van de zonsondergang en een limoncello in je hand : uitermate romantisch! 

Zonnebaden in Meta

Op slechts 5 kilometer van het centrum van Sorrento ligt Meta. Deze populaire badplaats is een rustiger alternatief voor zijn drukbezochte buur. Het helderblauwe water, de verschillende stranden en rotsachtige baaien zorgen voor een moment van pure ontspanning. Het strand bestaat uit twee delen: Marina di Alimuri (een zandstrandje) en Meta Mare (een strand van kiezeltjes). Het zeewater bij Alimuri is echt prachtig, gekenmerkt door een intens smaragdgroen… Iemand zin in een duikje?

Geef je ogen de kost in Ravello

Een absolute must in de omgeving is het pittoreske dorpje Ravello, hoog boven de Amalfikust. Het dorpje verwent je met unieke vergezichten en is daarom heel geliefd bij fotografen en schilders. Het is een oase van rust met prachtig aangelegde tuinen zoals die van Villa Cimbrone, vooral bekend dankzij La Terrazza dell’Infinito met een overweldigend uitzicht over zee en de Amalfikust. Plan je lunch in Villa Amore en laat je smaakpapillen én je ogen eindeloos genieten.

Deze hotspots moet je bezoeken op je route langs de Amalfikust
Deze hotspots moet je bezoeken op je route langs de Amalfikust

Nerano, paradijs aan zee

Op het uiterste puntje van het schiereiland schittert het dorpje Nerano. Met een wondermooi uitzicht op de zee, heerlijke stranden, rustige baaien en authentieke visrestaurants is dit vissersdorp een geweldige stop tijdens je Amalfi trip. De grillige, ongerepte kustlijn, de rotsachtige zeebodem en het transparante water is de hemel voor duikers en snorkelaars. Slenter door het mooie historische centrum en ontvlucht hier de toeristische drukte.

Pure schoonheid in Positano

Positano is een pareltje. Vrolijk geschilderde huisjes hangen gezapig tegen de rotswanden en smalle straatjes kronkelen richting de kust, omzoomd door citroenbomen. Het is hier heerlijk verdwalen, langs ontelbare trappen en kleurrijke gevels. In de straatjes vind je gezellige terrassen en leuke winkeltjes. De Santa Maria Assunta kerk is zonder twijfel het mooiste gebouw van het dorp. Laat je fototoestel werken en je ogen genieten! Eens terug afgedaald, kan je bekomen op het kleine maar mooie strand van Positano. Zoveel schoonheid trekt mensen aan dus het kan hier best druk worden. Met de auto is het zoeken naar een parkeerplaats maar jij vindt met je Vespa gelukkig wel een plekje!

Deze hotspots moet je bezoeken op je route langs de Amalfikust
Deze hotspots moet je bezoeken op je route langs de Amalfikust

Verfrissende gezelligheid in Minori

Zoek je even verkoeling? Breng dan een bezoek aan het charmante Minori. Hier waait altijd een verfrissende zeewind waardoor de temperaturen er in de zomer aangenamer zijn. Het gezellige, authentieke stadscentrum is de moeite waard maar een van de lokale hoogtepunten is het beroemde Sentiero dei limoni, het Citroenenpad, een schilderachtige wandeling van 2,5 km lang met een subliem uitzicht op de Amalfikust. Citroenbomen overheersen op dit stuk kustlijn en locals zijn er regelmatig in hun citroenboomgaard aan het werk. Zeker doen in Minori: pasta eten. Ze zeggen dat die hier het lekkerste is van heel Italië …

Het prachtige panorama van Torca

Dat Torca goed gelegen is, is een understatement. Met het dennenbos van Tore di Sorrento achter zich en een view over de hele Golf van Salerno, is de locatie van dit dorpje zelfs betoverend. Hier wordt het dagelijkse leven nog bepaald door de galm van de kerkklokken. De huizen dateren uit vervlogen tijden en liggen verspreid in een landschap van olijfbomen, wijnranken en notenbomen. Uitkijkend over de zee kan je de mythische eilandjes van Li Galli bespeuren.

Adembenemend Amalfi

Als grootste stad van de regio, leende Amalfi zijn naam aan de hele provincie. De zee is hier nooit ver weg maar hier geniet je vooral van een gezellig stadscentrum. Ga voor een terrasje op de Piazza del Duomo met zijn klaterende fontein, bebloemde balkons en witte gevels. De blikvanger van Amalfi is de imposante kathedraal, erkend als UNESCO werelderfgoed. In Amalfi hangt een heerlijk sfeertje, dus neem je tijd om te dineren in een van de gezellige restaurants of geniet van het zeegeruis vanop de fraaie stranden.

Deze hotspots moet je bezoeken op je route langs de Amalfikust
Deze hotspots moet je bezoeken op je route langs de Amalfikust

En nu met eigen ogen?

Sta je te popelen om al dat moois zelf te gaan ontdekken? Maar vraag je je af hoe lang kan je er best verblijven en welke routes mag je niet missen? We’ve got your back! De leukste manier om de Amalfikust te verkennen is met een zoemende Vespa. Check snel The Vespa Trip Amalfi, kies jouw perfecte datum en ga alvast die koffer inpakken. Wacht niet te lang, de zomerkriebels zorgen ervoor dat de Vespa’s de deur uitvliegen. Vai Vai!

Deze hotspots moet je bezoeken op je route langs de Amalfikust

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.