fbpx
Activiteiten in Cappadocië

8x activiteiten in Cappadocië die je écht moet doen

door Travelbase

8x activiteiten in Cappadocië die je écht moet doen

Cappadocië is een betoverende bestemming die je minstens één keer in je leven moet ervaren. Van de unieke rotsformaties en sprookjesachtige valleien tot de rijke geschiedenis, deze regio ademt mystiek. Benieuwd naar de schatten die dit wonderland verbergt? Ontdek onze lijst met 8 activiteiten in Cappadocië die je echt moet doen, en maak je klaar voor een reis vol onvergetelijke ervaringen. 

1. Zweef door de lucht tijdens een ballonvaart 

Een ballonvaart op zichzelf is al een magische ervaring, maar in Cappadocië is het écht buitengewoon. Omringd door tientallen – soms wel honderd – andere ballonnen, zweef je bij zonsopkomst boven de aarde. Terwijl de wereld ontwaakt onder een zachte roze tint, bewonder je de mysterieuze rotsformaties en majestueuze valleien vanuit een nieuw perspectief. Het is geen verrassing dat Cappadocië wordt beschouwd als een van de beste plekken ter wereld voor het maken van een luchtballonvaart. 

2. Hike door het magische landschap 

Hike 1: Pigeon Valley, Uchisar Castle & Love Valley 

Afstand: 11 kilometer | Tijd: tussen de 3,5 en 5 uur 

Deze rondwandeling begint in Göreme en neemt je mee naar de Pigeon Valley, waar indrukwekkende rotsformaties en talloze duiventillen in de rotsen wachten om ontdekt te worden. Vervolg je pad richting het Uchisar Castle, een van de meest betoverende uitzichtpunten in heel Cappadocië. Dit kasteel, uitgehouwen in een reusachtige rots van 60 meter hoog, herbergt een doolhof van tunnels en kamers. 

Tot slot wandel je door Love Valley, waar je unieke rotsformaties vindt die typerend zijn voor de regio Cappadocië. Hun opmerkelijke vorm, die doet denken aan asperges (of iets anders, zoals de naam Love Valley suggereert), spreekt tot de verbeelding.

→TIP:  Pigeon Valley, Uchisar Castle en Love Valley liggen allemaal dicht bij elkaar en kunnen gemakkelijk in één dag worden bezocht,ook zonder uitgebreide wandeltocht!

Hike 2: Red Valley, Meskendir Valley & Rose Valley 

Afstand: 11 kilometer | Tijd: tussen de 4 en 5,5 uur

Even ontsnappen aan de drukte van Cappadocië’s toeristische bezienswaardigheden? Trek dan je wandelschoenen aan en volg deze off-the-beaten-track wandeling. De tocht begint in de smalle canyon van de Meskendirvallei, die je geleidelijk naar de levendige kleuren van de omliggende canyons voert. Na 2 kilometer bereik je Rose Valley, een indrukwekkende massa van roze en witte rotsen. Vervolgens wandel je naar Red Valley, waar je puntige rotsformaties en talloze uitkijkpunten ontdekt, met uitzichten die lijken op een uitgestrekte oceaan van stenen.

→ TIP: De betovering van de vallei wordt versterkt wanneer je deze hike tijdens zonsondergang doet. Voor de optimale ervaring sluit je de avond af met een diner onder de sterrenhemel.

3. Turks dineren onder de sterren 

En als het over dineren gaat: het is een absolute must om minstens één keer tijdens je bezoek aan Cappadocië te genieten van een traditionele Turkse maaltijd. Wat kun je verwachten? Een overvloed aan heerlijke lokale gerechten, zoals vers gebakken brood, gegrild vlees en smakelijke mezes, terwijl de geur van kruiden en specerijen de lucht vult. Hmmm. 

Met Cappadocia Travel kun je de zonsondergang hike in Love Valley combineren met een traditioneel Turks diner onder de sterrenhemel.

4. Het Göreme Openluchtmuseum

Wie zich wil onderdompelen in de fascinerende geschiedenis van Cappadocië, vindt zijn weg naar het Göreme Openluchtmuseum. Hier nemen eeuwenoude grotkerken en adembenemende muurschilderingen je mee op een reis door de tijd. Slenter langs de met de hand uitgehouwen rotsen en laat je betoveren door de intrigerende details van deze unieke architectuur. Een bezoek aan het  Göreme Openluchtmuseum is een grote ontdekkingstocht, die de diepe spirituele erfenis van de regio tot leven brengt.

5. Paardrijden bij zonsopkomst

Wil je het ultieme gevoel van vrijheid en adrenaline beleven tijdens jouw rondreis in Cappadocië? Stap op een paard, laat de wind door je haren wapperen, en geniet van de prachtige omgeving van Cappadocië. Samen met een lokale gids verken je het landschap, badend in het gouden licht van de opkomende zon en omringd door tientallen luchtballonnen. Oh, en leuk om te weten: Cappadocië kan vanuit het Perzisch worden vertaald als ‘Land of beautiful horses’. 

6. Workshop pottenbakken

Dan hebben we een leuke activiteit voor de creatievelingen onder ons: een workshop pottenbakken.  Pottenbakken is een eeuwenoude ambacht die diep geworteld is in de rijke geschiedenis en cultuur van Cappadocië. Tijdens een workshop pottenbakken krijg je de kans om deze traditionele kunstvorm zelf te ervaren en te omarmen. Onder begeleiding van lokale ambachtslieden leer je de fijne kneepjes van het vak en krijg je de mogelijkheid om je eigen unieke stukken te creëren.

7. Ondergrondse stad Kaymakli 

Tijd om de diepte in te duiken! Kaymakli is een fascinerende ondergrondse stad, gelegen net buiten het adembenemende landschap van Cappadocië. Meer dan vijfhonderd jaar geleden werd deze intrigerende stad uitgehouwen door de lokale bevolking. Eens fungeerde Kaymakli als een veilige schuilplaats voor duizenden mensen tijdens invasies en conflicten in de regio. Tegenwoordig biedt het een ontdekkingstocht door smalle gangen, verborgen kamers en mysterieuze tunnels, die diep onder de grond liggen verscholen.

8. Turks genieten: Hamam

Na al die avontuurlijke activiteiten in Cappadocië, verdien je het om even helemaal tot rust te komen. En waar kun je dat beter doen in Turkije dan in de hamam? Verwen jezelf met een traditioneel Turks bad in een authentieke hamam. Laat al je zorgen achter terwijl je geniet van een ontspannende behandeling, inclusief een scrub en massage. De combinatie van geurige aroma’s van oosterse oliën en de warme, vochtige lucht zullen je lichaam en geest tot rust brengen. Dat klinkt heerlijk, toch?

Beleef magische momenten in Cappadocië 

Of je nu wilt zweven in de lucht tijdens een ballonvaart, ondergrondse grotten gaat verkennen in Kaymakli of een kunstwerk creëert tijdens een workshop pottenbakken. Met Cappadocia Travel wordt jouw reis naar deze betoverende bestemming een droom die uitkomt. In 5 dagen tijd ontdek je de omgeving van Cappadocië in zijn volledigheid. 

Benieuwd naar het optimale moment voor jouw reis? Check dan even de beste reistijd voor Cappadocië

Binnenkort naar Cappadocië? Bekijk hier de beste reistijd!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.