fbpx

De 10 leukste tips voor surfspot Oyambre in Noord-Spanje

door Charles van Travelbase

De 10 leukste tips voor surfspot Oyambre in Noord-Spanje

Oyambre is een van de bekendste surfspots in Spanje en heeft goede golven voor zowel gevorderde surfers als beginners. Playa Oyambre ligt bovendien tussen 2 prachtige dorpjes: Comillas en San Vincente de la Barquera

Hieronder lees je de absolute aanraders van de regio!

Direct alle tips lezen? Kijk dan op de website van Enter The Wave!

1. Sunsets bij Rayo Verde

El Rayo Verde, een spot die we graag benoemen. Deze plek in Oyambre bestaat uit een fantastische secret garden, met 2 grote foodtrucks waar je terecht kunt voor een ijskoude San Miquel of Aperol Spritz en de meest unieke sunset van Spanje. Ook treden de verschillende surfbandjes van Enter The Wave hier op, waardoor je een extra heerlijke sfeer krijgt (hiervoor heb je wel een Enter The Wave bandje nodig).

Ontdek surfen in Noord-Spanje

2. Van Oyambre naar San Vincente

San Vincente de la Barquera. Dit is een prachtige dagtrip wanneer je bijkomt van het surfen. Het heeft een lange oude brug welke leid tot een ouderwets stadje en een kerk bovenop de top. Vanaf Oyambre pak je een korte taxirit naar deze locatie (+/- 15 minuten).

3. Beachbar El Pájaro Amarillo in Oyambre

El pajaro Amarillo is de beachbar in Oyambre. Hoewel het de uitstraling van een typisch Spaanse chiringuito heeft, zijn de uitzichten fantastisch. We raden daar “una caña” aan, dit is een ijskoud Tapbiertje. Verder hebben ze echt top borrelplankjes, maar zijn die wel iets prijziger. We raden een flesje rosé over het algemeen af in Noord Spanje. Deze is vaak erg donker.

4. Culturele tour naar Comillas

Comillas is het tweede dorpje vlakbij Oyambre. Hier ben je binnen 5 minuutjes met de Taxi, maar het is ook een erg mooie wandeling. Het is een mooi oud dorpje met een klein binnenpleintje (Plazauela loc Cantos), een aantal leuke lokale shops en een leuk restaurantje direct aan het strand.

Benieuwd naar welke tips we nog meer hebben  over de omgeving van Oyambre in Noord Spanje? Neem dan een kijkje op de website van Enter The Wave!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.