fbpx
7-daagse Kanotocht Zweden | tips, review & foto’s kanotrip

Betaalbaar reizen: Avontuur hoeft niet te rijmen op duur

door Charles van Travelbase

Hoe houden we onze reizen betaalbaar?

De meeste mensen denken dat een uniek avontuur op een buitengewone plek gepaard gaat met een gigantisch budget.  Bij Travelbase is het onze missie om een zo breed mogelijk publiek op avontuur te sturen, weg van de volgepropte stranden aan de Spaanse Costa’s en Italiaanse riviera’s. Het ultieme avontuur zou niet alleen voor de happy few mogen weggelegd zijn.  Om deze missie dagelijks waar te maken gebruiken we enkele vuistregels die ervoor zorgen dat onze reizen vriendelijk blijven voor je budget!

wandelen belgië ardennen packraft trail travelbase

1. Het ultieme avontuur bevindt zich niet noodzakelijk aan de andere kant van de wereld

Er zijn ontzettend veel unieke plekken te vinden dichtbij huis, vaak letterlijk in onze achtertuin. We maken er een erezaak van om onze nabije omgeving zo goed mogelijk uit te spitten en we gaan steeds op zoek naar die verborgen parels. Zo kun je op een steenworp van je thuis gaan packraften in verschillende regio’s. In de winter brengen we Mongolië en haar fantastische nomadencultuur dichtbij huis op Winterwoods, en ook in de Vlaamse polders hebben we een uitzonderlijk avontuur gecreëerd op de Vespa. Betaalbaar of zelfs goedkoop reizen begint dus dichtbij!

Ontdek onze micro-avonturen

2. Betaalbaar reizen door rechtstreeks te werken, zonder tussenschakels

In de reissector werken quasi alle organisaties met tussenpartijen die op hun beurt vaak ook nog met een andere tussenpartij werken. Dit leidt er toe dat er commissies op commissies verloren gaan aan – in onze ogen – onnodige tussenschakels.
Wanneer we een uniek avontuur creëren zorgen we er dan ook voor dat de mensen ter plaatse rechtstreeks voor de avonturier werken en niet voor een eindeloze reeks tussenpartijen, wat er ook voor zorgt dat we goedkopere reizen kunnen aanbieden. Heel vaak hebben we ook onze eigen materialen ter plaatse zoals kano’s, packrafts, tenten tot zelfs eigen auto’s. Tot slot zullen de gidsen steeds rechtstreeks voor Travelbase werken.

Dit alles maakt goedkoop reizen mogelijk zonder in te boeten aan kwaliteit.

3. Geen gigantische marges nemen op pakketten = eerlijke prijzen

Onze missie is om zoveel mogelijk avontuur te bieden voor je geld – want een week avontuur biedt zo veel meer voldoening dan een week lang enkel uit te rusten! We beseffen goed dat hoge marges een groot deel van het publiek missen. Daarom kiezen we er bewust voor om onze marges zo minimaal mogelijk te houden en zo meer mensen te bereiken. Zo kunnen we betaalbaar reizen aanbieden, terwijl we toch nog een deel van de opbrengst kunnen afstaan aan goede doelen ter plaatse én een gezond bedrijf kunnen blijven.

reizen in schotland uitzicht scottish highlands trail

4. Onze jarenlange specialisatie maakt onze reizen betaalbaar

Wanneer we beslissen om naar een bepaalde regio te gaan of een bepaald reisconcept te ontwikkelen, specialiseren we ons hier jarenlang in. Dit zorgt ervoor dat veel kosten gespreid kunnen worden over een lange periode, wat resulteert in een lagere eindprijs voor onze avonturiers. Van het uitbouwen van een lokaal team tot het aanschaffen van materiaal en het aankopen van onze eigen basecamps – alles draagt bij aan ons doel van goedkoop en betaalbaar reizen.

Eten en drinken tijdens je kanovakantie in Zweden: dit moet je (w)eten
Wildlife in Zweden: tips voor de meest bijzondere ontmoetingen

Bij Travelbase geloven we dat het ultieme avontuur niet alleen voor de happy few mag weggelegd zijn. Dankzij onze aanpak maken we betaalbaar reizen toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar een unieke ervaring zonder het budget te overschrijden.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.